ΑΕΚ

"Έδειξε" 4-2-3-1 χωρίς "Enano"

"Έδειξε" 4-2-3-1 χωρίς "Enano"
Γιόχανσον Σιμόες INTIME SPORTS

Διαβάστε τα πρώτα πλάνα του Τραϊνού Δέλλα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης". Ποιοι έχουν προβάδισμα για την αρχική ενδεκάδα.

Στο μυαλό του αλλά και στο μπλοκάκι του, ο Τραϊανός Δέλλας εδώ και πολλές μέρες επεξεργάζεται το αγωνιστικό πλάνο με το οποίο θα πάει η ΑΕΚ το Σάββατο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στη σημερινή (14/10) προπόνηση όμως, ο τεχνικός της ΑΕΚ για πρώτη φορά φανέρωσε και επί… χόρτου, κάποιες από τις σκέψεις του.

Εκείνο που καταρχήν φάνηκε από τον τρόπο που ο Δέλλας παρέταξε και τις δυο ομάδες στο δίτερμα, είναι πως ξεκάθαρο προβάδισμα στην επιλογή σχηματισμού, έχει το 4-2-3-1. Το σύστημα δηλαδή, που έχει εφαρμόσει ο τεχνικός της ΑΕΚ τις περισσότερες φορές από την αρχή του πρωταθλήματος.

Ως προς τα πρόσωπα, στο σημερινό δίτερμα ο Δέλλας ουσιαστικά χώρισε σε δυο ομάδες τους «βασικούς» αμυντικούς και μεσοαμυντικούς, με τους μεσοεπιθετικούς. Και αυτό διότι από την μια πλευρά έπαιξαν ο Λαμπρόπουλος, ο Τζανετόπουλος, ο Ντίντακ και ο Γκάλο ως τετράδα της άμυνας, με τους Σιμόες και Γιόχανσον σε ρόλους αμυντικών μέσων. Μια εξάδα δηλαδή, που πιθανότατα θα ξεκινήσει στο ντέρμπι.

Ενώ από την άλλη ομάδα έπαιξε ο Αραβίδης στην κορυφή, με τον Μάνταλο σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Μπαρμπόζα και Πλατέλλα στα δυο άκρα της επίθεσης. Μια επιθετική τετράδα δηλαδή, που κάλλιστα μπορεί να είναι η επιλογή για το βασικό σχήμα του ντέρμπι. Απ’ αυτή την τετράδα βέβαια, απουσιάζει ο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός έπαιξε στην αντίπαλη ομάδα μαζί με Κρισάντους, Γροντή και Ανάκογλου (ο οποίος ξεπέρασε την ίωση και προπονήθηκε κανονικά).

Όπερ σημαίνει πως η πρώτη σκέψη του Δέλλα, είναι να μην ξεκινήσει το Σάββατο τον Μπουονανότε. Αλλά φυσικά υπάρχουν ακόμα δυο προπονήσεις μέχρι και το ντέρμπι και ενδεχομένως ο τεχνικός της ΑΕΚ να κάνει και άλλες δοκιμές. Εξάλλου περιμένει και την επιστροφή του Βάργκας από την Βενεζουέλα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ