ΑΕΚ

Εκτός έδρας δεν χάνει ποτέ στο Κύπελλο με Χιμένεθ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σήμερα (9/2) τον Πλατανιά στα Χανιά (17:15) για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης, με τον Χιμένεθ να κρατά ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, σε χρονική συγκυρία που το μοναδικό τρόπαιο προς διεκδίκηση για φέτος, είναι το κύπελλο. Και γι αυτή την δουλειά, ίσως δεν υπήρχε καταλληλότερος από τον Ισπανό τεχνικό. Όχι μόνο διότι έχει ήδη στο συρτάρι του ένα μετάλλιο από την κατάκτηση του τροπαίου στην πρώτη του θητεία στον κιτρινόμαυρο πάγκο, αλλά κυρίως διότι ο συγκεκριμένος θεσμός, μοιάζει να είναι η… σπεσιαλιτέ του Χιμένεθ.

Μάλιστα, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός πηγαίνει στο σημερινό (9/2) πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών στα Χανιά απέναντι στον Πλατανιά, κρατώντας ένα εντυπωσιακό ρεκόρ. Μετρά μόνο νίκες εκτός έδρας στο Κύπελλο Ελλάδας και μάλιστα χωρίς να δεχθεί ούτε μισό γκολ. Το Sport24.gr αναλύει.

Έσβησε την μουρμούρα

Το πρώτο εκτός έδρας ματς για το κύπελλο που έδωσε ως προπονητής της ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ, ήταν στις 23 Δεκεμβρίου του 2010 στην Λάρισα. Η Ένωση προερχόταν από ήττα με 2-0 στο Καυταντζόγλειο από τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα. Και παρότι ο Ισπανός ήταν κάτι λιγότερο από δυο μήνες στο κιτρινόμαυρο πάγκο, είχε ξεκινήσει μια μουρμούρα. Όμως η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από την Λάρισα με 4-0 και όχι μόνο προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αλλά έσβησε και την μουρμούρα.

Έκανε ματ στον Φερέιρα

Στις 19 του Γενάρη του 2011, η ΑΕΚ συνάντησε στα προημιτελικά τον Παναθηναϊκό. Με το πρώτο ματς με τυπικά γηπεδούχους τους πράσινους στο ΟΑΚΑ. Ο Χιμένεθ είχε κάνει ματ στον Ζεσουάλντ Φερέιρα και του είχε εγκλωβίσει όλα τα ατού. Ενώ επιθετικά, με δυο γκολ του Λυμπερόπουλου, η ΑΕΚ κέρδισε με 2-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά. Βεβαίως για να την σφραγίσει, χρειάστηκε το γκολ του Μίτσελ από την σέντρα στις καθυστερήσεις της ρεβάνς.

Το πιο σπουδαίο διπλό

Ο τελευταίος σταθμός της ΑΕΚ πριν από τον τελικό, ήταν η ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 16 Μαρτίου του 2011. Το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε λήξει χωρίς νικητή και χωρίς γκολ. Ο Χιμένεθ είχε στήσει εξαιρετικά την ΑΕΚ και ένα γκολ του Δέλλα με εντυπωσιακή κεφαλιά, έδωσε τη νίκη με 1-0 αλλά και την πρόκριση στον τελικό.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη

Όπως είχε τελειώσει τα εκτός έδρας ματς κυπέλλου στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της ΑΕΚ, τα ξεκίνησε ο Χιμένεθ στην δεύτερη θητεία του. Στις 25 του Γενάρη, ο Ισπανός τεχνικός έπαιξε στην Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό το πρώτο ματς για την φάση των «16». Που ήταν και το πρώτο εκτός έδρας γενικώς, στην επιστροφή του στην ΑΕΚ. Και ο Χιμένεθ πήρε τη νίκη με 1-0, με το γκολ του Μπακασέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οι σκέψεις του Χιμένεθ για Πλατανιά
Με αλλαγές στα Χανιά η ΑΕΚ
Ο γρίφος με τους 5 στόπερ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ