ΑΕΚ

Από τον "Suchard" στον (δεύτερο) "El Chino"

Από τον "Suchard" στον (δεύτερο) "El Chino"

Ο Αραούχο δεν είναι ο πρώτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής με περίεργο παρατσούκλι που παίρνει η ΑΕΚ. Το Sport24.gr έχει τους προηγούμενους.

Αν ο Σέρχιο Αραούχο κάνει στο γήπεδο, όσα είχε κάνει ο Νάτσο Σκόκο, είναι δεδομένο πως οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν θα αργήσουν να κολλήσουν και σ’ αυτόν, το παρατσούκλι «Υδραυλικός». Αν μάλιστα βγάλει και καμία… μάσκα μετά από γκολ, τότε μπορεί να γίνει και ο Ζορό νούμερο δυο. Ωστόσο προς το παρόν Αραούχο έχει το παρατσούκλι που του έχουν κολλήσει, πριν έρθει στην Ελλάδα. Είναι το «El Chino» (ο Κινέζος) και έχει να κάνει περισσότερο με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και λιγότερο με τα κατορθώματα μέσα στο γήπεδο.

Βεβαίως, η αλήθεια είναι πως δεν είναι ο πρώτος Αργεντινός που έρχεται στην ΑΕΚ με το συγκεκριμένο παρατσούκλι. Εννέα χρόνια πριν, η Ένωση είχε φέρει τον πρώτο «El Chino», που δεν ήταν άλλος από τον τερματοφύλακα Σεμπάστιαν Σάχα, που επίσης είχε το συγκεκριμένο παρατσούκλι λόγω των χαρακτηριστικών του προσώπου. Επίσης ο Αραούχο δεν είναι ο πρώτος Αργεντινός που έρχεται στην ΑΕΚ και τον συνοδεύει περίεργο παρατσούκλι. Κατά το παρελθόν έχουν φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα Αργεντίνοι, με ακόμα πιο περίεργα παρατσούκλια. Το Sport24.gr τα θυμίζει.

O "SUCHARD" ΠΟΥ ΜΟΝΟ... ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ

Το καλοκαίρι του 2000, ήρθε στην ΑΕΚ μια μεγάλη… φουρνιά Αργεντινών. Ο Φερνάντο Νάβας, ο Ερνάν Μεντίνα, ο Λουίς Κάλβο και ο Εμανουέλ Ρουίς. Ο Μεντίνα και ο Κάλβο πέρασαν και δεν ακούμπησαν ενώ τον Νάβας ο κόσμος της ΑΕΚ θα τον θυμάται για εκείνο το γκολ με την Λεβερκούζεν αλλά και με τον τρόπο που έδειξε το… σκορ με υψωμένα δάκτυλα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πριν φύγει και ασχοληθεί με πωλήσεις σουβενίρ στη Μαδρίτη. Ο Εμανουέλ Ρουίς, επιθετικός, ήταν σχετικά πιο… τίμιος αγωνιστικά. Όμως δεν ήταν και Μπραντ Πιτ στο πρόσωπο. Παρόλα αυτά το παρατσούκλι του ήταν «Suchard» (γλυκούλης) καθώς είχε τεράστια ομοιότητα με τον πρωταγωνιστή της διαφήμισης της καραμέλας Sugus.

Ο "ΒΑΣΚΟΣ" ΚΑΙ Ο "ΤΙΚΗΣ"

Μαζί με τον Ριβάλντο, η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2007, πήρε και Αργεντινούς. Καταρχήν τον Μάρτιν Αρουαμπαρένα από την Βιγιαρεάλ, που ήταν μια μεταγραφή που έκανε πολύ θόρυβο. Ο Αργεντινός μπακ, νυν προπονητής της Αλ Γουάσλ, ήρθε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ με παρατσούκλι «Βάσκος». Το οποίο έχει διατηρήσει ως και τώρα που πλέον είναι προπονητής. Το ίδιο καλοκαίρι η ΑΕΚ είχε αποκτήσει και τον Φεντερίκο Ασκάρατε. Επίσης Αργεντινός, αλλά καμία σχέση σε αξία με τον Αρουαμπαρένα. Δεν είχε παρατσούκλι, αλλά οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν έτοιμοι να του «κολλήσουν» εντοπίζοντας την καταπληκτική ομοιότητα με τον τραγουδιστή Τζον Τίκη.

ΑΠΟ ΖΟΥΝΓΚΟΥΙ ΕΓΙΝΕ... ΖΟΡΟ

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ήρθε στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2007, με το σχεδόν ακατάληπτο παρατσούκλι «Ζουνγκούι», για τη γέννηση του οποίου υπάρχουν πολλές εκδοχές, να τον συνοδεύει. Στο πρώτο ματς που σκόραρε στο ΟΑΚΑ, σχημάτισε με τα χέρια του το γράμμα «Ζ» στον πανηγυρισμό. Για να τον πειράξουν οι συμπαίκτες του, με πρωτεργάτη το πειραχτήρι Αρουαμπαρένα, σε μια φωτογραφία απ’ αυτόν τον πανηγυρισμό, ζωγράφισαν την μάσκα του Ζορό και την πήγαν στα αποδυτήρια. Στο αμέσως επόμενο ματς που ήταν στην Βέροια, ο Μπλάνκο χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα, είχε βάλει μια μάσκα Ζορό στην κάλτσα. Και όταν σκόραρε, την έβγαλε, την φόρεσε και έτσι πανηγύρισε. Βεβαίως δέχθηκε κίτρινη κάρτα, αλλά το παρατσούκλι Ζορό του έμεινε.

ΧΤΑΠΟΔΙ, ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ... ΚΙΝΕΖΟΣ

Το καλοκαίρι του 2008 και πάλι η ΑΕΚ έφερε μεγάλη φουρνιά με Αργεντινούς. Και όλοι ήρθαν με… παρατσούκλια. Ο Σεμπάστιαν Σάχα, λόγω χαρακτηριστικών προσώπου, ήταν ο «El Chino». Ο Αυγκουστίν Πελετιέρι, ήρθε με το παρατσούκλι «χταπόδι» να τον ακολουθεί. Παρατσούκλι που του είχαν κολλήσει στην Αργεντινή, για τον τρόπο που κάλυπτε όλους τους χώρους στη μεσαία γραμμή, σαν να είχε πλοκάμια. Και φυσικά ήρθε το ίδιο καλοκαίρι ήρθε και Νάτσο Σκόκο. Καταρχήν ακόμα και το Νάτσο, υποκοριστικό είναι, αφού το κανονικό του όνομα είναι Ιγκνάσιο. Το παρατσούκλι που τον συνόδευε από την πρώτη του θητεία στη Νιούελς και τα μικράτα του, ήταν «Δαίμονας». Για όσους θυμούνται το παιχνίδι του Σκόκο, οι λόγοι προφανείς. Απλώς για τους ίδιους λόγους, στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε πολύ και το «Υδραυλικός».

Ο ΝΑΝΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ

Αργεντινός με έτοιμο το… παρατσούκλι, ήρθε και πέρυσι στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Πρόκειται για τον Ντιέγκο Μπουονανότε. Τον Αργεντινό τον φώναζαν «enano» (ο νάνος), για λόγους που είναι προκύπτουν αμά τη… εμφανίσει. Πολύ κοντός ήταν ο Μπουονανότε και εξ ου και το παρατσούκλι. Και πλέον από τον Νάνο πέρυσι, φέτος ήρθε ο… Κινέζος. Με την ΑΕΚ να περιμένει να πάρει πολύ περισσότερα γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αραούχο, ένας Κουν για την ΑΕΚ!
Ο Αραούχο "καψούρεψε" τον Τίγρη
Αραούχο: "Υπόσχομαι πολλά γκολ"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ