ΑΕΚ

Δούρου για γήπεδο ΑΕΚ: "Η Περιφέρεια Αττικής στέγει ένα σπουδαίο έργο"

Δούρου για γήπεδο ΑΕΚ: "Η Περιφέρεια Αττικής στέγει ένα σπουδαίο έργο"
EUROKINISSI

Περιφέρεια και Ερασιτεχνική ΑΕΚ υπέγραψαν τη σύμβαση των 20.000.000 ευρώ για το έργο της Αγιάς Σοφιάς και η Ρένα Δούρου έγραψε για ένα σπουδαίο έργο για τον ελληνικό αθλητισμού. Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου.

Η ΑΕΚ έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να επιστρέψει στη φυσική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο νέο γήπεδο που χτίζει στη θέση του "Νίκος Γκούμας". Το μεσημέρι της Τρίτης (25/6) έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της Περιφέρειας για τα 20.000.000 ευρώ που πάνε στο έργο.

Χαρούμενη και συνάμα υπερήφανη που βάζει και αυτή το λιθαράκι της στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, λίγο μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης.

"Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα. Χρειάστηκαν τρία και πλέον έτη για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία που αισθάνομαι ότι πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού της ΑΕΚ, τους διοικητικούς, οικονομικούς και τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής και τους επικεφαλής βέβαια των τμημάτων.

Η Περιφέρεια Αττικής στέγει ένα σπουδαίο έργο όχι μόνο για την Φιλαδέλφεια, για τον ελληνικό αθλητισμό. Θέλω να πω ότι για πρώτη φορά μπήκανε καινούργιοι όροι και καινούργιες προϋποθέσεις όπου οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού σωματείου τους σεβάστηκαν και τους ακολούθησαν.

Μιλάμε για όρους και προϋποθέσεις που είχαν προτεραιότητα την διαφάνεια και την νομιμότητα των εργασιών και κυρίως το δημόσιο συμφέρον. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε για την αθλητική ανάπτυξη της Περιφέρειας ολόκληρης με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Αρκεί να σας θυμήσω πως τα τελευταία τέσσερα έτη μιλάμε για 140 έργα και εγκαταστάσεις, 217 εκατ. ευρώ από τους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενη και υπερήφανη", ανέφερε η Ρένα Δούρου.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ανέφερε με τη σειρά του: "Ειμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Για εμάς είναι μια σημαντική στιγμή. Είναι κάτι το οποίο είχε εξαγγελθεί από τον κ. Σγουρό. Είναι όμως μία υπόσχεση που υλοποιήθηκε από την ηγεσία της κ. Δούρου. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προχωρήσουμε όπως ορίζει ο νόμος και οι διατάξεις της Περιφέρειας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο που αποτελεί όραμα για όλους τους Ενωσίτες.

Ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που μας έχει λείψει πάρα πολλά χρόνια, το οποίο είναι συνυφασμένο με την ιστορία και τον πολιτισμό. Η ΑΕΚ εκφράζει τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι σε λίγο καιρό θα μπορούμε να είμαστε ξανά μέσα στο σπίτι μας, με υψηλή και μόνιμη καλεσμένη την κ. Δούρου και όσους συνετέλεσαν στην κατασκευή του. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την ιστορία της ΑΕΚ".

Ιστορικό γεγονός χαρακτήρισε την υπογραφή ο Σταμάτης Παπασταμάτης, της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ: "Είναι μια μεγάλη στιγμή για την ιστορία της ΑΕΚ και το γήπεδο της ΑΕΚ. Επιτέλους καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε την ανέγερση του γηπέδου με τη βοήθεια της Περιφέρειας, της οποίας η συνδρομή είναι πολύ σημαντική και προσωπικά της κ. Δούρου. Θέλουμε να την ευχαριστήσουμε ως Ερασιτεχνική, ως σωματείο μέσα από την καρδιά μας για όλη την προσπάθεια που έκανε.

Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη Φιλαδέλφεια και τους κατοίκους της. Και για την ΑΕΚ, που όλα αυτά τα χρόνια στερήθηκε το γήπεδό της. Και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, γιατί ξέρουμε ότι το ποδόσφαιρο, όπως και όλα τα αθλήματα, μεγαλώνει όταν υπάρχουν στέγες. Όταν υπάρχουν γήπεδα. Εύχομαι όλες οι ομάδες που δεν έχουν γήπεδο να αποκτήσουν".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ