ΑΕΚ

Εισηγήσεις υπό μελέτη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζοζέ Μοράις δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις για τις εισηγήσεις που θα κάνει στη διοίκηση της ΑΕΚ για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ένα μήνα και κάτι μέρες μετρά στο "τιμόνι" της ΑΕΚ ο Ζοζέ Μοράις. Μέσα σ' αυτό το διάστημα έπρεπε να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές του, να συμμαζέψει την αγωνιστική αταξία, να βάλει ξανά την ομάδα σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων, αλλά και να αξιολογήσει το ρόστερ και να κάνει εισηγήσεις ενόψει χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Εκ των πραγμάτων όλα αυτά είναι υπερβολικά πολλά, για να γίνουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και η αλήθεια είναι πως μόλις το περασμένο Σάββατο (26/11) η ΑΕΚ κέρδισε για πρώτη φορά με τον Μοράις στο πρωτάθλημα, τους παίκτες τώρα αρχίζει να τους μαθαίνει, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πορτογάλος, ενώ ακόμα η τακτική αταξία, δεν έχει τακτοποιηθεί. Όσο για τις εισηγήσεις περί της ενίσχυσης, αυτές ακόμα είναι υπό σκέψη και… μελέτη. Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Μοράις.

"Ακόμα δεν έχω πάρει αποφάσεις", τόνισε μετά την λήξη του αγώνα με τον Πλατανιά, ο Πορτογάλος τεχνικός. Ενώ πρόσθεσε κάτι που είναι ακόμα πιο ενδεικτικό των προθέσεων του. "Και δεν βιάζομαι", είπε. Κάτι που φαντάζει λογικό, έστω και αν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, είναι τα στενά χρονικά περιθώρια. Όμως ο Μοράις είναι λογικό να μην είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει στην ερώτηση, "σε ποιες θέσεις θέλεις παίκτες". Ειδικά από την στιγμή που ξέρει, πως δεν πρόκειται να γίνουν πολλές κινήσεις. Πιθανότατα ο αριθμός δυο να είναι ο… μαγικός, χωρίς και αυτό να είναι σίγουρο.

Το σίγουρο είναι πως ο Μοράις θέλει λίγο χρόνο ακόμα να δει την ομάδα και κυρίως να τεστάρει πως ανταποκρίνεται το υλικό που έχει, στην φιλοσοφία και στο ποδόσφαιρο που ο ίδιος θέλει να παίξει. Οι τελικές εισηγήσεις του Πορτογάλου τεχνικού, πιθανότατα περνούν μέσα από πολλές παραμέτρους. Από το σύστημα που θέλει να καθιερώσει, μέχρι την προσαρμογή που θα έχουν σ' αυτό κάποιοι παίκτες. Και από τις ευκαιρίες που θα δώσει σε νεαρούς, μέχρι την ανταπόκριση που θα δείξουν ποδοσφαιριστές από τους οποίους ήδη περιμένει περισσότερο.

Είναι δεδομένο πως ο Μοράις έχει ήδη κάνει κάποιες σκέψεις στο μυαλό του για τις θέσεις στις οποίες η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα ενίσχυση. Και τις έχει ήδη μεταφέρει στις συνεχείς συνεργασίες που έχει με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Όμως η αλήθεια είναι, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο Πορτογάλος την εξέφρασε, πως ακόμα οι τελικές εισηγήσεις για μεταγραφές, βρίσκονται υπό… μελέτη. Και τα επόμενα ματς, κυρίως για το πρωτάθλημα, θα είναι επίσης ένα κριτήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Λαμπάδα" στον Μάνταλο, η ΑΕΚ 3-0 τον Πλατανιά
Μοράις: "Δεν βιάζομαι να πάρω κάποια απόφαση"

Photo credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ