ΑΕΚ

Ακριβέ μου Σιμόες

Ακριβέ μου Σιμόες
Σιμόες-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην ΑΕΚ θεωρούν δεδομένη την έλευση πρότασης για την αγορά του Πορτογάλου Αντρέ Σιμόες. Σε πόσα χρήματα θα έλεγαν "ναι" και η επιθυμία να μην αποχωρήσει ο ποδοσφαιριστής τον Ιανουάριο.

Ο Αντρέ Σιμόες είναι σε σταθερή βάση ο ποδοσφαιριστής που παρουσιάζει διαρκή βελτίωση στο παιχνίδι του. Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στο πρόσφατο παρελθόν για να θυμηθεί το ποιος ήταν ο Πορτογάλος όταν αφίχθη στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 και πόσο διαφορετικός είναι σήμερα, περίπου δυόμισι χρόνια μετά.

Το ρεπερτόριό του έγινε πολυδιάστατο, συμμετέχει σαφώς περισσότερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, βρίσκει τρόπους να πατάει περιοχή (έδωσε την ασίστ "πάρε-βάλε" στον Λιβάγια στο 1-0 επί του ΠΑΟΚ, πέτυχε δύο τέρματα στο κρίσιμο ματς με τη Μπριζ στο ΟΑΚΑ) ενώ υπήρξαν παιχνίδια στα οποία ήταν καταπληκτικός στα αμυντικά καθήκοντά του. Και αυτό συνήθως συμβαίνει στα μεγάλα ματς.

Ο Πορτογάλος ήταν εκ των κορυφαίων στις νίκες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, είχε σούπερ απόδοση στους δύο αγώνες με τη Μίλαν, "όργωσε" το γήπεδο και σκόραρε καθοριστικά γκολ κατά της Μπριζ και γενικότερα, καταθέτει ψυχή σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Όπως ίσχυε και επί Πογέτ, έτσι και τώρα επί Μανόλο Χιμένεθ, ο Σιμόες είναι ο παίκτης από τον οποίο η ενδεκάδα ξεκινάει. Παίκτης του προπονητή, πάντα προσπαθεί να παρουσιάσει τον καλύτερο εαυτό τους σε νέες απαιτήσεις και έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι τα πηγαίνει καλά.

Όταν ξέρεις από ποδόσφαιρο και έχεις από μικρή ηλικία διδαχθεί το πως να είσαι σωστός τακτικά ανεξαρτήτως από τη θέση ή το ρόλο που θα σου δώσει ο προπονητής, είναι δύσκολο να αποτύχεις στην αποστολή σου. Ο Πορτογάλος αποδεικνύει ότι κατέχει την απαιτούμενη ποδοσφαιρική παιδεία προκειμένου να αντεπεξέλθει σε όλες τις απαιτήσεις, προς όφελος της ομάδας. Είναι ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής στο μυαλό και στη σκακιέρα του προπονητή.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ

Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στα σημαντικά ματς (τα οποία ήταν πολλά έως σήμερα) και έχοντας σταθερά καλή απόδοση στα υπόλοιπα, η ολοένα και αναπτυσσόμενη ποδοσφαιρική φήμη του φέρνει ανθρώπους στο κατώφλι της ΑΕΚ. Είναι γνωστό στους κόλπους της ομάδας ότι ο Σιμόες παρακολουθείται από συλλόγους σπουδαίων πρωταθλημάτων, όπως εν προκειμένω η Βαλένθια.

Γι αυτό και είναι βέβαιοι ότι η εξέλιξη και άνοδος του Πορτογάλου θα φέρουν την επόμενη κίνηση από το "παρακολουθούμε και το σκεφτόμαστε" που ισχύει σήμερα για τις ομάδες οι οποίες έχουν ασχοληθεί με την περίπτωσή του. Οι δύο πλευρές επέκτειναν τη συνεργασία τους πέρυσι το Μάιο, έως το καλοκαίρι του 2019, ενώ στο συμβόλαιο του Σιμόες (λέγεται ότι) έχει μπει ρήτρα αγοράς ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, κυκλοφορεί εντόνως η πληροφορία ότι ο Φερνάντο Σάντος σκέφτεται να του δώσει ευκαιρία να γίνει διεθνής, ενδεχομένως ανοίγοντάς του την πόρτα του Μουντιάλ, αν και είναι δύσκολο να συμμετάσχει σε αυτό δίχως να έχει συμμετοχές στα προκριματικά.

Όλα τα προαναφερθέντα δημιουργούν την πεποίθηση ότι πρόταση για τον Πορτογάλο θα έρθει και θα είναι υψηλή. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ δεν επιθυμεί την παραχώρησή του στα μισά της σεζόν καθώς η ομάδα θα κοπεί στα δύο σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο και η αντικατάστασή του, μόνο εύκολη αποστολή δεν θα είναι. Πάντως μόνο με ένα ποσό μεγαλύτερο των 4 εκατ. ευρώ θα έμπαινε σε συζήτηση.

ΤΟ "ΔΕΣΙΜΟ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Η άνοδος του Πορτογάλου βοήθησε τα μέγιστα και στην εκτόξευση του Σουηδού σκόρερ στο 1-0 επί της Ιταλίας, ενός γκολ που ενδέχεται να αποδειχθεί χρυσό στην προσπάθεια της Σουηδίας να κλείσει θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι Σιμόες και Γιόχανσον συνθέτουν ένα δίδυμο που έχει αποκτήσει χημεία και λειτουργικότητα, χάρη στη δουλειά και στον επαγγελματισμό που αμφότεροι επιδεικνύουν αγωνιζόμενοι με το Δικέφαλο στο στήθος.

Ο διεθνής Σουηδός μέσος παραδέχεται ότι ο Σιμόες είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Δίπλα του βρήκε ασφάλεια και στοιχεία που ο ίδιος δεν έχει στο παιχνίδι του και μέσα από τη δουλειά, ο ένας έμαθε να συμπληρώνει τις ατέλειες του άλλου. Θα είναι ασφαλώς μια δύσκολη κατάσταση για την ΑΕΚ το να πρέπει να αντιμετωπίσει δύο ιστορίες ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο πώλησης του Σιμόες σε συνδυασμό με τη διστακτικότητα του Γιόχανσον να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την "Ενωση".

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελε να χάσει και τους δύο ταυτόχρονα, όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι και αυτή μια κατάσταση αναμενόμενη. Πάντως ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος προσπαθεί να πείσει τον Σουηδό να υπογράψει νέο συμβόλαιο, αλλά παράλληλα έχει στο μυαλό του ότι το ερχόμενο καλοκαίρι, ενδέχεται να αναζητεί δύο νέους κεντρικούς χαφ. Ποδόσφαιρο είναι, ποτέ δεν ξέρεις...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ