ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δώνης: "Υπάρχει μία συμμορία που είναι εναντίον του Παναθηναϊκού"

Δώνης: "Υπάρχει μία συμμορία που είναι εναντίον του Παναθηναϊκού"

Ο Γιώργος Δώνης ήταν έξαλλος από τη συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στον Παναθηναϊκό την εφετινή σεζόν, κάνοντας λόγο για "συμμορία" εναντίον της ομάδας του.

Φανερά εκνευρισμός ήταν ο Γιώργος Δώνης μετά τη λήξη του ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Ο τεχνικός των "πρασίνων" ήταν έξαλλος από τη συμπεριφορά των διαιτητών απέναντι στον Παναθηναϊκό την εφετινή σεζόν, κάνοντας λόγο για "συμμορία" εναντίον της ομάδας του.

"Μετά το παιχνίδι με τον Άρη, έχουμε πολύ μεγάλη πρόοδο. Με την ΑΕΛ έγιναν περίεργα πράγματα, παρότι παίξαμε πολύ καλά. Η ομάδα συνεχίζει την πρόοδό της και αυτό για το πρότζεκτ είναι πολύ καλό. Εμένα με νοιάζει κατά πρώτο λόγο ο Παναθηναϊκός και κατ' επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν με νοιάζει ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει μία συμμορία που είναι εναντίον του Παναθηναϊκού. Δεν σέβονται την προσπάθειά μας. Από πού να ξεκινήσω κι από πού να σταματήσω. Δεχόμαστε γκολ από τη Λαμία, παρότι έχει προηγηθεί πέναλτι υπέρ μας. Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη, παρότι είναι κόκκινη Μπουνιά του Ουάρντα, δεν ήταν πολύ δυνατή, αλλάζουν οι κανονισμοί.

Πάμε στην Ξάνθη, γκολ κανονικό εμείς, δεν το μετράνε. Μας κάνουν σεμινάρια οι Έλληνες διαιτητές και μας λένε πως όταν ένα γκολ διαμορφώνει αποτέλεσμα, πρέπει να πάνε στο VAR, όπως έγινε και σήμερα. Φταίει η διοίκηση, να στήνει τους διαιτητές για να συμπεριφέρονται σωστά; Υπάρχει ένας ιδιοκτήτης που έχει βάλει 70.000.000 ευρώ. Κι εμείς μπορούμε να κάνουμε τραμπουκισμούς. Είμαστε άνθρωποι. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά μπορούμε να βγούμε 3οι ή 4οι. Πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε γύρω απ' την ομάδα. Σταματήστε και οι δημοσιογράφοι του Παναθηναϊκού να συσπειρωθούν δίπλα στην ομάδα. Δεν θα σηκώσει ο Παναθηναϊκός κεφάλι αν δεν είμαστε ενωμένοι. Οι μικροί γιοι μου απ' την στιγμή που ξυπνάνε είναι ντυμένοι στα πράσινα. Να αφήσουμε την εσωστρέφεια και να στηρίξουμε την ομάδα οι Παναθηναϊκοί.

"Στο αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ πως κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Και αμυντικά και με την μπάλα στα πόδια ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μέτρα και μας πίεσε. Όταν αλλάξαμε τον σχηματισμό πήγαμε καλύτερα, καταφέραμε να προηγηθούμε, αλλά ο ΠΑΟΚ στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε να ισοφαρίσει. Τα παιδιά είναι στεναχωρημένα, αλλά κάθε μέρα τους λέω πως πρέπει να προοδεύουμε, να βλέπουμε τα λάθη μας και να γινόμαστε καλύτεροι".

Για τη διαιτησία στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ: "Έχω παράπονα από τη διαιτησία. Λογική είναι η ένταση στο τέλος (σ.σ. με τον τέταρτο), όταν βρισκόμαστε στο 95' και υπάρχει μία αμφισβητούμενη φάση, όπου τελικά δίνεται πέναλτι. Προσωπικά, η διαφωνία μου ως προς τη συγκεκριμένη φάση, επειδή την είδα στα αποδυτήρια, είναι πως είναι αυστηρό το πέναλτι. Για εμένα, δεν υπάρχουν 5 λεπτά καθυστερήσεις, καθώς οι δύο αλλαγές του ΠΑΟΚ έγιναν στο ημίχρονο και δεν έχουν γίνει πολλές διακοπές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ στον Περέα στο 94', το οποίο δεν μας δόθηκε. Για εμένα είναι γενικό το θέμα, δεν είναι σημερινό. Είναι μία τακτική που χρησιμοποιείται απέναντι στον Παναθηναϊκό".

Για το φάουλ στον Περέα: "Στη συγκεκριμένη φάση ο τέταρτος διαιτητής είναι μπροστά, αλλά το έχει κλειστό (σ.σ. το στόμα του). Γιατί δεν το άνοιξε; Πολλές φορές δεν το ανοίγουν όταν αφορά τον Παναθηναϊκό. Αν ήταν άλλα χρώματα θα το άνοιγαν σίγουρα. Μην κρυβόμαστε τώρα".

Για την επίθεση στον τέταρτο, το φραστικό επεισόδιο με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα, αλλά και τη νομοθετική διάταξη που κράτησε το Τριφύλλι πέρσι στη Super League:
"Επειδή υπήρξε πέρσι η νομοθετική διάταξη πρέπει να μας ... φέτος; Είναι άστοχη η τοποθέτησή σας. Ακούστε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπήρξε πέρσι ιδιοκτήτης άλλης ομάδας που είπε πως εγώ και ο Νταμπίζας έστησαν το περσινό ματς με τον ΟΦΗ; Πού βρίσκεται αυτός ο ιδιοκτήτης; Στη θέση του. Αυτοί που αποφασίζουν στη Super League και στην ΕΠΟ, καταλαβαίνουν το νομοθετικό πλαίσιο; Κι επιτρέπεται να αφήνουν υπόνοιες για παίκτες, προπονητές κλπ; Μου λες πως εγώ προκαλώ. Παρότι οπαδός της ομάδας μου μού βρίζει την οικογένεια απ' το πρώτο λεπτό. Είναι λάθος η αντίδρασή μου. Όταν σε βρίζει ο δικός σου φίλαθλος, αν του αντιπάλου είναι σκουπίδι, ο δικός μου είναι 10 φορές σκουπίδι. Άρα δεν πρέπει να απαντάμε στα σκουπίδια. Σήμερα έχουμε μένος ενάντια στους Έλληνες διαιτητές. Εγώ πέρσι τους προστάτευα πέρσι, αλλά αυτό που συμβαίνει εναντίον του Παναθηναϊκού είναι απερίγραπτο".

Για τη διαιτησία και τις καθυστερήσεις του Διούδη:
"Στην τελευταία φάση έπαιξε ρόλο η διαιτησία. Δεν έπρεπε να δοθεί έξτρα χρόνος μετά τα πέντε λεπτά, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν πέντε λεπτά. Σας το λέω ξεκάθαρα. Βάλτε τα video και δείτε πότε έγιναν οι αλλαγές. Το παιχνίδι δεν πρέπει να έχει παραπάνω από τρία λεπτά.

Πιστεύετε ειλικρινά πως η τοποθέτησή μου αφορά τον ΠΑΟΚ; Σε καμία περίπτωση. Αφορά την ομάδα μου. Και θα πρέπει να το σεβαστείτε. Είναι λογικό, όταν μαζεύονται τόσα πράγματα απ' την πρώτη αγωνιστική, να μας δώσετε κι ένα ελαφρυντικό. Θα επιμείνω πως δεν υπάρχει τρίλεπτη καθυστέρηση μετά το γκολ. Η διαιτησία και με τον Ολυμπιακό και σήμερα, ήταν μια χαρά. Η διαφορά είναι πως υπάρχει μία φάση πριν απ' το πέναλτι που μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι".

Γιατί πιστεύει πως συμβαίνουν όλα αυτά σε βάρος του Παναθηναϊκού:
"Δεν είμαι ο αρμόδιος να απαντήσω. Πιστεύεις πως αυτά που ανέφερα νωρίτερα είναι αλήθεια ή ψέματα; Τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις, δεν μπορώ να ξέρω. Υπάρχει ένας μηχανισμός. Δεν ξέρω γιατί οι Έλληνες διαιτητές συμπεριφέρονται έτσι απέναντί μας από την 1η αγωνιστική. Μπορεί να μην μας θέλουνε στα play offs. Δεν ξέρω, υπάρχει μία πιθανότητα. Γιατί εμείς θα τα παίξουμε όλα τα ματς στα ίσα".

Για τον ΠΑΟΚ:
"Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ διαφορετική ομάδα από πέρσι. Το επιθετικό του πλάνο είναι διαφορετικό. Διότι ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Σε μορφή ανάπτυξης, ο Μάτος γίνεται τρίτος κεντρικός αμυντικός μαζί με τους Ίνγκασον στο κέντρο και τον Κρέσπο αριστερά. Έχει τη μία γραμμή ο Λημνιός, την άλλη ο Γιαννούλης και μένει ο Αουγκούστο ως καθαρό "6άρι, με τον Μίσιτς πιο ψηλά στις άλλες ζώνες. Αυτό που προσπαθεί ο ΠΑΟΚ είναι ανάμεσα στις ζώνες να έχει τέσσερις παίκτες και δύο τους ακραίους, σύνολο έξι. Εμείς πάνω σ' αυτό, όσο οι δυνάμεις μας ήταν καλές, είχαμε πολύ καλό πρέσινγκ πάνω στους τρεις στόπερ του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουμε πολλές φορές να κάνουν μεγάλες μπαλιές. Προφανώς, κάποιες φορές, ο ΠΑΟΚ σε δεύτερο χρόνο μπόρεσε να μας δημιουργήσει προβλήματα, αλλά από τακτικής άποψης ειδικά στο πρώτο μέρος, ήμασταν σωστοί. Θεωρώ πως όσο περνούσε η ώρα δεν είχαμε τις ίδιες δυνάμεις, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να είναι πιο επικίνδυνος. Βάλαμε έναν έξτρα στόπερ και αλλάξαμε το σύστημα σε 5-3-2. Η ομάδα, γενικά, ως σύνολο, τα πήγε ικανοποιητικά".

Δείτε σε video τις δηλώσεις:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ