ΑΕΚ

"Έσε, έρχεται η σειρά σου"

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αργεντινός αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Αραούχο και το πλήρωμα του χρόνου για να ξεκινήσει βασικός, είναι πλέον κοντά, ίσως το Σάββατο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Με "δεκανίκια" πορεύεται εδώ και κάμποσες εβδομάδες η ΑΕΚ. Με τον Μπογέ εκτός μάχης, τον Αλμπάνη να γίνεται το νέο θύμα μυϊκού τραυματισμού, τον Μάνταλο να έχει μια μικροατυχία (αλλά να επιστρέφει τάχιστα) και τον Πόνσε μακριά από τον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, ο Ουζουνίδης επιδόθηκε σε ένα σωρό μεσοεπιθετικές αλχημείες. Απολύτως επιτυχημένα!

Ωστόσο πρέπει να έρθει και η περίοδος της κανονικότητας. Μέρος της οποίας, σαφώς με εξέχοντα ρόλο, θα πρέπει να γίνει και ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός επιθετικός Εζέκιελ Πόνσε. Άλλωστε αφίχθη στην Ένωση ως ο αντικαταστάτης του Αραούχο, όχι ως μια λύση εναλλακτική.

Οι κατ’ εξακολούθηση απώλειες ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ λόγω μυϊκών τραυματισμών, οι περισσότεροι εκ των οποίων αφορούν σε πολύτιμα γρανάζια της μεσοεπιθετικής γραμμής της, καθιστούν απαραίτητη την ενεργοποίηση άλλων. Σε μια σεζόν τριών διοργανώσεων, δεν περισσεύει κανείς!

Ο αποκαλούμενος ως "Έσε", δεν αποκτήθηκε με σκοπό να είναι παίκτης του πάγκου, αλλά ο άνθρωπος που σε σημαντικό βαθμό, θα προσφέρει τα γκολ του «Τσίνο». Άλλωστε δίχως τον Σέρχιο και τον Χριστοδουλόπουλο, η Ένωση ξεκινάει με ένα ντεζαβαντάζ -30 τερμάτων. Στατιστική η προσέγγιση, όμως ομολογουμένως αληθής. Κάπως πρέπει να βρεθούν αυτά τα γκολ...

Εξυπακούεται ότι θα είναι δύσκολο να πετύχει τόσα όσα ο συμπατριώτης του και να παρουσιάσει τις ξεχωριστές στιγμές που εμφάνισε τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο ο Αραούχο, παίκτης ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις, ειδικότερα σε ντέρμπι και μεγάλα ματς, έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ.

Από την άλλη όμως, το χρονικό της απόκτησής του και η επιμονή του Ουζουνίδη στο πρόσωπό του, συνεπάγονται μια σιγουριά από πλευράς ΑΕΚ ότι ο συγκεκριμένος παίκτης θα κάνει τη διαφορά και θα προσφέρει τα γκολ που απαιτούνται.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Πόνσε συμπλήρωσε μήνα στην Ελλάδα (είχε την πρώτη επαφή του με το αθλητικό κέντρο των Σπάτων στις 19 Ιουλίου), προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς με την υπόλοιπη ομάδα από τη δεύτερη εβδομάδα παρουσίας του στην ομάδα κι έχει καλύψει σημαντικό από το χαμένο έδαφος που κάθε παίκτης θα έβρισκε μπροστά του στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα είχε ακολουθήσει θερινή προετοιμασία.

Οι συνεχείς απώλειες και το γεγονός ότι το ερχόμενο Σάββατο υπάρχει έναρξη πρωταθλήματος, οπότε η ΑΕΚ επιδιώκει πέραν της πρόκρισης επί της Βίντι κι ένα ιδανικό ξεκίνημα στη λίγκα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, η ενεργοποίηση του Πόνσε σε κάποιο ή κάποια από τα επόμενα ματς, ίσως αποδειχθεί αναγκαία. Δεν αποκλείεται να τον δούμε βασικό στο ΟΑΚΑ το Σάββατο, καθώς έπεται η ρεβάνς με τη Βίντι. Πρέπει να υπάρξει αποφόρτιση και συντήρηση παικτών.

Ο προπονητής άλλωστε έχει ήδη μιλήσει με τον Αργεντινό και τον έχει προετοιμάσει για αυτό που έρχεται, διαπιστώνοντας προφανώς ότι ο φορ της Ρόμα «διψάει» για να παίξει. Αλλωστε, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε προκαταβολικά να κλείσει στην ΑΕΚ και για τα επόμενα χρόνια (όπως συνέβη με τους Μπογέ και Αλέφ, εφόσον αγοραστούν), αρχίζει να διαπιστώνει τις προοπτικές που ξεδιπλώνονται ενώπιόν του, ιδιαιτέρως εκείνη του Τσάμπιονς Λιγκ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ