ΑΕΚ

Επιχείρηση… διαχείριση

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΡΙΕΚΑ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / RIJEKA - AEK / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΧΙΜΕΝΕΘ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΡΙΕΚΑ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / RIJEKA - AEK / ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ(Α) ΧΙΜΕΝΕΘ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στόχος του Χιμένεθ να φρεσκάρει την ΑΕΚ για το αυριανό (1/10) ματς στην Τρίπολη, χωρίς να διαταράξει τις αγωνιστικές ισορροπίες

Η ΑΕΚ φτάνει αισίως στο τέρμα ενός αγωνιστικού Γολγοθά. Του πρώτου για φέτος, καθώς θα ακολουθήσει και ένας ανάλογος, αμέσως μετά την διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις της εθνικής. Όμως τώρα η ΑΕΚ έχει αύριο (1/10) στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, το τελευταίο από τα επτά συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέσα σε 21 μέρες.

Παιχνίδι τόσο σημαντικό, που ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει τάξει πριμ 150χιλιάδων ευρώ για νίκη. Επίσης είναι ματς στο οποίο ο πρώτος αντίπαλος για την ΑΕΚ, είναι η συσσωρευμένη κούραση. Άλλωστε το παραδέχθηκε δημοσίως και ο Μανόλο Χιμένεθ. Επομένως το μεγάλο στοίχημα για τον Ισπανό τεχνικό, είναι να διαχειριστεί αυτή την κούραση, σε συνδυασμό με τις απουσίες λόγω τραυματισμών.

Είναι δεδομένο πως ο Χιμένεθ έχει σκοπό να κάνει αλλαγές και να ξεκουράσει παίκτες. Το στοίχημα για τον προπονητή της ΑΕΚ, είναι να το κάνει, χωρίς να διαταράξει τις αγωνιστικές ισορροπίες στην ομάδα. Επομένως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα για ευρύ ροτέισον. Άλλωστε οι απουσίες λόγω τραυματισμών, δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα, πολύ θα ήθελε ο Χιμένεθ να ξεκουράσει τον Γιόχανσον από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Όμως με τον Σιμόες τραυματία και εκτός δράσης, τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει.

Επίσης το δίδυμο Λιβάγια και Αραούχο, παρόλο που έπαιξε ολόκληρο το ματς την Πέμπτη (28/9) με την Αούστρια, δεν πρόκειται να «σπάσει» στο ματς με τον Αστέρα. Εξάλλου σ’ όλα τα προηγούμενα ματς της ΑΕΚ, πότε ο Κροάτης φορ και πότε ο Αργεντινός, έμεναν στον πάγκο και έμπαιναν στο γήπεδο στην πορεία. Επομένως δεν είναι τόσο φορτωμένοι με κούραση. Ενώ έτσι κι αλλιώς θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν στην διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς δεν έχουν υποχρεώσεις με εθνικές ομάδες.

Επομένως επί της ουσίας όλη η επιχείρηση… διαχείριση, επικεντρώνεται πάνω στις περιπτώσεις του Χριστοδουλόπουλου και του Μάνταλου. Ο Λάζαρος μετρά ένα σερί με συνεχόμενα παιχνίδια. Ακόμα και στο κύπελλο με την Λαμία ήταν βασικός. Και σ’ όλα ξόδεψε πολύ ενέργεια. Στο ματς με την Αούστρια, από το 75ο λεπτό και μετά, έδειχνε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις. Ενώ οι υποχρεώσεις που θα έχει με την εθνική ομάδα, δεν θα του επιτρέψουν να ξεκουραστεί στη διακοπή. Όπερ σημαίνει πως είναι σχεδόν σίγουρο πως ο Χιμένεθ θα αφήσει στον πάγκο τον Λάζαρο στο ματς με τον Αστέρα. Με τον Μπακασέτα και τον Κλωναρίδη (αν είναι 100% έτοιμος και μπει στην αποστολή) να διεκδικούν την θέση στο άκρο της επίθεσης.

Όσο για την περίπτωση του Μάνταλου, αυτή είναι η πιο δύσκολη. Και ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι κουρασμένος από τα συνεχόμενα ματς. Ακόμα και στο κύπελλο, χρειάστηκε να μπει και μάλιστα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ έχει και αυτός υποχρεώσεις με την εθνική και ως εκ τούτου δεν θα ξεκουραστεί. Περνάει από το μυαλό του Χιμένεθ να τον ξεκουράσει. Αλλά από την άλλη μεριά, ο Μάνταλος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του αγωνιστικού οικοδομήματος της ΑΕΚ. Και δύσκολα θα βρεθεί παίκτης, που να κάνει τις ίδιες δουλειές στο γήπεδο. Επομένως δύσκολα θα πάρει ο Χιμένεθ απόφαση, να αφήσει τον Μάνταλο στον πάγκο. Όμως θα το… σκεφτεί σοβαρά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ