ΑΕΚ

Άρχισε ήδη τα "ρεκόρ" ο Λιβάγια

ÁÅÊ - ÓÅËÔÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - ÓÅËÔÉÊ / CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκο Λιβάγια μπήκε φουριόζος στη νέα σεζόν, με νέο ρόλο στο γήπεδο και άρχισε τα… ρεκόρ σ’ όλα τα επίπεδα. Το Sport24.gr αναλύει πόσο καταλυτικός είναι ο Κροάτης επιθετικός για την ΑΕΚ.

Ήδη από πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, οι οπαδοί της ΑΕΚ όχι απλώς είχαν πετάξει στα σκουπίδια τη δυσπιστία απέναντι στις ικανότητες του Μάρκο Λιβάγια, αλλά είχαν αρχίσει να τον λατρεύουν. Ήταν μάλιστα, ίσως ο μοναδικός επιθετικός στον κόσμο, που αποθεωνόταν, χωρίς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν το πρώτο άτυπο ρεκόρ του Κροάτη. Ακολούθησαν όμως και άλλα. Τυπικότητα. Έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που σκόραρε σε τέσσερα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, ενώ στο φινάλε της σεζόν, έγινε (με την καταβολή της οψιόν αγοράς ύψους 1.800.000 ευρώ), η ακριβότερη μεταγραφή της εποχής Μελισσανίδη αλλά και της δεκαετίας για την ΑΕΚ.

Στο ξεκίνημα της νέας σεζόν όμως, ο Λιβάγια ξεκίνησε από πολύ νωρίς τα ρεκόρ. Σ’ όλα τα επίπεδα. Η πρόταση των 8.000.000 ευρώ που έφτασε εξ Ιταλίας στα γραφεία της ΠΑΕ, έστω και αν απορρίφθηκε, είναι η υψηλότερη που έχει δεχθεί ποτέ ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Βεβαίως στην Ένωση όταν κατέβαλαν χωρίς δεύτερη σκέψη την οψιόν για την αγορά του Κροάτη, είχαν, μεταξύ άλλων, στο μυαλό τους, πως η αξία του παίκτη θα εκτοξευόταν. Το φανέρωνε η κλάση του.

Επίσης ο Λιβάγια εκτός από πρόταση με ποσό ρεκόρ, έφερε και το πρώτο του γκολ, πολύ πιο νωρίς σε σχέση με πέρυσι. Ο Κροάτης επιθετικός είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και πέρυσι το ξεκίνημα της σεζόν. Αλλά δίχτυα βρήκε για πρώτη φορά στις 29 Σεπτεμβρίου στο ματς με την Αούστρια στο ΟΑΚΑ. Τώρα άνοιξε λογαριασμό περίπου 1,5 μήνα νωρίτερα αλλά και πάλι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΛΙΒΑΓΙΑ

Από την περσινή σεζόν και όσο παρακολουθούσε την ΑΕΚ ως αντίπαλος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε σχηματίσει εξαιρετική γνώμη για τον Λιβάγια. Άλλωστε ήταν παίκτης που είχε… πληγώσει τον Εβρίτη τεχνικό στο ντέρμπι της Λεωφόρου, με γκολ στις καθυστερήσεις. Κι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Ουζουνίδης την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, σχεδίαζε τον τρόπο που θα αξιοποιούσε τον υπερόπλο που λέγεται Λιβάγια. Είχατε διαβάσει στο Sport24.gr για τις σκέψεις του Εβρίτη τεχνικού, να δοκιμάσει τον Κροάτη σε ρόλο φορ. Το σκέφτηκε, το δούλεψε, το συζήτησε και με τον ίδιο τον παίκτη και το έκανε.

Ήδη από τα ματς με τη Σέλτικ, ο Λιβάγια έχει πάρει έναν νέο ρόλο στο γήπεδο. Όχι του "φουνταριστού", αλλά ούτε και του ελεύθερου πίσω από τον φορ, τον οποίο είχε πέρυσι. Έχει ένα σύνθετο ρόλο στην επίθεση, ο οποίος τουλάχιστον για αρχή και με "παρτενέρ" τον Κλωναρίδη, ταιριάζει στον Κροάτη. Προφανώς μέσα στη σεζόν ο Λιβάγια θα παίξει και μαζί με τον Πόνσε και μαζί με τον Γιακουμάκη. Κι ο Ουζουνίδης έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει και αυτά τα επιθετικά "δίδυμα". Με τον Κροάτη πάντως, να κρατά τον σύνθετο ρόλο του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Όχι" στους Ιταλούς σε πρόταση 8 εκατ. ευρώ για τον Λιβάγια η ΑΕΚ
Αγωνία για τον Λόπες στην ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ