ΑΕΚ

Δημάτος: "Κανένα θέμα δυσαρέσκειας του Μπουονανότε"

Δημάτος: "Κανένα θέμα δυσαρέσκειας του Μπουονανότε"
INTIME SPORTS

Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Δέκα το Κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για την ΑΕΚ και τους στόχους της, τον Μπουονανότε, το γηπεδικό και τον προπονητή της Εθνικής.

Για την εθνική ομάδα και τον προπονητή που θα επιλέξει η ΕΠΟ: "Το πρόβλημα είναι το όνομα που μας αρέσει. Εναν προπονητή που δουλεύει στις υποδομές, τι να τον κάνει μια εθνική ομάδα; Χρειάζεται έναν εκλέκτορα, μια λέξη που δεν μας αρέσει και την αποφεύγουμε. Η εθνική ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ, για να μην ξεχάσει να κερδίζει ή να μην συνηθίσει στην ήττα".

Για την παρουσία του ως διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ: "Είναι η δεύτερη θητεία μου. Υπάρχει κάτι πολύ καλό, με την αμεσότητα των social media και των σάιτ των ομάδων. Είναι πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Πέρα από το να πάρω τηλέφωνο τον δημοσιογράφο και να του πω ότι η ΑΕΚ είναι καλή, ενώ εκείνος λέει ότι δεν είναι καλή".

Για τις απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ: "Δεν είναι θέμα μουρμούρας και γκρίνιας. Είναι και η απαίτηση του οπαδού να έχει άμεσο αποτέλεσμα. Η ουσία είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, η λογική του «ερχόμαστε», είχε μεταφραστεί ως εξής: Ξοδεύουμε δύο χρόνια στη Γ' Εθνική και στη Φούτμπολ Λιγκ και το καλοκαίρι παίρνουμε έναν προπονητή υψηλής κλάσης, Ευρωπαίο και πέντε παίκτες, επίσης υψηλής κλάσης και ξεκινάμε. Η ΑΕΚ έχει επενδύσει σε έναν νεαρό προπονητή, τον οποίο εκτιμούσα από πριν και εξακολουθώ να εκτιμώ πολύ. Είναι άνθρωπος με σημαντικές παραστάσεις και διαπίστωσα από την προετοιμασία ότι από τα αποδυτήρια και μέσα είναι πραγματική ομάδα. Λειτουργεί σωστά, με διακριτούς ρόλους, μια κανονική ομάδα. Δεν άλλαξε από τη Γ' στη Β΄, αλλά συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο. Αυτό που έπασχε η ΑΕΚ είναι τα περίφημα νέα ξεκινήματα. Ευτυχώς συνεχίζει. Οσον αφορά την αμφισβήτηση, περισσότερο έχει να κάνει με τη διοίκηση παρά με τον προπονητή. Και δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον κόσμο, που πέρασε δύο δύσκολα χρόνια, διότι είχαν προηγηθεί και άλλα, που είχαν μια μιζέρια, την οποία τώρα θέλει να αποτινάξει".

Για τους στόχους της ΑΕΚ: "Ο στόχος, όταν ρωτήθηκε ο Δέλλας στην προετοιμασία, απάντησε ότι o πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα. Και από εκεί και πέρα μπορείς να οριοθετήσεις τους υπόλοιπους στόχους".

Για το δημοσίευμα της "Livesport", που αναφέρει δυσαρέσκεια του Μπουονανότε και συνάντηση με τον Δέλλα: "Με κατηγορηματικό τρόπο, δεν υπάρχει θέμα δυσαρέσκειας του ποδοσφαιριστή. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είδα τόσο «νεκρό» τον ποδοσφαιριστή, που ήταν σαν να μην είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Βάζει υψηλά το στάνταρ των απαιτήσεων και από τον ίδιο και από την ομάδα. Πρώτα έχει θέμα με τον εαυτό του και μετά μπορεί να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Το πρώτο που σκέφτεται είναι το εξής: Είναι το κλαμπ ευχαριστημένο από μένα;".

Για το πώς λειτουργεί ο προπονητής: "Ο Δέλλας προσπαθεί να επιβληθεί στους παίκτες ακούγοντας, όχι όπως οι παλιοί προπονητές, που είχαν την άποψή τους και δεν άκουγαν τίποτα. Και αυτό γιατί είναι νέος και δεν έχει περάσει καιρός από τότε που σταμάτησε το ποδόσφαιρο".

Για το θέμα του γηπέδου: "Η ΑΕΚ βρίσκεται σε πλήρη ενεργοποίηση, έχει τις θετικές εισηγήσεις όλων των πλευρών, με τις Περιβαλλοντικές Μελέτες και όλους τους φορείς. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης και γι' αυτό ζητάμε και τη συνάντηση με την Περιφερειάρχη, κυρία Δούρου. Είμαστε στο προπαρασκευαστικό στάδιο για να ξεκινήσουν οι εργασίες".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ