ΑΕΚ

Διαφορά μεταξύ ΑΕΚ και Μακ

Zenit's Robert Mak celebrates after scoring his side's first goal during the UEFA Europa League, group C, soccer match between FC Zenit and FC Copenhagen at Saint Petersburg stadium in St.Petersburg, Russia, Thursday, Nov. 29, 2018. (AP Photo/Mike Kireev)
Zenit's Robert Mak celebrates after scoring his side's first goal during the UEFA Europa League, group C, soccer match between FC Zenit and FC Copenhagen at Saint Petersburg stadium in St.Petersburg, Russia, Thursday, Nov. 29, 2018. (AP Photo/Mike Kireev) AP PHOTO/MIKE KIREEV

Η ΑΕΚ κοίταξε με ενδιαφέρον την περίπτωση του Σλοβάκου εξτρέμ, Ρόμπερτ Μακ, ωστόσο εκείνος είχε απαιτήσεις τις οποίες οι "kιτρινόμαυροι" δεν ήταν διατεθειμένοι να καλύψουν.

Την περίπτωση του διεθνούς Σλοβάκου εξτρέμ, Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος έχει θητεύσει στον ΠΑΟΚ και ανήκει στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, εξέτασε διεξοδικά η ΑΕΚ. Κι ενώ φαινόταν ότι υπήρχε πρόσφορο έδαφος για τη σύναψη συνεργασίας, η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε λόγω των υψηλών απαιτήσεων του παίκτη.

Ο 28χρονος εξτρέμ αμείβεται με 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως από τη ρωσική ομάδα. Η Ζενίτ δεν έχει πρόβλημα να τον αφήσει ελεύθερο για να αποφύγει την καταβολή επιπλέον 600.000 ευρώ έως το καλοκαίρι (όταν και λήγει το συμβόλαιο του παίκτη), από τη στιγμή που αγωνίζεται λίγο εκεί και δεν υπολογίζεται ιδιαίτερα. Ο ίδιος ο παίκτης δε, είχε δείξει ξεκάθαρη επιθυμία να έρθει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ.

Μάλιστα ο Μακ, δέχεται να ενταχθεί στην Ένωση με αρχική συμφωνία έως το καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση ότι στην περίπτωση που πείσει, θα ενεργοποιηθεί ένα νέο διετές συμβόλαιο με αποδοχές οι οποίες θα πρέπει να έχουν προσυμφωνηθεί και υπογραφεί. Εκεί λοιπόν ο Μακ αξίωσε ένα συμβόλαιο της τάξης των 800.000 ευρώ + μπόνους, το οποίο η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να δώσει.

Ο Μακ κλείνει τα 29 του σε περίπου ένα μήνα, έχει πίσω του δύο προβληματικές σεζόν και η δέσμευσή μαζί του για ένα τέτοιο πόσο, δεν κρίθηκε συμφέρουσα για τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να του προσφέρουν ένα συμβόλαιο μάξιμουμ 400.000 ευρώ το χρόνο.

Στην παρούσα φάση, το θέμα μοιάζει να κλείνει εκεί, δίχως να διαφαίνεται πρόσφορο έδαφος για να έρθουν οι δύο πλευρές πιο κοντά. Κάτι που θα μπορούσε να συμβεί μόνον εφόσον ο Μακ αποφάσιζε να ενδώσει σε ένα γενναίο "ψαλίδι" στα χρήματα που ψάχνει να βρει για τον εαυτό του, θεωρώντας ότι έως το καλοκαίρι έχει την οικονομική εξασφάλιση από τη Ζενίτ και πως είναι ικανός να βρει το καλοκαίρι τις αποδοχές που αναζητά.

Photo Credits: AP Photo/Mike Kireev

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ