ΑΕΚ

Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ χωρίς τους φιλάθλους της.

Χωρίς τους φιλάθλους της στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια της θα αγωνιστεί η ΑΕΚ, κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει από τις 27/9. Οι κιτρινόμαυροι τιμωρήθηκαν από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League Σουρωτή με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και πρόστιμο 32.000 ευρώ.

Έτσι, θα αγωνιστεί χωρίς οπαδούς στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο (23/10), αλλά και με τον ΠΑΟΚ (5/11). Φυσικά, η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, κάτι που θα πράξει, ελπίζοντας να μειωθεί η ποινή της.

Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη τιμωρία αφορά την εκτεταμένη χρήση καπνογόνων κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είναι σε πλήρη συνάρτηση με τον νέο πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ. Υπενθυμίζουμε, ότι πλέον ποινές για παιχνίδια μπροστά σε άδειες εξέδρες δεν προβλέπονται μόνο για επεισόδια εντός των γηπέδων η φωτοβολίδες ευθείας βολής αλλά και για απλό άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων και βεγγαλικών στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τρεις φορές. Κάτι που αναφέρεται στο άρθρο 15, παράγραφος 2 του νέου πειθαρχικού κώδικα.

Παράλληλα, ο Παναιτωλικός τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων του στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 5ης αγωνιστικής. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ AEK: «Βάσει των αναφερομένων στο από 24/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) στην από 24/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/1915915 από 26/09/2017 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ καθώς και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) αγωνιστικών.

Β) ΠΑΕ Παναιτωλικός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 23/09/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 23/09/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/2/15/4-η΄ από 24/09/2017 Έκθεση της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας» Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή πεντακοσίων ευρώ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ