ΑΕΚ

Αραούχο στο Sport24.gr: "Για την ΑΕΚ απέρριψα πρόταση ζωής από την Κίνα"

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σέρχιο Αραούχο μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-0), τις πρώτες του εντυπώσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα, το "όχι" στην Κίνα και την απόφαση του προσεχούς καλοκαιριού.

Μπορεί να μη βρήκε δίχτυα, αλλά αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές το "ερυθρόλευκο" κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας καλές ευκαιρίες να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις.

Ο Αργεντινός επιθετικός, Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος έχει δείξει από τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα της ΑΕΚ την ποιότητά του, μίλησε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Super League, το "κλειδί" της "κιτρινόμαυρης" επικράτησης, τους στόχους, το μέλλον του και το "όχι" στην κινέζικη πρόταση προκειμένου να έρθει στην Ελλάδα.

"Η ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΤΣΑΡΑ"

- Πρώτο σου ντέρμπι στην Ελλάδα, πρώτη νίκη σε ελληνικό ντέρμπι...

"Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν ένα παιχνίδι που ονειρευόμουν από τη στιγμή που αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα. Το μόνο που μας έλειπε ήταν να πετύχουμε ένα γκολ και είχαμε την τύχη να το κάνουμε. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα και τους οπαδούς μας. Μας στήριξαν από τη στιγμή που ξεκίνησε το ματς και μας βοήθησαν πολύ. Είμαι χαρούμενος, επίσης, και για τους συμπαίκτες μου".

- Το "κλειδί" για τη νίκη;

"Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλά τακτικά. Οι αντίπαλοι δεν είχαν ευκαιρίες, μόνο κάποιες μακρινές μπαλιές. Νομίζω ότι η άμυνα μας έκανε ματσάρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι συμπαίκτες μου, έδωσαν και τη ζωή τους για να κερδίσουμε".

- Αισθάνεσαι πλήρως προσαρμοσμένος στην ΑΕΚ, στην Ελλάδα;

"Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Θέλω να ταιριάξω στην ΑΕΚ το συντομότερο δυνατό για να δούμε τι θα γίνει τον Ιούνιο, εάν μπορέσω να επιστρέψω (σ.σ να αγωνιστεί ξανά στην ΑΕΚ μετά το πέρας του δανεισμού του από τη Λας Πάλμας). Σιγά-σιγά δένομαι όλο και περισσότερο με τους συμπαίκτες μου.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η μετακίνησή μου στην ΑΕΚ δεν ήταν εύκολη. Η Λας Πάλμας ζητούσε πολλά πράγματα, εγώ αναγκάστηκα να υποχωρήσω σε πολλά πράγματα, αλλά μίλησα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Μιλούσα κάθε μέρα με τον Αλεχάντρο ντε Μπαρτόλο (σ.σ πρώην chief scout της Ένωσης) κι αυτός με παρακάλεσε να έρθω και μου εγγυήθηκε ότι εδώ θα ήμουν χαρούμενος. Μου είπε να έρθω με κλειστά τα μάτια. Πριν έρθω εδώ είχα πρόταση από ομάδα της Κίνας, πρόταση που θα μου έσωζε τη ζωή (σ.σ οικονομικά), αλλά είχα αποφασίσει και είχα δώσει το λόγο μου στην ΑΕΚ. Ήδη, είμαι χαρούμενος και κάθε μέρα που περνά, προσαρμόζομαι περισσότερο".

- Η βαθμολογική διαφορά του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ήταν αρκετά μεγάλη (21 βαθμοί), αλλά στο συγκεκριμένο ματς στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε ότι δεν υπήρχε τόση διαφορά. Εσύ πώς το είδες;

"Νομίζω ότι στο γήπεδο παίξαμε ως ίσοι προς ίσους. Νομίζω ότι έψαχναν με βαθιές μπαλιές τον επιθετικό τους ώστε αυτός να τρέξει, αλλά η άμυνά μας ανταποκρίθηκε πολύ καλά. Ήταν σε φανταστική ημέρα".

- Ο πρώτος στόχος είναι να κατακτήσει η ΑΕΚ το Κύπελλο ή να δώσει βάρος στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει την είσοδό της στην πεντάδα προκειμένου να αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

"Όχι, το πιο σημαντικό είναι να νικήσουμε την Κυριακή (σ.σ με την ΑΕΛ για την 22η αγωνιστική) και να ανεβάσουμε "στροφές" για να πετύχουμε τους σημαντικούς μας στόχους. Και το Κύπελλο, δεν πρέπει να το αφήσουμε, και θέλουμε να το κατακτήσουμε όπως την περυσινή σεζόν. Πάντα ένας τίτλος αποτελεί επιβράβευση της προσπάθειας και για μας είναι σημαντικό".

- Ο Ολυμπιακός είχε πολλά παράπονα από τη διαιτησία. Εσύ ήσουν πιο κοντά στις φάσεις, τις έζησες. Η άποψή σου;

"Νομίζω ότι ήμασταν ανώτεροι. Οι αντίπαλοι ζητούσαν πολλά φάουλ που δεν ήταν. Αυτό, τίποτα περισσότερο. Εμείς παίξαμε πολύ καθαρά, πάντα παίζουμε καθαρά. Νομίζω ότι σήμερα δεν μπορείς να πεις κάτι παραπάνω".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Είδαμε να υπάρχει αρκετή αντιπαράθεση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων στο ματς. Πάθος;

"Δεν θυμώνω, μπορούν να πουν ένα σωρό πράγματα για εμένα, που δεν θυμώνω. Είναι καταστάσεις που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να ήθελε να προκαλέσει ο αντίπαλος την κίτρινη ή την κόκκινη κάρτα, αλλά δεν εκνευρίζομαι. Κερδίσαμε το ματς χάρη σε αυτή την ηρεμία, εάν είχαμε εκνευρισμό θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει".

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ"

- Στην Ισπανία σου κόλλησαν τη φήμη του "κακού παιδιού". Στην Ελλάδα θα είσαι το "κακό παιδί", όσον αφορά στο σκοράρισμα, μέσα στο γήπεδο;

"Μακάρι, μακάρι να είναι έτσι. Αλλά, σιγά-σιγά. Ήρθα στην Ελλάδα από την Ισπανία, όπου δεν έπαιζα τα τελευταία ματς, αλλά εδώ είναι διαφορετικά. Ο προπονητής μου με περιβάλλει με εμπιστοσύνη, οι συμπαίκτες μου με στηρίζουν συνεχώς".

- Είναι νωρίς, αλλά η επόμενη σεζόν που θα σε βρει; Στην Αθήνα, στη Λας Πάλμας;

"Αρχικά να πω ότι θα ήθελα να μείνω εδώ (σ.σ στην ΑΕΚ), αλλά ξέρω ότι δεν θα είναι και εύκολο. Ίσως γι' αυτά που μπορεί να ζητήσει η Λας Πάλμας. Πραγματικά, θα ήθελα πολύ να είμαι εδώ και τον επόμενο χρόνο".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ