ΑΕΚ

Έκπληξη ναι, μπέρδεμα όχι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΝΕΙ ΣΑΧΝΙΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΝΕΙ ΣΑΧΝΙΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ποιο είναι το αγωνιστικό πλάνο του Χιμένεθ για την πρώτη αναμέτρηση (25/07, 20:30) με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, παραδέχθηκε στη χθεσινή (24/7) καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, αυτό που ο Μανόλο Χιμένεθ είχε εγκαίρως προβλέψει. " Έχουμε δει όλα τα περυσινά ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, αλλά και τα φετινά φιλικά" είπε ο Γκοτσαρένκο. Ο Ισπανός τεχνικός ήταν σίγουρος πως ο αντίπαλος του θα έχει κάνει φύλλο και φτερό το παιχνίδι της ΑΕΚ. Εξ ου και η ανάγκη να κάνει ο Χιμένεθ μια (ή και περισσότερες) κίνηση, προκειμένου να αιφνιδιάσει τον τεχνικό της ΤΣΣΚΑ.

Η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως ο Ισπανός τεχνικός έχει βάλει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να αλλάξει σύστημα και να πάει σ' ένα σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας. Ακριβώς όπως παίζει και η ΤΣΣΚΑ. Όπως ήδη διαβάσατε όμως από χθες στο Sport24, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται. Κυρίως διότι το συγκεκριμένο σχήμα, δεν είναι τόσο δουλεμένο στις προπονήσεις. Άλλωστε ο ίδιος ο Χιμένεθ έλεγε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, πως δεν θέλει να προσπαθήσει να μπερδέψει τον αντίπαλο, διότι έτσι θα μπερδέψει τους δικούς του ποδοσφαιριστές. «Φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας το μη δουλεμένο επαρκώς, σχήμα με τριάδα στην άμυνα.

Βεβαίως ο Χιμένεθ μπορεί να κάνει έκπληξη στο αγωνιστικό του πλάνο, χωρίς να αλλάξει τον σχηματισμό. Αλλάζοντας μόνο ρόλους σε κάποιον ή κάποιους παίκτες, εντός της ενδεκάδας. Ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να «μετακινήσει» έναν (ή και περισσότερους) από την καθιερωμένη θέση μέσα στο γήπεδο, σε μια διαφορετική. Κάτι που μπορεί να αλλάξει συνολικά όχι μόνο τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, αλλά και το πλάνο που έχει καταστρώσει ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, με βάση τα δεδομένα που έχει «διαβάσει» για την Ένωση.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ