ΑΕΚ

Άλλη υποδοχή, άλλη... εξέλιξη

Άλλη υποδοχή, άλλη... εξέλιξη

Ο Αντρέ Σιμόες είχε "πατήσει" Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο, λίγη ώρα μετά τον Μάικλ Εσιέν, χωρίς χιλιάδες κόσμο στο αεροδρόμιο να τον περιμένει, αλλά κατάφερε να κερδίσει τους πάντες.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν ο Αντρέ Σιμόες δεν έβλεπε την ώρα να τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Μορεϊρένσε και να έρθει στην Αθήνα για να ολοκληρώσει και τα τυπικά της μεταγραφής του στην ΑΕΚ. Και όταν ολοκληρώθηκε το πορτογαλικό πρωτάθλημα, δεν κρατιόταν.

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν τις επικοινωνιακού χαρακτήρα επιφυλάξεις τους, όταν η ημερομηνία άφιξης του Σιμόες στην Αθήνα, έτυχε να συμπέσει μ’ αυτή του Εσιέν. Είχαν έρθει έτσι τα πράγματα, που η πτήση του άσημου Πορτογάλου, θα προσγειωνόταν στο Ελ Βενιζέλος μόλις τρεις ώρες μετά απ’ αυτή του Γκανέζου σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού.

Τον Εσιέν τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου, ενώ για χάρη του Σιμόες έφτασαν μέχρι το αεροδρόμιο μετρημένοι στα δάκτυλα πιστή οπαδοί, για να του κρεμάσουν ένα κασκόλ της ΑΕΚ στον λαιμό.

Δέκα μήνες μετά και με βάση όλα όσα έχουν μεσολαβήσει, αν οι ταυτόχρονες αφίξεις επαναλαμβανόντουσαν, το σκηνικό θα ήταν εντελώς διαφορετικό. Για χάρη του Σιμόες οι οπαδοί της ΑΕΚ θα έφταναν κατά χιλιάδες στο Ελ Βενιζέλος, ενώ τον Εσιέν θα είναι ζήτημα αν θα υπήρχε έστω και ένας για να τον υποδεχθεί. Βλέπετε, οι δυο παίκτες ακολούθησαν βίους αντίθετους στις ομάδες τους.

Ο Σιμόες με την παρουσία του κέρδισε τους πάντες. Την ΑΕΚ, που είναι έτοιμη να του προσφέρει πρόωρα νέο συμβόλαιο, τον Πογέτ, που υποστηρίζει πως «τέτοια περίπτωση δεν έχω δει ξανά στην καριέρα μου» και τον κόσμο της ομάδας. Ακόμα και το ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες έχει κερδίσει. Ήδη άλλωστε η ΑΕΚ πριν από δυο μήνες, απέρριψε πρόταση ύψους δυο εκατομμυρίων.

Άλλη υποδοχή, άλλη... εξέλιξη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι δύσκολες μέρες προσαρμογής

Πάντως η αλήθεια είναι πως ο δρόμος του Σιμόες, δεν ήταν από την αρχή ευκολοδιάβατος. Στην καλοκαιρινή προετοιμασία ο Πορτογάλος μέσος έψαχνε να βρει τα πατήματα του. Ως δεύτερος αμυντικός μέσος στο σύστημα 4-2-3-1 που εφάρμοζε ο Δέλλας, ο Σιμόες έδειχνε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Στα φιλικά του καλοκαιριού, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έκανε μέτριες εμφανίσεις. Όπως μέτριο ήταν και το ξεκίνημα του στο πρωτάθλημα. Παρόλο που, όπως αποδείχθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ήταν απολύτως απαραίτητο για την ισορροπία της ΑΕΚ στην μεσαία γραμμή, ακόμα και όταν δεν έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Η αλλαγή ρόλου που τον "απογείωσε"

Όταν ο Γκουστάβο Πογέτ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ στην θέση του Τραϊανού Δέλλα, ένας από τους πρώτους παίκτες που άλλαξαν ρόλο μέσα στο γήπεδο, ήταν ο Σιμόες. Και αυτή η αλλαγή, «απογείωσε» τον Πορτογάλο. Η θέση του «κόφτη» μπροστά από τα στόπερ, στο σύστημα 4-3-3, αποδείχθηκε πως ταιριάζει «γάντι» στον Σιμόες. Από τότε που πήρε τον νέο ρόλο μέσα στο γήπεδο, ο Πορτογάλος μέσος κάνει εντυπωσιακά ματς. Και στο πρωτάθλημα μετράει μόνο 90άλεπτα, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ήταν τιμωρημένος. Ο Σιμόες είναι για τον Πογέτ ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Ο παίκτης στον οποίο θα δώσει όλες τις οδηγίες και ο παίκτης που κρατάει και όλη την ισορροπία μέσα στην ομάδα.

Ευτυχισμένος ο Σιμόες, ευτυχισμένη η ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ ο Σιμόες προφανώς και αποτελεί λίρα εκατό. Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει ληφθεί η απόφαση να ανανεωθεί πρόωρα το συμβόλαιο που λήγει το 2017. Κάτι που θα τεθεί επί τάπητος στην συνάντηση που θα γίνει (πιθανότατα σήμερα) με τον μάνατζερ του Σιμόες, για την οποία έχετε ενημερωθεί από το Sport24. Άλλωστε και ο ίδιος ο Πορτογάλος μέσος, νιώθει ευτυχισμένος στην Ελλάδα. «Δεν με νοιάζει αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Είμαι καλά στην ΑΕΚ και θέλω να μείνω» έλεγε ήδη από τα Χριστούγεννα ο Σιμόες. Και φυσικά και για τον Πογέτ και για τον κόσμο, ο Πορτογάλος μέσος είναι από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ.

Άλλη υποδοχή, άλλη... εξέλιξη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ