Έτσι μένει ο Τσιγκρίνσκι στην ΑΕΚ

Το Sport24.gr αποκαλύπτει τον ειδικό όρο στο συμβόλαιο του Ντίμτρο Τσιγκρίνσκι προκειμένου να ανανεωθεί αυτομάτως για επιπλέον μία σεζόν. Θετική η ΑΕΚ, θέλει να παραμείνει ο ποδοσφαιριστής.

Το θέμα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι και της επέκτασης ή όχι του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, είναι μια υπόθεση που και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν με το ίδιο σκεπτικό, αρκεί από τούδε και στο εξής να μην προκύψουν άλλες αναποδιές.

Η ΑΕΚ αναγνωρίζει ότι η (διπλή) ατυχία με τον τραυματισμό στον πήχη του αριστερού χεριού του και η διπλή εγχείριση που τον στέρησε από την ομάδα σε καίρια σημεία, δεν πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Από την άλλη βέβαια, όλοι στην ομάδα περιμένουν να δουν τον Τσιγκρίνσκι να αγωνίζεται έως το τέλος της σεζόν δίχως άλλα πισωγυρίσματα, προκειμένου να προχωρήσουν σε φουλ συζήτηση για το μέλλον.

Στην υπάρχουσα συμφωνία των δύο πλευρών, προβλέπεται ειδικός (υπέρ του ποδοσφαιριστή) όρος σύμφωνα με τον οποίο η συνεργασία των δύο πλευρών ανανεώνεται για επιπλέον μία σεζόν, από τη στιγμή που ο Ουκρανός πιάσει σε συμμετοχές το 75% του συνόλου των αγώνων της ομάδας την τρέχουσα περίοδο. Ωστόσο η ΑΕΚ έχει ήδη δώσει 20 επίσημα ματς, με τον Τσιγκρίνσκι να δίνει το παρών σε μόλις 6 από αυτά. Κάτι που συνεπάγεται ότι έχει ήδη χάσει πολύτιμο έδαφος για να εκπληρώσει τον επιμέρους στόχο.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ

Ο Τσιγκρίνσκι είχε αρνηθεί την απευθείας επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ έως το 2020, όταν την 1η Μαρτίου 2017 είχε σπάσει το χέρι του στον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Πλατανιά. Τότε, όπως συνηθίζει μετά από κάθε σοβαρό τραυματισμό, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε δώσει εντολή για νέο συμβόλαιο στον Ουκρανό, εφόσον εκείνος το επιθυμούσε.

Ωστόσο ο πρώην κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα, αρνήθηκε! Το αποκάλυψε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θερινής προετοιμασίας στο Κίελτσε της Πολωνίας, εξηγώντας ότι «δεν θέλω ελεημοσύνη. Αν πραγματικά αξίζω ένα νέο συμβόλαιο, θα πρέπει να το κερδίσω μέσα στο γήπεδα, όχι επειδή τραυματίστηκα».

Η επιθυμία του ωστόσο να παραμείνει στην ΑΕΚ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, είναι δεδομένη. Η πλευρά του παίκτη ενημέρωσε γι αυτό εκείνη της Ένωσης σε επαφή που υπήρξε το πρωί της Τρίτης (13/11) και η πρώτη κουβέντα έγινε σε εξαιρετικό κλίμα καθώς και στην ομάδα έχουν ακόμα την άποψη ότι ο Ουκρανός πρέπει να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ψάχνει για σπίτι στην Αθήνα καθώς θέλει να συνδεθεί ακόμα περισσότερο με την πόλη που ταιριάζει όσο λίγες σε εκείνον και στην οικογένειά του.

Photo credits: Eurokinissi