ΑΕΚ

Ανέστης: "Πρώτα απ' όλα το πρωτάθλημα!"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Ανέστης ετοιμάζεται για τέταρτη σεζόν κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ και στέλνει το δικό του μήνυμα ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Αναλυτικά η συνέντευξή του.

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια και ειδικά τη σεζόν που έφυγε, η ΑΕΚ τα λάθη που έκανε, τα πλήρωσε ακριβά. Επίσης, όπως συμβαίνει πάντα με τους τερματοφύλακες, στον Γιάννη Ανέστη στοίχισαν και τα δικά του λάθη. Βεβαίως στα ήδη τρία χρόνια που βρίσκεται ο Έλληνας πορτιέρο στην ΑΕΚ, οι εξαιρετικές στιγμές ήταν πολύ περισσότερες από τις κακές.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Σ’ αυτό το διάστημα, η Ένωση έχει πανηγυρίσει ένα κύπελλο και έχει κερδίσει ξανά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Όμως για τον έμπειρο πλέον Ανέστη, εκείνο που μετρά ενόψει της νέας σεζόν, είναι να μην επαναλάβει η ΑΕΚ, τα ίδια λάθη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανέστη:

- Τι πήγε στραβά στην περσινή σεζόν και τι δεν θέλετε να επαναληφθεί φέτος;

“Πέρυσι είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα. Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε όμως καθημερινά και βελτιώσαμε το στυλ παιχνιδιού μας από τη στιγμή που ήρθε ο κ. Χιμένεθ. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα ατομικά λάθη που κάναμε πέρυσι, αλλά και τα ομαδικά, έτσι ώστε να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας”.

- Από τη στιγμή που μια από τις φετινές μεταγραφές είναι στη θέση του τερματοφύλακα, αυξάνει και τον ανταγωνισμό για τη βασική ενδεκάδα;

“Ο υγιής ανταγωνισμός είναι πάντα καλός, γιατί βοηθάει στη βελτίωση κάθε ποδοσφαιριστή. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά για να βοηθήσουμε την ομάδα μας”.

- Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και φέτος το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, επόμενος στόχος είναι το πρωτάθλημα;

“Όλοι οι στόχοι είναι σημαντικοί για την ομάδα, αλλά πρώτα απ' όλα το πρωτάθλημα. Εμείς οφείλουμε να μπαίνουμε σε κάθε ματς για να κερδίζουμε, να βρισκόμαστε είτε στην πρώτη θέση είτε όσο το δυνατόν πιο κοντά, για να κατακτήσουμε στο τέλος τον τίτλο. Θέλουμε όμως και πάλι να φτάσουμε ως τον τελικό του κυπέλλου και να σηκώσουμε το τρόπαιο, όπως πριν δύο χρόνια. Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, πρέπει αρχικά να προκριθούμε από τον γ' προκριματικό ώστε να εξασφαλίσουμε την είσοδό μας στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και από εκεί και πέρα βλέπουμε”.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα σχετικά με το αν υπάρχει πρόβλημα εκγύμνασης των τερματοφυλάκων. Βέβαια πολλοί απ' αυτούς που το υποστηρίζουν δεν βρίσκονται καν εδώ, ούτε και παρακολουθούν προπονήσεις. Ποια είναι η δική σου άποψη πάνω σ' αυτό;

“Εγώ είμαι εδώ τέταρτο σερί χρόνο κι αυτό που έχω να πω είναι ότι δουλεύουμε καθημερινά με τον προπονητή μας, με σκοπό να βελτιώνουμε τις αδυναμίες μας. Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερα δουλεύουμε”.

- Αν και έκανες πολύ καλό φινάλε στην προηγούμενη σεζόν, πάλι έμεινες εκτός Εθνικής. Εσύ πως το σχολιάζεις αυτό;

“Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για να καθορίσω ποιος θα παίζει στην Εθνική ομάδα. Όπως είπατε έκανα πολύ καλό φινάλε στη σεζόν και εννοείται ότι το έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Φυσικά θα συνεχίσω να δουλεύω καθημερινά, πρώτα για να βοηθήσω την ομάδα μου και στη συνέχεια περιμένοντας αυτή την κλήση”.

- Πόσο πιο ώριμη είναι η ΑΕΚ για να διεκδικήσει μια πρόκριση σε ομίλους είτε Champions League, είτε Europa League;

“Όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο ώριμοι γινόμαστε οι παίκτες, ειδικά όσοι παίζουν σε ευρωπαϊκά ματς. Εμείς αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο μέχρι το πρώτο ευρωπαϊκό ματς για να διεκδικήσουμε την πρόκριση”.

- Μετά τα χρόνια που δουλεύεις με τον κ. Καμπόλη, ποια πιστεύεις ότι είναι η αδυναμία που πρέπει εσύ να βελτιώσεις στο παιχνίδι σου;

“Δε θα έλεγα μια συγκεκριμένη αδυναμία. Πρέπει συνεχώς να δουλεύω για να βελτιώνομαι στα μειονεκτήματά μου και συγχρόνως να γίνομαι ακόμα καλύτερος στα προτερήματα που έχω στον τρόπο παιχνιδιού μου”.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

- Είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας στη θέση του τερματοφύλακα;

“Ναι, παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Το πως θα ξεκινήσεις ένα παιχνίδι, αφού αυτό σε βοηθάει στη συνέχεια”.

- Αισθάνεστε ότι μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και την πρωτιά στα πλέι οφ, έχει φτάσει πλέον η στιγμή και για την πρωτιά στο πρωτάθλημα;

“Φυσικά. Τα προηγούμενα χρόνια προβιβαστήκαμε από τη Β' Εθνική στη Super League, μετά κατακτήσαμε το κύπελλο, φέτος πήραμε το εισιτήριο για το Champions League. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που πρέπει να κατακτά τίτλους, γι' αυτό πρέπει φέτος να βάλουμε τα δυνατά μας για να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα”.

- Υπάρχει κάτι που σας αγχώνει για τη νέα σεζόν, λόγω του ότι πρέπει να ανταποκριθεί σε τρεις διοργανώσεις;

“Όχι, στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ανταποκριθούμε σε κάθε στόχο. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ