ΑΕΚ

Αλέφ στο Sport24.gr: "Να βαδίσω στα βήματα του Γιαγιά Τουρέ"

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο μέσος της ΑΕΚ, Αλέφ, μίλησε στο Sport24.gr μετά το φιλικό με τη Γαλατάσαράι για το στυλ του που θυμίζει Γιαγιά Τουρέ, τις προτάσεις που είχε πριν έλθει στην Ένωση και τον τρίτο προκριματικό του Champions League.

Η ΑΕΚ νίκησε 3-2 τη Γαλατάσαράι σε φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, η οποία αποτέλεσε για την Ένωση "πρόβα-τζενεράλε" για τα ματς του τρίτου προκριματικού του Champions League με αντίπαλο τη Σέλτικ ή τη Ρόσενμποργκ.

Κόντρα στην πρωταθλήτρια Τουρκίας, έκανε το ντεμπούτο του κι ο Βραζιλιάνος μέσος, Αλέφ. Πέρασε στο 72ο λεπτό στη θέση του Μάρκο Λιβάγια. Το Sport24.gr συνάντησε τον Νοτιοαμερικανό στο ΟΑΚΑ κι εκείνος κατέγραψε τις πρώτες εντυπώσεις του από τα πρώτα λεπτά συμμετοχής με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

"Ήταν το πρώτο μου ματς. Έπαιξα λίγα λεπτά, αλλά μπήκα στο κλίμα της ομάδας. Δουλεύουμε σκληρά, υπάρχει κούραση από την προετοιμασία αυτή την περίοδο. Δεν ανησυχώ. Όλα τα άλλα θα εμφανιστούν. Κάναμε καλό παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που - δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι - είναι η πρωταθλήτρια Τουρκία".

Αλέφ στο Sport24.gr: "Να βαδίσω στα βήματα του Γιαγιά Τουρέ"

Σε μία εβδομάδα (7/8), η ΑΕΚ ρίχνεται στη μάχη των επισήμων ματς. Θα είναι έτοιμος για να ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα σε Γλασκόβη ή Τρόντχαϊμ; Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος.

"Είμαι στη διάθεση του προπονητή. Το πιο σημαντικό είναι όσοι παίξουν να είναι συγκεντρωμένοι και να προκριθούμε".

Ο πρώην τεχνικός του στον Απόλλωνα Λεμεσού, Σοφρώνη Αυγουστή, υποστήριξε στον Sport24 Radio 103,3 ότι το στυλ του μοιάζει με αυτό του Ιβοριανού αστέρα, Γιαγιά Τουρέ. Ο Αλέφ δεν θέλει συγκρίσεις, αλλά παραδέχεται ότι επιθυμεί να βαδίσει στα βήματα στα βήματα του Αφρικανού πρώην μέσου των Μάντσεστερ Σίτι και Μπαρτσελόνα.

"Είμαι χαρούμενος για τα λόγια του προπονητή. Ο Γιαγιά Τουρέ είναι μεγάλος παίκτης, φθασμένος. Τον θαυμάζω κι ελπίσω να βαδίσω στα βήματά του".

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στη σύντομη συνομιλία του με το Sport24.gr αναφέρθηκε στις προτάσεις που είχε, πριν αποδεχθεί αυτή της Ένωσης, ενώ έστειλε κι ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

"Είχα από μια πρόταση από την Πορτογαλία, από τον Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ τελευταία μπήκε και μια ομάδα από τη Ρωσία. Αλλά, όταν ήλθε η πρόταση της ΑΕΚ το σκέφτηκα κι επέλεξα. Ήλθα στην πρωταθλήτρια Ελλάδας, η οποία παίζει στο Champions League κι αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο. Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις. Θέλω να πω ότι θα απαντούμε πάντα μέσα στο γήπεδο, πάμε να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ