ΑΕΚ

Δικός της είναι ο Λιβάγια

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους η ΑΕΚ δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε αγορά του Λιβάγια, ο οποίος πρέπει να θεωρείται δικός της.

Πολύ ενδιαφέρουσα, το δίχως άλλο, η συνέντευξη που ο προπονητής της Λας Πάλμας Πάκο Χέμεθ, παραχώρησε στο Sport24.gr και στο συνάδελφο Βασίλη Τεμπέλη. Προκάλεσε ασφαλώς και κάποια ανησυχία στους φίλους της ΑΕΚ, ειδικά στο θέμα του Λιβάγια. Για την περίπτωση του Αραούχο άλλωστε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Δεν υφίσταται οψιόν αγοράς.

Οταν ο Χέμεθ λέει "τους περιμένω στην προετοιμασία", είναι λογικό πολλοί να αναρωτιούνται τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ δεν έχει καταβάλει από τώρα στον ισπανικό σύλλογο, την οψιόν αγοράς του Μάρκο Λιβάγια, προκειμένου να τον καταστήσει οριστικά και αμετάκλητα δικό της για τα επόμενα τρία χρόνια. Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο Κροάτης έχει δηλώσει, το υπογεγραμμένο τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Ένωση, βρίσκεται ήδη σε ένα συρτάρι του αρχηγείου της ΠΑΕ στο Μαρούσι.

Κι όμως, οι λόγοι είναι τόσο μα τόσο προφανείς... Αφενός καλά κάνει η ΑΕΚ και περιμένει καθώς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και οι αναπάντεχες - απρόβλεπτες καταστάσεις, όπως οι τραυματισμοί. Κούφια η ώρα και μακριά από την (χιλιοταλαιπωρημένη φέτος) ΑΕΚ αυτά, όμως είδατε τι συνέβη με τους Μάνταλο, Γιόχανσον και Τσόσιτς.

Οπότε ορθώς περιμένει το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, από τη στιγμή που έχει το δικαίωμα καταβολής των χρημάτων (στο 1,8 εκατ. ευρώ έχει οριστεί η συμφωνηθείσα οψιόν) έως και την πρώτη εβδομάδα του ερχόμενου Ιουνίου. Υπάρχει βέβαια ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να περιμένει, δίχως άλλωστε να έχει το παραμικρό άγχος, αφού η κατάσταση είναι εκεί που τη θέλει...

Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ

Εξίσου λοιπόν, για την Ένωση, μεγάλη σημασία έχει το να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο ισπανικός σύλλογος στον οποίο ο Λιβάγια (μέχρι να καταβληθεί το ποσό) ανήκει σε λίγους μήνες από σήμερα, στην περίπτωση που θα έχει υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει στην ΑΕΚ, η Λας Πάλμας θα αντιμετωπίσει ζητήματα οικονομικής φύσεως, καθώς έχει προχωρήσει σε ανοίγματα και έχει συνάψει συμβόλαια με υπέρογκες αποδοχές, τα οποία είναι απαγορευτικά για οποιαδήποτε ομάδα της Σεγούντα Ντιβισιόν, λόγω τεράστιας περικοπής εσόδων.

Αν η ομάδα των Κανάριων Νήσων υποβιβαστεί, η ΑΕΚ θα μπει ακόμα πιο γερά σε διαπραγμάτευση μαζί της επιχειρώντας να χαμηλώσει το αρχικώς συμφωνηθέν ποσό και να αποκτήσει τον Λιβάγια με ένα ποσό 1-1,2 εκατ. ευρώ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ανάγκη των Ισπανών για άμεση ρευστότητα. Άλλωστε ήδη έχει ξεκινήσει ένα «πίτσι-πίτσι» με τον ατζέντη του Μάρκο, για το πως θα μειωθεί το ποσό.

Προφανέστατα, μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να βοηθήσει και στην υπόθεση του Αραούχο, η οποία ασφαλώς είναι πολλάκις πιο δύσκολη καθώς δεν έχει συμφωνηθεί οψιόν αγοράς του Αργεντινού. Η Λας Πάλμας ήταν ανένδοτη σε αυτό το ενδεχόμενο το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο αν υποβιβαστεί και η ταυτόχρονα ΑΕΚ παρέχει την προοπτική Τσάμπιονς Λιγκ στον Αργεντινό, σκεφτείτε πόσο ισχυρή θα είναι η άρνησή του να παίξει ξανά στα 27 του, στη Β’ Ισπανίας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ