ΑΕΚ

Ένα γκολ υψίστης σημασίας για την ΑΕΚ

Ένα γκολ υψίστης σημασίας για την ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Χρυσό" είναι το τέρμα του Τόμας Πέκχαρτ και ας μην έδωσε τελικά στην ΑΕΚ τη νίκη στο "Καυταντζόγλειο" κόντρα στον Ηρακλή. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ,

Γενικώς ο Γκουστάβο Πογέτ ζει έντονα το παιχνίδι και φυσικά τα γκολ που πετυχαίνει η ΑΕΚ. Ειδικώς όμως, αυτό το γκολ που πέτυχε το Σάββατο στο "Καυτανζόγλειο" ο Τόμας Πέκχαρτ, το πανηγύρισε ιδιαίτερα ο Ουρουγουανός τεχνικός. Και δεν πήρε καν πίσω τον πανηγυρισμό, όταν στο τέλος αποδείχθηκε πως το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς. Ο Πογέτ ξέρει πως αυτό το τέρμα, μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι». Πρώτα για τον Πέκχαρτ και μετά για την ΑΕΚ.

Το έψαχνε δυο χρόνια παρά δυο μέρες

Το γκολ που πέτυχε ο Πέκχαρτ στο Καυταντζόγλειο, είναι το πρώτο του με την φανέλα της ΑΕΚ. Από μόνο του το γεγονός αυτό έχει την σημασία του. Μόνο που το γκολ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, από το γεγονός πως ο Τσέχος φορ το έψαχνε δυο χρόνια παρά δυο μέρες. Τελευταία φορά ο Πέκχαρτ σκόραρε σε ματς πρωταθλήματος στις 22 Φλεβάρη του 2014. Αυτό το βάρος, ο Τσέχος το κουβαλούσε. Ο Πογέτ πιστεύει πολύ στον Πέκχαρτ, θεωρεί πως έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά για σέντερ φορ, αλλά για να τα βγάλει στο γήπεδο θα έπρεπε να αποτινάξει αυτό το βάρος. Και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο αν ο Τσέχος έβρισκε γκολ. Το ήξερε και ο ίδιος, το έβλεπαν και οι συμπαίκτες του στις προπονήσεις. Ο Πέκχαρτ είχε εξαιρετικές κινήσεις στα «διπλά», έσπασε την μπάλα, εκτελούσε σωστά αλλά δεν έβρισκε δίχτυα. Και αυτό τον άγχωνε ακόμα περισσότερο. Όλοι έβλεπαν πως ήταν επιτακτική η ανάγκη για ένα γκολ, προκειμένου να λυθεί. Ένα γκολ που ήρθε.

Η επιλογή στη βασική ενδεκάδα

Ο λόγος που ο Πογέτ επέλεξε τον Πέκχαρτ για την βασική ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον Ηρακλή, ήταν για να σκοράρει. Όχι πως είχε… προαίσθημα ο Ουρουγουανός τεχνικός. Απλώς ήταν το ματς μια ευκαιρία να πάρει ο Πέκχαρτ φανέλα βασικού, προκειμένου να έχει περισσότερο χρόνο να ψάξει για το γκολ που είχε ανάγκη. Όπερ και εγένετο. Ο Πογέτ είναι από τους πρώτους που θεωρούν πως μόλις σκοράρει ο Τσέχος θα είναι πιο λυμένος και πιο αποτελεσματικός στο γήπεδο. Και επειδή τον πιστεύει πολύ ο Ουρουγουανός τον Πέκχαρτ, θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός πως πέτυχε γκολ στο χθεσινό ματς. Το ίδιο και οι συμπαίκτες του, γι αυτό και τόσο εκείνοι που ήταν στο γήπεδο, όσο και οι αναπληρωματικοί από τον πάγκο, έπεσαν όλοι πάνω του όταν σκόραρε.

Ρεπό και κάρτες

Κατά τα άλλα ο Πογέτ έδωσε, όπως συνηθίζει άλλωστε, ρεπό για σήμερα. Και ο ίδιος εκτός από ξεκούραση, θα πρέπει να σκεφτεί και τα ματς που θα εκτίσουν την ποινή από τις κάρτες που συμπλήρωσαν ο Μπαρμπόζα και ο Βάργκας. Σε δυο ματς ο Πορτογάλος, σ’ ένα ο Βενεζουελάνος, από τα επόμενα τέσσερα που είναι με Παναθηναϊκό και Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ και Αστέρα και Παναιτωλικό εκτός έδρας. Με Παναθηναϊκό και Αστέρα είναι τιμωρημένος και ο Μάνταλος και με Αστέρα και Πανθρακικό και ο Ντίντακ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ