ΑΕΚ

Δημάτος για ΑΕΚ: "Η άνοδος 124 θέσεων αποτελεί το δικό της φυλαχτό"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017 - 2018 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017 - 2018 (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook για το πώς η Ένωση κατάφερε σε λίγα χρόνια να ανέβει 124 θέσεις στη βαθμολογία της UEFA.

Μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος, αναφέρθηκε στο πώς η Ένωση κατάφερε σε λίγα χρόνια να ανέβει 124 θέσεις στη βαθμολογία της UEFA. Μεταξύ άλλων, γράφει πως η ομάδα του καλείται να βαδίσει στη διαδρομή που η ίδια χάραξε, τιμώντας τα τελευταία χρόνια την ευρωπαϊκή της οντότητα και να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι για ακόμα δυο σεζόν θα βγάζει στην ουσία μηδενικές χρονιές από τον ευρωπαϊκό της συντελεστή.

Αναλυτικά το ποστάρισμα του Ανδρέα Δημάτου:

"H AEK γνωρίζει εδώ και λίγες ώρες ολοκληρωμένο το καλοκαιρινό της μονοπάτι στα προκριματικά του UEFA Europa League στην τέταρτη σεζόν μετά την ευρωπαϊκή της επιστροφή.

Από το καλοκαίρι, δηλαδή, του 2016 όταν μπόρεσε απλώς και μόνο να πάρει και πάλι το βάπτισμα του πυρός μετά από την οδυνηρή τετραετή αποχή της από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Κατάφερε απλώς και μόνο να μετάσχει στον τρίτο προκριματικό του UEFA Europa League, να σταθεί ανταγωνιστικά αλλά τελικά να αποκλειστεί από την Σεντ Ετιέν.

Εκείνο το καλοκαίρι η ΑΕΚ είχε οπιαθοχωρήσει στη θέση 192 της βαθμολογίας της UEFA, κάτι πρωτοφανές για τα ιστορικά της δεδομένα και ακόμα χειρότερα το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, όταν κληρώθηκε με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τρίτο προκριματικό του UEFA Champions League βρισκόταν ακόμα πιο κάτω, στη θέση 208!

Αυτός ήταν και ο τελευταίος καλοκαιρινός αποκλεισμός για την ΑΕΚ. Ο τελευταίος πριν ξεκινήσει για την πραγματική ευρωπαϊκή της επιστροφή. Ο τελευταίος αποκλεισμός πριν από τρεις σερί εξαιρετικά σημαντικά προκρίσεις επί της Κλαμπ Μπριζ το ίδιο καλοκαίρι και επί των Σέλτικ και Βίντι το περσινό!

Η θέση 208 έγινε γρήγορα 122 με 14 ματς ευρωπαϊκό αήττητο που αποτελεί την καλύτερη ελληνική επίδοση στην Ευρώπη εδώ και πάνω από πέντε δεκαετίες!

Η θέση 122 έγινε 102 με την ολοκλήρωση της περσινής χρονιάς και αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι στο Νο 84 στη βαθμολογία της UEFA με την ανοδική τάση να παραμένει αμείωτη! Οχι, η ΑΕΚ μπορεί να μην ακολουθεί τον δρόμο της αυτο-διαφήμισης, μπορεί να αφήνει για τους άλλους αυτή την τακτική, αλλά η άνοδος 124 θέσεων στη βαθμολογία της UEFA μέσα σε τρία καλοκαίρι δεν είναι μικρή υπόθεση και αποτελεί το δικό της φυλαχτό, λίγο πριν από το εφετινό ξεκίνημα και την αναχώρηση με προορισμό την έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας και πρωτεύουσα, παλαιότερα, του κράτους του βασιλείου της Ολτενίας...

Η ΑΕΚ καλείται να βαδίσει στη διαδρομή που η ίδια χάραξε τιμώντας τα τελευταία χρόνια την ευρωπαϊκή της οντότητα και να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι για ακόμα δυο σεζόν θα βγάζει στην ουσία μηδενικές χρονιές από τον ευρωπαϊκό της συντελεστή. Την τελευταία σεζόν της απουσίας της, αλλά και το καλοκαίρι του πρόωρου αποκλεισμού από τους «στεφανουά» της Σεντ Ετιέν.

Με τα τωρινά΄δεδομένα και με τους δυο βαθμούς του μπόνους για τη συμμετοχή στον τρίτο προκριματικό (θα εξαφανιστούν αν αποκλείσει την Κραϊόβα και θα γίνουν 2,5 εγγυημένοι στα πλέι οφ), η ΑΕΚ αυτόματα την επόμενη ευρωπαϊκή σεζόν θα ξεκινάει από την 65η θέση, την οποία βεβαίως θα μπορέσει να βελτιώσει πολύ περισσότερο με μία ακόμα αξιόλογη ευρωπαϊκή παρουσία στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν.

Πολύ απλά με μία σεζόν σαν την περσινή στο Europa League τα γκρουπ των ανίσχυρων θα αποτελέσουν οριστικό παρελθόν για την ΑΕΚ και η επιστροφή της πολύ πάνω από το ευρωπαϊκό top-50 θα είναι γεγονός. Ταυτόχρονα με την πλήρη εξαφάνιση της όποιας διαφοράς στη βαθμολογία της UEFA υπήρξε τα τελευταία χρόνια από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Διαφορά δυσανάλογη με τα ευρωπαϊκά της μέτρα αλλά και σε άμεση συνάρτηση με τα όσα βίωνε πριν μπει και πάλι στον ίσιο δρόμο...

Υπό προϋποθέσεις η εφετινή ευρωπαϊκή χρονιά μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την ΑΕΚ και για πολλούς ακόμα λόγους. Ολα αυτά βεβαίως δεν κρίνονται από την κληρωτίδα της Νιόν, που δεν της έδειξε και το πιο... σκληρό της πρόσωπο, αλλά από την προσπάθεια εντός αγωνιστικού χώρου.

Ξεκινάμε...".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ