ΑΕΚ

Από τον Σαντίνο στον… Βλαχομήτρο

Από τον Σαντίνο στον… Βλαχομήτρο
Βλαχομήτρος INTIME SPORTS

Οι δοκιμές του Τραϊανού Δέλλα, το πείραμα που απέτυχε και η εξαιρετική παρουσία του νεαρού Βλαχομήτρου στο φιλικό με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το γεγονός πως ο Πέτρος Μάνταλος μπήκε στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες και τέσσερις μέρες, συνιστά από μόνο του έναν καλό λόγο να είναι ικανοποιημένος ο Τραϊανός Δέλλας από το φιλικό με τον Απόλλωνα.

Διότι η αλήθεια είναι πως κατά τα άλλα, το χθεσινό (15/9) έδωσε αφορμές προβληματισμού. Κυρίως διότι το σύστημα 4-3-3, που ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει στην άκρη του μυαλού του ως εναλλακτική λύση, για ακόμα φορά παρουσίασε δυσλειτουργίες. Παρόλα αυτά την παράσταση στο ΟΑΚΑ, έκλεψε η… πιτσιρικαρία.

Από τον μπόμπιρα Σαντίνο, μέχρι τον 18χρονο Βλαχομήτρο.

Στα χνάρια του μπαμπά Μπουονανότε

Ο γιός του Ντιέγκο Μπουονανότε έδειξε πως γεννημένος σταρ σαν τον πατέρα του. Τράβηξε βλέπετε τα βλέμματα όλων όσων βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ. Και όχι άδικα. Ο Σαντίνο μπήκε λίγο πριν ξεκινήσει το ματς στα πέριξ του γηπέδου. Φορούσε την κιτρινόμαυρη φανέλα με το «30» και το όνομα Μπουονανότε, κρατούσε μια μπάλα στα… μέτρα του και αρνιόταν να μείνει στην αγκαλιά του πατέρα του.

Την έβαλε κάτω και άρχισε να κάνει κόλπα. Πρώτα με τον μπαμπά Ντιέγκο και στη συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι και ο Σοϊλέδης με τον Πλατέλλα. Όταν το φιλικό ξεκίνησε και ο Σαντίνο αναγκαστικά βρέθηκε στην αγκαλιά του πατέρα του και στην εξέδρα, ο Μπουονανότε χρειάστηκε για πολύ ώρα να του εξηγεί για πιο λόγο δεν μπορούσε πλέον να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και να παίζει μπάλα. Και αμέσως μόλις ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του ημιχρόνου, ο μπόμπιρας τράβηξε από το χέρι τον μπαμπά και σχεδόν τον… έσυρε ξανά εντός γήπεδο.

Τότε μάλιστα, επιστρατεύτηκαν ταballboyως αντίπαλοι του Σαντίνο που ήθελε να συνεχίσει τα κόλπα με την μπάλα. Όσο για τον μπαμπά Μπουονανότε, καμάρωνε και έβγαζε συνεχώς βίντεο τον υιό να δείχνει έτοιμος από πολύ μικρός να βαδίσει στα χνάρια του.

Φώναξε και πάλι παρών

Και αν μέχρι και το ημίχρονο ο μπόμπιρας του Μπουονανότε ήταν ο πρωταγωνιστής, στο δεύτερο μέρος του φιλικού τα ηνία πήρε ένας λίγο πιο μεγάλος σε ηλικία πιτσιρικάς, που φώναξε ξανά «παρών». Ο Ανδρέας Βλαχομήτρος ήταν ότι καλύτερο και ότι πιο επικίνδυνο είχε να δείξει η ΑΕΚ στο ματς. Προφανώς και τον 18χρονο επιθετικό που μπορεί να παίξει άνετα και ως εξτρέμ, η οικογένεια της ΑΕΚ δεν τον ανακάλυψε χθες στο ΟΑΚΑ.

Πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, είχε σκοράρει σε φιλικό της πρώτης ομάδας στη Λάρισα και είχε κάνει και σούπερ εμφάνιση. Επίσης είχε σκοράρει και στο ντεμπούτο του σε επίσημο ματς με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ. Απέναντι στον Πανναξιακό στο ΟΑΚΑ, στην αυλαία της περιπέτειας στη Γ’ εθνική. Ο Βλαχομήτρος θεωρείται ως τοnextbigthingτης ΑΕΚ. Πρώτος σκόρερ με 22 γκολ όταν η ομάδα Κ17 κατέκτησε πριν δυο χρόνια το πρωτάθλημα. Από τους πρώτους σκόρερ πέρυσι. Οδηγός στην κούρσα των σκόρερ και φέτος στο πρωτάθλημα των Κ20.

Η ΑΕΚ ήδη τον έχει κάνει επαγγελματία. Ο Δέλλας τον ξέρει και τον παρακολουθεί και ίσως αν το ρόστερ ήταν πιο ελαφρύ, να μοίραζε ήδη τις προπονήσεις του ο Βλαχομήτρος ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ομάδα. Αλλά ούτε και αυτό θα αργήσει. Αέρινος, τεχνίτης, με αίσθηση του γκολ και δυνατότητα να παίξει σ’ όλες τις θέσεις της επίθεσης. Ίσως η επόμενη καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ, να είναι η… στιγμή του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ