ΑΕΚ

Δυο συν τρεις αλλαγές ετοιμάζει ο Πογέτ

Δυο συν τρεις αλλαγές ετοιμάζει ο Πογέτ
INTIME SPORTS

Δυο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, αλλά και τρεις διαφορετικούς ρόλους για παίκτες, έχει το πλάνο του ο Γκουστάβο Πογέτ για τη νέα ΑΕΚ με την αρχή να γίνεται εναντίον του Πανθρακικού.

Ήδη από το πρώτο φιλικό με την Κ20, είχαν φανεί οι προθέσεις του Γκας Πογέτ ως προς το μοντέλο της νέας (δικής του) ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, όπως είχατε διαβάσει στο Sport24.gr, σκοπεύει να τοποθετήσει έναν «κόφτη» αντί για δυο αμυντικούς χαφ, αλλά και δυο (ή και παραπάνω) δημιουργικούς μέσους, αντί για ένα «δεκάρι».

Από το χθεσινό (17/11) δεύτερο φιλικό με την Κ20, φάνηκαν και οι αλλαγές που σκοπεύει να κάνει ο Πογέτ ως προς τα πρόσωπα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ προσανατολίζεται σε δυο νέα πρόσωπα στο σχήμα, αλλά και τρεις καινούργιους ρόλους.

Οι τρεις νέοι ρόλοι

Από την στιγμή που ο Πογέτ πηγαίνει σε μια αλλαγή συστήματος, είναι δεδομένο πως παίκτες που θα μείνουν σταθεροί στην ενδεκάδα, θα έχουν καινούργιο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Στο 4-3-3 του Ουρουγουανού τεχνικού, ο Αντρέ Σιμόες φαίνεται πως θα είναι ο παίκτης που θα παίξει σε ρόλο μοναδικού κόφτη. Ήταν κάτι που για πρώτη φορά ο Πογέτ δοκίμασε στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Αστέρα Τρίπολης. Και το έκανε και στο χθεσινό φιλικό. Φαίνεται πως ο Πογέτ προτιμά τον Πορτογάλο για την θέση του «κόφτη» από τον Γιόχανσον.

Τον Σουηδό μέσο, όπως φαίνεται, ο Ουρουγουανός τεχνικός τον προορίζει για εσωτερικό χαφ. Τόσο ο Γιόχανσον όσο και ο Σιμόες, έχουν κατά καιρούς παίξει σ’ αυτές τις θέσεις στις προηγούμενες ομάδες τους. Όμως στην ΑΕΚ μέχρι τώρα ήταν δίδυμο στα αμυντικά χαφ. Όσο για τον τρίτο νέο ρόλο στο σχήμα του Πογέτ, αυτός πηγαίνει στον Πέτρο Μάνταλο. Ο Ουρουγουανός προορίζει τον διεθνή μέσο επίσης για εσωτερικό χαφ, με αυξημένα δημιουργικά καθήκοντα. Μέχρι τώρα ο Μάνταλος είχε παίξει ως επιτελικός μέσος, ως ακραίος ακόμα και ως δεύτερος αμυντικός χαφ.

Τα δυο νέα πρόσωπα

Το χθεσινό (17/11) φιλικό με την Κ20, αποτελούσε μια πρώτη πρόβα ενδεκάδας, για το ματς της Κυριακής (22/11) με τον Πανθρακικό. Και αν όντως επιβεβαιωθεί αυτό, στο σχήμα του Πογέτ θα υπάρχουν δυο νέα πρόσωπα. Ο Ράφικ Τζεμπούρ στην κορυφή της επίθεσης και ο Θέσαρ Άρθο στο κέντρο της άμυνας. Ο Αλγερινός επιθετικός, που και πάλι βρήκε δίχτυα, φαίνεται πως έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Ακόμα δεν έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του και δύσκολα μπορεί να βγάλει 90 λεπτά αγώνα.

Όμως ο Πογέτ θέλει να δώσει ρυθμό στον Τζεμπούρ και είναι πιθανό να τον ξεκινήσει στην ενδεκάδα. Όσο για τον Άρθο, ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει να του δώσει μια ευκαιρία. Άλλωστε είναι ο μοναδικός που δεν έχει πάρει από την αρχή της σεζόν ούτε λεπτό σε επίσημο ματς. Ενώ ο Ισπανός είναι στόπερ που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Κάτι που ο Πογέτ θέλει από τον έναν από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ