ΑΕΚ

Αλλάζει σύστημα, ετοιμάζει Μάνταλο ο Δέλλας στην ΑΕΚ

Αλλάζει σύστημα, ετοιμάζει Μάνταλο ο Δέλλας στην ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Για βασικό στην θέση πίσω από τον φορ ετοιμάζει ο Τραϊανός Δέλλας τον Μάνταλο ενόψει του αγώνα της Δευτέρας με την Βέροια εκτός έδρας.

Για την κάκιστη λειτουργία του σχηματισμού που επέλεξε για το ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε και δημοσίως αλλά και… ιδιωτικώς εντός των αποδυτηρίων των Σπάτων. Επομένως έμοιαζε σχεδόν δεδομένο πως ο τεχνικός της ΑΕΚ θα έβαζε διαφορετικό σύστημα στο αγωνιστικό του πλάνο για το ματς της Δευτέρας (28/9) με την Βέροια. Όμως αυτό πιστοποιήθηκε και στη προπόνηση της Παρασκευής (26/9).

Στην άσκηση για την κυκλοφορία της μπάλας που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, η ομάδα των «βασικών» επέστρεψε στο καθιερωμένο 4-2-3-1. Επίσης η εξαιρετική παρουσία του Πέτρου Μάνταλου στο παιχνίδι της Τούμπας και κυρίως η απόδειξη πως πλέον είναι απολύτως έτοιμος για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, φαίνεται πως καθορίζει και τις αποφάσεις του Δέλλα για το βασικό σχήμα. Στην άσκηση ο διεθνής μέσος ήταν συνεχώς με την ομάδα των βασικών και στον γνωστό ρόλο του επιτελικού μέσου πίσω από τον σέντερ φορ.

Αντίθετα ο τεχνικός της ΑΕΚ φαίνεται πως δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις για τα δυο άκρα της επίθεσης. Πάντως στη προπόνηση φάνηκε πως η αρχική του σκέψη είναι μην χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα μαζί τον Μπουονανότε με τον Βάργκας, όπως στην Τούμπα.

Στην άσκηση που πραγματοποίησε ξεκίνησε με τον Αργεντινό δεξιά και τον Μπαρμπόζα αριστερά και στη συνέχεια θέση πήρε ο Βενεζουελάνος και ο Πλατέλλας. Πάντως οριστικές αποφάσεις ο Δέλλας πιθανότατα θα πάρει στην τελευταία προπόνηση, αυτή του Σαββάτου (27/9) πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Βέροια.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ