ΑΕΚ

Από τον ΠΑΟ Κρουσσώνα στην... Μπαρτσελόνα: Η ΑΕΚ της πενταετίας

Από τον ΠΑΟ Κρουσσώνα στην... Μπαρτσελόνα: Η ΑΕΚ της πενταετίας

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 η ΑΕΚ μάθαινε τους αντιπάλους της στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής και απόψε στις 19:00 τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η πληγωμένη ΑΕΚ από τον υποβιβασμό της στην ερασιτεχνική κατηγορία, μάθαινε τους αντιπάλους της στον 6ο όμιλο της Γ' Εθνικής. Η Ένωση μάζευε τα κομμάτια της και προσπαθούσε να σταθεί ξανά στα πόδια της. Γνώριζε πως ο δρόμος δεν θα ήταν εύκολος και θα έπρεπε να βιώσει καταστάσεις που κανείς ποτέ δεν μπορούσε να διανοηθεί.

Μόνη της ελπίδα το βαρύ της όνομα, η μεγάλη ιστορία της, ο κόσμος της που ήταν πάντα δίπλα της και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είχε αναλάβει και αποτελούσε την εγγύηση για την επιστροφή. Πέντε χρόνια μετά, ο ΠΑΟ Κρουσσώνα, ο Μανδραϊκός και η Τρηγλία Ραφήνας αποτελούν παρελθόν και οι "κιτρινόμαυροι" ανυπομονούν για τους αντιπάλους στη φάση των ομίλων του Champions League.

Μέσα σε μια πενταετία, η ΑΕΚ επέστρεψε εκκωφαντικά και από τη Γ' Εθνική, επανήλθε στη μεγάλη κατηγορία, πήρε πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο (και δυο χαμένοι τελικοί), είναι αήττητη στην Ευρώπη εδώ και 14 παιχνίδια και έχει μπει στους ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Αν μη τι άλλο, οι Ενωσίτες που πικράθηκαν όσο τίποτα, αποζημιώνονται και με το παραπάνω.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΡΟΥΣΣΩΝΑ...

Το Sport24.gr εκείνη την ημέρα της κλήρωσης ανέφερε πως η ΑΕΚ Η απέφυγε τους δύσκολους αντιπάλους στον 6ο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, με το Αιγάλεω να φαντάζει ως η ομάδα που μπορεί κοντράρει την Ένωση για την άνοδο στην Football League. Επίσης, επτά ομάδες υποβιβάζονταν στον όμιλο της Ένωσης και μία ανέβαινε κατηγορία.

Από την Κρήτη, οι αντίπαλοί της ήταν ο Άγιος Νικόλαος, ο Ερμής Ζωνιανών, Ηρόδοτος και ΠΑΟ Κρουσσώνα, ενώ από τις Κυκλάδες ο Πανναξιακός. Από την Αττική, έπαιζε με τους εξής αντιπάλους: Θύελλα Ραφήνας, Περαμαϊκός, Αιγάλεω, ΑΕΚ, Κηφισιά, Ηλυσιακός, Περιστέρι, Μανδραϊκός, Αστέρας Βάρης, Τριγλία Ραφήνας.

... ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Απόψε στις 19:00 στη Νιόν της Ελβετίας, μπαίνει στην κληρωτίδα των 32 για τη φάση των ομίλων του Champions League. Η ΑΕΚ βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και είναι δεδομένο πως θα ανταμώσει με μεγαθήρια.

Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος, είναι δεδομένο πως θα συναντήσει ομάδες - μύθους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όμως, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που απέκλεισε Σέλτικ και Βίντι, θα είναι παρούσα, θα κοντραριστεί με τους καλύτερους και θα προσπαθήσει να σταθεί άξια εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ