ΑΕΚ

Ανακάτεψε, ρίσκαρε, δικαιώθηκε

Ανακάτεψε, ρίσκαρε, δικαιώθηκε
INTIME SPORTS

Πέρα από τους Μπουονανότε και Μπαρμπόζα, πρωταγωνιστής του παιχνιδιού στη Βέροια ήταν και ο Τραϊανός Δέλλας. Το Sport24.gr αναλύει ένα προς ένα τα αγωνιστικά ρίσκα που πήρε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Ήταν πανθομολογούμενο πως το ματς στην Βέροια ήταν κομβικό για την ΑΕΚ. Και κάθε νίκη σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι εξόχως σημαντική. Πολύ περισσότερο όταν έρχεται και με ανατροπή του σκορ και μάλιστα με γκολ στο τελευταίο λεπτό του ματς.

Πάντως πέρα από τον Μπουονανότε που εξιλεώθηκε ισοφαρίζοντας για το λάθος του στην φάση που προηγήθηκε η Βέροια και τον Μπαρμπόζα που έδωσε τη νίκη σκοράροντας στο 90’, πρωταγωνιστής του παιχνιδιού στη Βέροια ήταν και ο Τραϊανός Δέλλας.

Αφενός διότι ο τεχνικός της ΑΕΚ καθ’ όλη την διάρκεια του ματς δεν σταμάτησε να αλλάζει θέσεις και ρόλους στους τέσσερις παίκτες που έπαιζαν από την μέση και μπροστά. Αφετέρου διότι στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μια σειρά από αγωνιστικά ρίσκα. Το Sport24.gr έχει την ανάλυση.

Δέλλας: "Αφήνω την πίεση έξω από τα αποδυτήρια"

Οι «μετακινήσεις» στην τετράδα

Για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στην ίδια ενδεκάδα ο Μπουονανότε, ο Μάνταλος, ο Βάργκας και ο Αραβίδης. Και ο Δέλλας συνεχώς στο ματς τους άλλαζε θέσεις.

- Ο Ντιέγκο Μπουονανότε ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ και συνέχισε στον άξονα πίσω από τον επιθετικό, μέχρι που αντικαταστάθηκε.

- Ο Πέτρος Μάνταλος έπαιξε σε όλο το πρώτο ημίχρονο στο αριστερό άκρο. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε στο δεξί άκρο και στη συνέχεια «μετατέθηκε» στον άξονα αλλά σε ρόλο δεύτερου αμυντικού χαφ.

- Ο Ρόναλντ Βάργκας ξεκίνησε το ματς ως επιτελικός μέσος, ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στο δεξί άκρο. Στο δεύτερο ημίχρονο πήγε στην κορυφή της επίθεσης ενώ στο τελευταίο 20άλεπτο του ματς πήρε και πάλι ρόλο ελεύθερο πίσω από τους δυο επιθετικούς.

- Ο Χρήστος Αραβίδης έπαιξε σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο στην κορυφή της επίθεσης. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ και έκλεισε το ματς ως δεύτερος επιθετικός μαζί με τον Κρισάντους.

Σπουδαίο διπλό με ανατροπή γαι την ΑΕΚ, 2-1 τη Βέροια

Το «όλα ή τίποτα»

Η ΑΕΚ στην Βέροια ήθελε τη νίκη. Τίποτα λιγότερο. Γι αυτό και η ισοφάριση που ήρθε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε ο Δέλλας. Και όσο ο τεχνικός της ΑΕΚ έβλεπε πως δεν αλλάζει αυτή η ισοπαλία, τόσο και αύξανε τα αγωνιστικά ρίσκα.

Ρίσκο πρώτο: Αφαίρεσε τον έναν (Σίμοες) από τους δυο αμυντικούς μέσους και τον αντικατέστησε μ’ έναν εξτρέμ (Πλατέλλας). Αυτομάτως η ΑΕΚ έμενε στο γήπεδο μόνο μ’ έναν κόφτη (Γιόχανσον) και πέντε επιθετικογενείς (Μάνταλος, Βάργκας, Αραβίδη, Πλατέλλας, Μπουονανότε και μετά Κρισάντους).

Ρίσκο δεύτερο: Έβγαλε από το γήπεδο τον έναν (Τζανετόπουλο) εκ των δυο στόπερ και τον αντικατέστησε μ’ έναν εξτρεμ (Μπαρμπόζα). Και έτσι η ΑΕΚ έμεινε στο γήπεδο μόνο μ’ έναν καθαρόαιμο στόπερ (Λαμπρόπουλο), έναν κατά συνθήκη στόπερ (Γιόχανσον) και επί της ουσίας χωρίς αμυντικό χαφ, αλλά μόνο με επιθετικογενείς παίκτες (Μάνταλος, Βάργκας, Αραβίδης, Πλατέλλα, Κρισάντους, Μπαρμπόζα).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ