ΑΕΚ

Δυνατό τεστ με Μπασακσεχίρ για ΑΕΚ και... Ολυμπιακό

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει το βράδυ της Τετάρτης (31/07, 20:30) στο ΟΑΚΑ την Μπασακσεχίρ στην πρόβα τζενεράλε πριν από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Παίρνει φανέλα βασικού ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Το βράδυ της Τετάρτης (31/07, 20:30) η ΑΕΚ υποδέχεται την Μπασακσεχίρ στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο φιλικό τεστ πριν από τις σημαντικές αναμετρήσεις με μία εκ των Κραϊόβα ή Χόνβεντ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει το σχήμα και τα πρόσωπα που έχει στο μυαλό του ενόψει των κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων απέναντι σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα, η οποία θα βρεθεί στον δρόμο του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Επομένως, το αποψινό παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία και για τους "ερυθρολεύκους", καθώς θα έχουν την ευκαιρία να δουν την τουρκική ομάδα απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Μάλιστα, δεν αποκλείεται στον Ολυμπιακό Στάδιο να βρεθεί κάποιος εκ των συνεργατών του Πέδρο Μαρτίνς ή ακόμα και ο ίδιος ο Πορτογάλος. Βέβαια, το δεύτερο ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Η ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Ο Πορτογάλος τεχνικός ναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στον συμπατριώτη του, Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος μπορεί να αποκτήθηκε πρόσφατα, αλλά ανταποκρίνεται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό στις προπονήσεις της ομάδας, βρίσκει ρυθμό σιγά σιγά και θέτει υποψηφιότητα ακόμα και για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς στις 8 Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα, τις άλλες τρεις θέσεις της επίθεσης διεκδικούν πέντε παίκτες και συγκεκριμένα οι Ντανιέλε Βέρντε, Πέτρος Μάνταλος, Μάρκο Λιβάγια, Βίκτωρ Κλωναρίδης και Τσίκο Ζεράλντες. Ο Κροάτης αναμένεται να είναι ο παρτενέρ του Ολιβέιρα στην επίθεση, επομένως οι θέσεις στα δύο άκρα της επιθετικής γραμμής θα παιχτούν μεταξύ των Μάνταλου, Ζεράλντες, Κλωναρίδη και Βέρντε. Εκτός κι αν ο Καρντόσο δοκιμάσει έναν εκ των Μάνταλο ή Ζεράλντες στο "8". Μία επιλογή που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες από την στιγμή που είναι διαθέσιμος ο Νταβίντ Σιμάο, αλλά κι ο Κώστας Γαλανόπουλος.

Το θετικό για τον Καρντόσο είναι πως θα έχει στη διάθεσή του τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τα πλάνα του, αφού είναι ουσιαστικά ο μοναδικός στόπερ που μπορεί να κάνει παιχνίδι από πίσω και ταιριάζει απόλυτα στο στυλ που θέλει να υπηρετήσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Στα άκρα, το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσουν οι Παουλίνιο και Νίκλας Χουλτ, από την στιγμή που απουσιάζει ο Μιχάλης Μπακάκης και ο Έλντερ Λόπες έπαιξε στο φιλικό με τη Λαμία ως στόπερ.

Θυμίζουμε πως η αποστολή της Ένωσης απαρτίζεται από τους: Μπάρκα, Τσιντώτα, Αθανασιάδη, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Σβάρνα, Παουλίνιο, Σταμούλη, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Σαμπανάτζοβιτς, Σιμάο, Μάνταλο, Σαρδέλη, Βέρντε, Ζεράλντες, Αλμπάνη, Ντέλετιτς, Κλωναρίδη, Λιβάια, Ολιβέιρα.

ΜΠΑΚΑΚΣΕΧΙΡ: ΡΟΜΠΙΝΙΟ, ΜΠΑ ΚΑΙ... ΝΑΠΟΛΕΟΝΙ

Όσον αφορά στην Μπασακσεχίρ, πρόκειται για μία ανερχόμενη δύναμη του τουρκικού ποδοσφαίρου, αφού την περσινή σεζόν τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος, πίσω μόνο από την πρωταθλήτρια Γαλατασαράι. Διαθέτει αξιόλογους παίκτες, όπως είναι οι Αρντά Τουράν, Ελιέρο Ελία, Ντεμπά Μπα, Γκαέλ Κλισί, Ρομπίνιο, αλλά κι ο "δικός" μας, Στέφανο Ναπολεόνι.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εντυπωσιάσει στα φιλικά προετοιμασίας, αφού μετράει δύο ήττες από Άγιαξ (2-1) και Γκλάντμπαχ (5-1), μία ισοπαλία απέναντι στη Φορτούνα Ντίσελντορφ, καθώς και το 4-1 επί της δεύτερης ομάδας της Ζάλτσμπουργκ. Ωστόσο, από την στιγμή που πλησιάζει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, οι παίκτες της "Μπασάκ" θα θέλουν να αποδείξουν πράγματα και να δείξουν πως βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΕΚ: Πλζεν, Αντβέρπ και Αϊντχόφεν προστέθηκαν στις υποψήφιες αντιπάλους

Ελλάδα: Πέρασε ο Ολυμπιακός, αύξησε τη διαφορά η 15η Κύπρος

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ