ΑΕΚ

Διπλασιασμός για νέο συμβόλαιο στον Βράνιες

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ιδιόρρυθμος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, Όγκνιεν Βράνιες από... άσο ημίχρονο στο να φύγει, θα λάβει σύντομα πρόταση παραμονής στην ομάδα με σαφώς αυξημένες ετήσιες αποδοχές.

Τα έκανε όλα μαζεμένα... Αναστάτωσε την ομάδα με αποφάσεις και ενέργειες που δύσκολα συγχωρούνται, ειδικά από ανθρώπους δίκαιους αλλά συνάμα και σκληρούς, όπως ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τρεις φορές υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία θα μπορούσαν να κάνουν άνω-κάτω τα αποδυτήρια. Όχι αυτά της ΑΕΚ καθώς οι συμπαίκτες του έχουν καταλάβει ότι ο Ογκνιεν Βράνιες είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση συμπαίκτη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βόσνιος έφτασε τον Χιμένεθ στα όρια του, όμως τα σπουδαία προσόντα του ήταν απαραίτητα για την ομάδα, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για εκείνη. Για τον διοικητικό ηγέτη της ποδοσφαιρικής Ένωσης, θα ήταν πολύ εύκολο το να αποφασίσει τον αγωνιστικό παροπλισμό του ποδοσφαιριστή, να οδηγήσει την υπόθεση στα άκρα, να τον τιμωρήσει ακόμα και με διακοπή συμβολαίου, επικαλούμενος τον εσωτερικό κανονισμό.

Επέλεξε τον πιο λογικό δρόμο. Συγχώρησε και την τρίτη ασέβειά του (όταν σηκώθηκε να φύγει από το ξενοδοχείο, πριν από το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και αφού έμαθε ότι δεν είναι στο βασικό σχήμα), διατηρώντας τον ενεργό. Ήταν πλέον θέμα του Χιμένεθ και όπως κάθε προπονητής που σέβεται τον εαυτό και τη δουλειά του, έτσι και ο Ισπανός έκανε τα στραβά μάτια αναγνωρίζοντας πόσο απαραίτητος είναι ο Βράνιες για το σύνολο.

Ο Βόσνιος ανταπέδωσε με σπουδαία παιχνίδια κόντρα στην ομάδα του λιμανιού και έβαλε τη συζήτηση γύρω από το όνομά του σε μια άλλη ρότα. Πλέον όλα είναι αποφασισμένα για την παραμονή του και μετά το καλοκαίρι. Ο Μελισσανίδης δεν πρόκειται να τον παραχωρήσει με ποσό μικρότερο των 4.000.000 ευρώ, ενώ η επέκταση της συνεργασίας με την ΑΕΚ, η οποία προβλέπει την αύξηση αποδοχών που τόσο ο Βράνιες επιθυμεί, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το υπάρχον συμβόλαιο του Βράνιες προβλέπει πάγιες αποδοχές 250.000 ευρώ ετησίως, οι οποίες ανεβαίνουν στις 280.000 ευρώ μέσω κατάκτησης επιμέρους ατομικών μπόνους. Σαφώς όποιος ορίζει ως εκκίνηση συζήτησης τις 700.000 ευρώ, έχει στο μυαλό του ότι θα υπάρξει "ψαλίδι", κοντολογίς ο Βόσνιος θα βολευόταν και με τις 600.000 ευρώ που σύμφωνα με όσα υποστήριζε η πλευρά του, του εξασφάλιζε την περίοδο εκείνη η βελγική Άντερλεχτ.

Ο Βράνιες έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2019, οπότε η "Ένωση" είναι αυτή που θα καθορίσει τις εξελίξεις. Καλούμενη να πάρει μια σαφή, τελική θέση απέναντι στο θέμα. Ο δρόμος έχει ήδη επιλεγεί: Κάλεσμα στον Βόσνιο στόπερ για συζήτηση νέου συμβολαίου, με αυξημένες αποδοχές. Οι πληροφορίες του Sport24.gr, προβλέπουν πρόταση με απολαβές 500.000 ευρώ ετησίως. Δύσκολα θα πει όχι σε αυτή την προσφορά ο Βράνιες κι ας έλεγε στο πρόσφατο παρελθόν ότι απαιτεί ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια στην ομάδα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Στα θεμέλια του Ναού της ΑΕΚ
Η απάντηση της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ για τον Σκουτέρη
Όταν ο Αραούχο (δεν) θέλει...
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ