ΑΕΚ

Δείξτε το χρήμα (για τον Σιμόες)

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Ισπανοί, ίσως και με δάχτυλο του ατζέντη του Σιμόες, γράφουν για θερμό ενδιαφέρον της Βαλένθια. Ωστόσο η πώληση του Πορτογάλου τον τρέχοντα μήνα είναι αδιαπραγμάτευτη, εκτός κι αν βρεθεί ομάδα να πληρώσει τη ρήτρα ή να δώσει ποσό κοντινό σε αυτή.

Είναι δεδομένο ότι ο Αντρέ Σιμόες βρίσκεται πλέον στις σημειώσεις αρκετών ομάδων εκτός Ελλάδας. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 με συμβόλαιο μικρότερο των 100.000 ευρώ ετησίως, αλλά κατάφερε μέσα από την πορεία του στην ΑΕΚ, να υπερδιπλασιάσει τις αποδοχές του τον Μάρτιο του 2016 και να βρίσκεται, εδώ και κάποιους μήνες, σε διαδικασία συζήτησης με την ομάδα στην οποία σήμερα αγωνίζεται, προκειμένου να υπάρξει σύναψη νέας συμφωνίας έως το 2021.

Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει εκατέρωθεν επιθυμία μεταξύ των δύο πλευρών να συνεχίζουν τη συνεργασία τους μέχρι το 2021, όπως επίσης ότι έχει προκύψει και κάποια διαφορά στο οικονομικό. Η οποία έχει να κάνει αρχικά με τις ετήσιες αποδοχές που θέλει να έχει ο ποδοσφαιριστής, αν και αυτή είναι η μία παράμετρος της υπόθεσης, λιγότερο εύκολη και δεν αναμένεται να αποτελέσει τροχοπέδη ώστε να μην προχωρήσει το θέμα. Ωστόσο αυτή τη στιγμή, η πλευρά του Σιμόες διεκδικεί, πέραν των αυξημένων αποδοχών που δεδομένα θα λάβει (το αν θα είναι 500 ή 600.000 είναι κάτι που θα λυθεί), πιο "χαλαρούς" όρους αγοράς για την περίπτωση που θα προκύψει ενδιαφέρον από το εξωτερικό.

Ή τουλάχιστον μια δέσμευση από την πλευρά της ΑΕΚ, ότι το ερχόμενο καλοκαίρι (όχι τώρα), θα υπάρξει καλή από πλευρά της διάθεση στην περίπτωση που προκύψει ενδιαφέρον από σημαντική ομάδα μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όπως εν προκειμένω η Βαλένθια, η οποία σύμφωνα με διαδοχικά ισπανικά δημοσιεύματα, έχει τον Σιμόες στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της. Βέβαια στην Ένωση έως σήμερα, δεν έχουν δεχθεί την παραμικρή σχετικά "ενόχληση" από τον ισπανικό σύλλογο.

SHOW ME THE MONEY

Το "buy out" που τώρα προβλέπεται από το συμβόλαιο του Πορτογάλου, ανέρχεται στα 7.500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία πολύ δύσκολα θα καλύψει οποιοσδήποτε σύλλογος για έναν παίκτη που μόλις έκλεισε τα 28 χρόνια του. Από την άλλη, η ΑΕΚ δεν συζητά στην παρούσα φάση την πώληση του Σιμόες εντός της τρεχούσης μεταγραφικής περιόδου, καθώς η ομάδα θα "κοπεί" στα δύο, στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος κι ενώ δεν έχει υπάρξει προεργασία για την εύρεση ικανού αντικαταστάτη.

Ο μοναδικός τρόπος για να αποχωρήσει μέσα στο Γενάρη ο Σιμόες, είναι να βρεθεί ομάδα η οποία θα πληρώσει ατόφια (7.500.000 ευρώ) τη ρήτρα αγοράς του ποδοσφαιριστή, κάτι που σύμφωνα με τη λογική, θα μπορούσε να συμβεί πιο εύκολα από σύλλογο της Κίνας και πάντοτε εφόσον το επιθυμεί να μεταβεί εκεί και ο ίδιος ο Πορτογάλος. Κάτι που σε πρώτη φάση δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Βέβαια εάν προκύψει κάποιο αστρονομικό ποσό ετήσιων απολαβών, αυτά τα πράγματα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Κοντολογίς, η ΑΕΚ δεν έχει την παραμικρή διάθεση να πουλήσει τώρα τον Σιμόες, εκτός αν προκύψει η εξέλιξη που δεν μπορεί να ελέγξει (καταβολή της ρήτρας αγοράς προς αποδέσμευσή του). Θα το σκεφτόταν πιο σοβαρά το καλοκαίρι, ασφαλώς και πάλι με ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο των 3.000.000 ευρώ που, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο (ή μήπως εκ των διαρροών του ατζέντη του προς αυτόν;) προτίθεται να πληρώσει η Βαλένθια.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ