ΑΕΚ

Απέτυχε το πείραμα για ΑΕΚ, "πέτυχε" ο Βλαχομήτρος

Απέτυχε το πείραμα για ΑΕΚ, "πέτυχε" ο Βλαχομήτρος
INTIME SPORTS

Το τελευταίο που ενδιέφερε τον Τραϊανό Δέλλα από το σημερινό φιλικό με τον Απόλλωνα στο άδειο ΟΑΚΑ, ήταν το αποτέλεσμα. Κέρδος από το ισόπαλο 1-1, ο Βλαχομήτρος.

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1, αλλά για τον τεχνικό της Ένωσης πιο σημαντικό ήταν το πείραμα σχήματος που έκανε, τα αγωνιστικά λεπτά που πήρε ο Μάνταλος και ο Κορδέρο αλλά και η εξαιρετική παρουσία του νεαρού Βλαχομήτρου. Ο Δέλλας δοκίμασε ένα σύστημα 4-3-3 που ως σχήμα μέσα στο γήπεδο έμοιαζε περισσότερο με 4-1-4-1.

Με τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Μάνταλο με τον Βάργκας να παίζουν ακριβώς πίσω από τον φορ. Ο Ανάκογλου με τον Γροντή ήταν τα δυο εξτρέμ και ο Κορδέρο έπαιζε μόνος του σε ρόλο κόφτη. Ήταν ένα σχήμα που ο Δέλλας δοκίμασε για πρώτη φορά, ειδικά με τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Και σίγουρα αν το έχει στο μυαλό του ως εναλλακτική λύση, θα πρέπει να το βελτιώσει.

Απέτυχε το πείραμα για ΑΕΚ, "πέτυχε" ο Βλαχομήτρος
INTIME SPORTS

Με εξαίρεση κάποιες προσωπικές ενέργειες πότε από τον Μάνταλο και πότε από τον Βάργκας, η ΑΕΚ δεν είχε ρυθμό στην επίθεση και έβγαλε ελάχιστες συνεργασίες. Μια απ’ αυτές τις ελάχιστες συνεργασίες, ο Ντίντακ έβγαλε γλυκιά σέντρα στο 34’, ο Βάργκας έκανε την προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή φάση της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Όσο για τον Απόλλωνα, είχε καλή εικόνα στην αμυντική του λειτουργία, ενώ στην επίθεση ο Βάντερσον ήταν απειλή, χωρίς πάντως να κάνει την μεγάλη ευκαιρία.

Απέτυχε το πείραμα για ΑΕΚ, "πέτυχε" ο Βλαχομήτρος
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο μέρος ο Δέλλας προχώρησε σε πολλές αλλαγές. Κυρίως με πιτσιρικάδες από την ομάδα Κ20. Και εκείνος που έλαμψε ήταν ο Ανδρέας Βλαχομήτρος. Με πολλές και καλές προσωπικές ενέργειες από την αριστερή πλευρά αλλά και δυο καλές χαμένες ευκαιρίες για γκολ. Έτσι κι αλλιώς ο Βλαχομήτρος είναι από τους νεαρός που οι άνθρωποι της ΑΕΚ πιστεύουν πολύ και του έχουν δώσει χρόνο συμμετοχής ακόμα και σε επίσημο ματς πέρυσι. Και έδωσε διαπιστευτήρια και στο σημερινό φιλικό στο ΟΑΚΑ. Πολλές αλλαγές έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και ο Απόλλων. Και έφτασε στην ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό του ματς, με δυνατό σουτ του Τζιώρα από το ύψος του πέναλτι.

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας(55’ Ανέστης), Βασιλαντωνόπουλος (68’Μαρκοπουλιώτης), Άρθο (68’ Σβάρνας), Λαμπρόπουλος (68’ Τζάθας), Ντίντακ, Κορδέρο (55’ Ανδρεόπουλος), Βάργκας (55’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (55’ Βλαχομήτρος), Γροντής, Ανάκογλου (68’ Τσέλιος), Αραβίδης.

Απόλλων (Βοσνιάδης): Ταϊρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Παρπέξ, Ψιάνος, Αλμπάνης, Λαγός, Βάντερσον, Κρητικός. Έπαιξαν και οι: Γκόλιας, Γκοτοβός, Φατιόν, Πολίτης, Καλλέργης, Φαρινόλα, Τζιώρας

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ