ΑΕΚ

Αρχηγών απόντων στην ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Χιμένεθ θα ψάξει στην Λεωφόρο την συνταγή, για το πρώτο ντέρμπι της ΑΕΚ χωρίς τον Μάνταλο αλλά και τον Γιόχανσον.

Δεν είναι και φαινόμενο πολύ συνηθισμένο, να χάνει μια ομάδα τους δυο πρώτους αρχηγούς της, μέσα σ’ έναν μήνα. Ενδεχομένως ούτε καν μέσα στην ίδια σεζόν. Επίσης στις περιπτώσεις του Μάνταλου και του Γιόχανσον, δεν μιλάμε απλώς για τους δυο πρώτους αρχηγούς για την ΑΕΚ.

Τον έναν ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ έχει χαρακτηρίσει «αναντικατάστατο» και τον άλλο «βασικό γρανάζι». Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον μαζί, έχουν απουσιάσει μόνο σε αδιάφορα βαθμολογικά ματς της ΑΕΚ, τα τελευταία 2,5 χρόνια. Ενώ το αυριανό(19/11) ντέρμπι στη Λεωφόρο, θα είναι το πρώτο ματς απέναντι σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, που θα χάσει ο Μάνταλος.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ και ο Χιμένεθ δεν έχουν το περιθώριο να κλάψουν πάνω από το χυμένο γάλα. Άλλωστε η πρώτη κουβέντα του Ισπανού τεχνικού στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, στην πρώτη προπόνηση μετά και την απώλεια του Γιόχανσον, ήταν να «πρέπει να βρούμε τρόπο να ξεπεράσουμε αυτές τις απουσίες». Και είναι προφανές πως ο Χιμένεθ εννοούσε και ψυχολογικά και αγωνιστικά.

Εξάλλου ειδικά στο κομμάτι της ψυχολογίας, ο Μάνταλος έκανε τεράστια δουλειά. Εξ ου και έχει μεγάλη σημασία το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που βγήκε από το νοσοκομείο μετά την επέμβαση στο γόνατο, ο αρχηγός βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Τόσο στα παιχνίδια, όσο και στις προπονήσεις. Ακόμα και στη Λεωφόρο, όπως ήδη έχετε ενημερωθεί εδώ και μέρες από τοSport24.gr, σκοπεύει να δώσει κανονικά το παρών με την αποστολή.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Χιμένεθ, είναι να βρει τρόπο να καλύψει, καταρχάς σ’ αυτό το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το αγωνιστικό κενό που άφησαν ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον. Κενό το οποίο, αν τελικά ο σχηματισμός που θα επιλέξει ο Ισπανός θα είναι ξανά το 3-5-2, είναι πολύ συγκεκριμένο. Ο Μάνταλος έπαιζε σ’ έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τους δυο επιθετικούς και ο Γιόχανσον ως δεύτερο αμυντικό χαφ. Γι αυτούς τους ρόλους, ο Χιμένεθ θα πρέπει να ψάξει για αντικατάσταση.

ΛΙΓΟ ΑΠΟ… ΟΛΟΥΣ

Στην περίπτωση του κενού του Μάνταλου, τα πράγματα είναι περίπλοκα για τον Χιμένεθ. Ειδικά σ’ ένα ντέρμπι. Εκείνο που φάνηκε και στο ματς με τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ, που ήταν το πρώτο χωρίς τον αρχηγό, ήταν πως ο Ισπανός τεχνικός δεν επιχειρεί να καλύψει το κενό μ’ έναν ποδοσφαιριστή. Άλλωστε επί της ουσίας δεν υπάρχει στο ρόστερ της ΑΕΚ άλλος παίκτης με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Μάνταλο. Εκτός ίσως από τον Κονέ, που όμως δεν είναι ακόμα έτοιμος για να ξεκινήσει βασικός και μάλιστα σε ντέρμπι. Στην λογική του Χιμένεθ, είναι να καλυφθεί το κενό του Μάνταλου, μέσα από τη δουλειά που θα κάνουν και ο Μπακασέτας και ο Χριστοδουλόπουλος, αλλά ακόμα και ο Λιβάγια. Γι αυτό άλλωστε και ενδεχομένως το σχήμα μπορεί να μοιάζει περισσότερο με 3-4-3, όπως και στο παιχνίδι με τη Μίλαν.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ… ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αντίθετα με τον Μάνταλο, για την κάλυψη του κενού του Γιόχανσον, ειδικά στο ντέρμπι, υπήρχε μια πιο… προσωποποιημένη κατάσταση. Ο Κώστας Γαλανόπουλος είναι αυτός που θα αναλάβει τον ρόλο που είχε ο Σουηδός μέσος, δίπλα στον Αντρέ Σιμόες. Άλλωστε έχει χρειαστεί να το κάνει ο νεαρός μέσος και άλλες φορές, κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν. Ο Χιμένεθ από την αρχή εμπιστεύεται τον Γαλανόπουλο. Και υπήρχαν ματς που είχε αφήσει έτσι κι αλλιώς στον πάγκο τον Γιόχανσον, για να επιλέξει τον νεαρό μέσο για το βασικό σχήμα. Όπως αυτό στη Νέα Σμύρνη, απέναντι στον Πανιώνιο. Και επομένως τώρα στην Λεωφόρο και πάλι ο Γαλανόπουλος θα χρειαστεί να μπει στα… παπούτσια του Γιόχανσον.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ