ΑΕΚ

Αϊντάρεβιτς: "Γι' αυτό μου ταιριάζει η ΑΕΚ"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ Α.ΑΙΝΤΑΡΕΒΙΤΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ. ΛΙΒΑΓΙΑ ΚΑΙ Α.ΑΙΝΤΑΡΕΒΙΤΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς μίλησε για την "Ένωση", το γκολ του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον Γαλανόπουλο αλλά και τον Χριστοδουλόπουλο. (VIDEO)

Ο τρόπος που ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς «τρελάθηκε» μετά το γκολ που πέτυχε πέρυσι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η αλήθεια είναι πως δεν παραπέμπει σε… Σουηδό.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Άλλωστε και ο ίδιος παραδέχεται πως είναι ένας παθιασμένος χαρακτήρας. Γι αυτό και του ταιριάζει το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και η ΑΕΚ. Ενώ ακόμα και με την εθνική ομάδα της Σουηδίας, πλέον αισθάνεται… απόμακρος. Επίσης ο Αϊντάρεβιτς αποθεώνει τον Γαλανόπουλο και μιλά για τον «κολλητό» του, τον Λάζαρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

-Είναι η πρώτη προετοιμασία σου με την ομάδα. Τι αλλάζει πλέον για σένα; Αισθάνεσαι περισσότερο μέλος σε σχέση με πριν;
«Από την πρώτη ημέρα αισθανόμουν άνετα και προσπάθησα να έρθω σε καλή κατάσταση, είχα ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στη Σουηδία, είχα κάνει προετοιμασία με την πρώην ομάδα μου. Τώρα μετά την πάροδο των πρώτων έξι μηνών αισθάνομαι ότι γνωρίζω τους συμπαίκτες μου καλύτερα, ίσως είμαι λίγο πιο πάνω στην ιεραρχία από άποψη παλαιότητας. Αυτό που θέλω είναι πάντα να κερδίζω και να βοηθώ σε αυτό».

-Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ;
«Γιατί είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχει ωραίους φιλάθλους, ωραίο κόσμο, μου άρεσε το πρότζεκτ που μου παρουσιάστηκε από τη διοίκηση σχετικά με τη συμμετοχή της στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα επίσης κυριαρχεί το πάθος κι εγώ είμαι ένας παθιασμένος ποδοσφαιριστής. Οπότε για όλα αυτά έχει ενδιαφέρον να παίζεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτοί είναι οι λόγοι που επέλεξα την ΑΕΚ».

-Ποιο ήταν το χάι-λάιτ της περυσινής σεζόν για σένα και που τοποθετείς τον πήχη των προσδοκιών για την επόμενη;
«Η απάντηση είναι εύκολη. Το χάι-λάιτ ήταν το γκολ που πέτυχα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι από εκείνη το ματς και μετά έγινε μια στροφή, για πολλά άτομα μέσα στην ομάδα. Εγώ ένιωσα ακόμα καλύτερα, δόθηκε ώθηση στον προπονητή ο οποίος μόλις είχε έρθει και μπήκε με θετικό αποτέλεσμα, οπότε αυτό ήταν το χάι-λάιτ της περυσινής σεζόν. Όσον αφορά στις προσδοκίες που μπορώ να βάλω, εγώ αυτό που λέω πάντα είναι ότι θα προσπαθώ, είμαι άνθρωπος που μπορεί κάποιες στιγμές να μην είμαι σε καλή κατάσταση, να μην αποδίδω στο 100%.

Είμαι 27 χρονών, έχω μπροστά μου ακόμα 7 με 8 χρόνια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και δεν θα ήθελα στο μέλλον, κοιτάζοντας πίσω, να λέω ότι δεν έκανα το ένα ή το άλλο. Γι αυτό πάντα θα προσπαθώ να δίνω το 100%».

-Μπορείς να μας περιγράψεις το συναίσθημα να σκοράρεις κατά του Ολυμπιακού σε ένα γεμάτο γήπεδο; «Είναι φανταστικό, πολύ ωραίο συναίσθημα. Ήμουν τυχερός διότι στο γήπεδο ήταν ο πατέρας μου και η αδερφή μου. Υποτίθεται ότι δεν θα ήταν εκεί, όμως τελικά βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Για μένα μπορεί να μετράει στατιστικά απλά σαν ένα γκολ, απλά όταν είχα έρθει στην ομάδα, αυτό που άκουγα ήταν πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι. Προσπάθησα να το σκεφτώ και να καταλάβω πόσο σημαντικό ήταν να σκοράρω σε αυτό το ματς και είναι καταπληκτικό να το καταφέρνεις και να δίνεις χαρά σε τόσο πολύ κόσμο».

-Ένας συμπατριώτης σου, ο Γιόχανσον, κατάφερε μέσα από την ΑΕΚ να κερδίσει θέση στην Εθνική Σουηδίας. Σκέφτεσαι ότι θα μπορούσες κι εσύ να έχεις μια ανάλογη ευκαιρία κι ενώ έρχεται Μουντιάλ το καλοκαίρι; Είναι μέσα στο μυαλό σου;
-«Ασφαλώς πάντοτε υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Έχω παίξει σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σουηδίας, ήμουν ο αρχηγός της Κ21, γνωρίζω τον ομοσπονδιακό προπονητή, από την πλευρά μου προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, αλλά πιστεύω ότι δεν θα παίξω στην εθνική ομάδα της Σουηδίας».

-Προφανώς λόγω του συγκεκριμένου προπονητή…
«Ναι υπάρχει ιστορικό. Είναι ένας καλός προπονητής, ένας καλός άνθρωπος, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε καλοί με όλους στις αποφάσεις μας. Εγώ ήμουν πάντοτε ευθύς στη ζωή μου μέχρι τώρα, οπότε νομίζω ότι αφού δεν έχω κληθεί μέχρι σήμερα, δεν θα κληθώ και στο μέλλον».

- Επειδή τη βαρύναμε αρκετά την ατμόσφαιρα, μπορείς να μας πεις τι άλλο περιμένει τον Λάζαρο; (σ.σ. η ερώτηση έγινε με αφορμή τις συνεχείς διαδικτυακές πλάκες που κάνει στον συγκάτοικο του στο Κίελτσε). «Θα είμαστε για πολλές ημέρες εδώ στην Πολωνία και δουλεύουμε πολύ σκληρά. Πρέπει να υπάρχουν και στιγμές χαλάρωσης. Προσωπικά θέλω να διασκεδάζω, είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι πλάκες. Ο Λάζαρος είναι ένας ωραίος τύπος, περνάω καλά μαζί του αν και γενικά περνάω με όλους καλά. Μου αρέσει να κάνω πλάκες στους συμπαίκτες μου, ελπίζω να μου κάνουν κι εκείνοι. Αν όχι, τότε θα συνεχίσω να τους κάνω εγώ».

-Πως και «κολλήσατε» τόσο καλά με τον Χριστοδουλόπουλο;
«Η σύζυγός του κάνει παρέα με τη σύζυγο μου, προέκυψε και κολλήσαμε αλλά δεν έχω καλή σχέση με το Λάζαρο, έχω την ίδια με όλα τα παιδιά. Το έχω πει 100 φορές, είμαι άνθρωπος ευθύς, είμαι ανοιχτός και πάντα λέω αυτό που βλέπω Δεν μου αρέσει καθόλου όταν κάποιος είναι ψεύτικος και διπρόσωπος, έχω υπάρξει σε ομάδες και με τέτοιους τύπους. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η ΑΕΚ εκτός από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές διαθέτει και εξαιρετικούς χαρακτήρες, πολύ καλά παιδιά».

-Πως ένιωσες όταν πήγες στη Νέα Υόρκη και συνάντησες οπαδούς της ΑΕΚ;
«Υπήρξα κι εγώ πιτσιρικάς και θυμάμαι πόσο δέος ένιωθα όταν έρχονταν στη Σουηδία μεγάλες ομάδες όπως η Ίντερ, η Μίλαν, η Λάτσιο. Όταν βρέθηκα στη Νέα Υόρκη και μου ζητήθηκε να υπογράψω κάποια αυτόγραφα, το έκανα με χαρά. Δεν στοιχίζει τίποτα να είσαι καλός με τους άλλους, δεν κοστίζει τίποτα να υπογράψεις ένα αυτόγραφο. Αν φτάσεις στο σημείο να νιώθεις άσχημα με αυτά, τότε σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά».

-Εκπέμπεις ηγετικά στοιχεία τόσο ως προσωπικότητα, όσο και ως ποδοσφαιριστής. Τα διακρίνεις και σε άλλους παίκτες της ομάδας;
«Υπάρχουν παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, άλλοι είναι πιο ήρεμοι, πιο ήσυχοι έχουν όμως καταπληκτική ποιότητα, άλλοι πιο δυνατοί κι φωνακλάδες και βοηθούν στην αμυντική συνοχή. Ένα ωραίο παράδειγμα είναι ο Γαλανόπουλος ο οποίος προέρχεται από την Ακαδημία της ομάδας κι αν αναπτυχθεί όπως πρέπει να αναπτυχθεί, τότε θα αποτελέσει το προφίλ του Έλληνα ποδοσφαιριστή για το μέλλον.

Θα μπορούσα να ονοματίσω δέκα άτομα που έχουν ειδικές ικανότητες στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι και κάτι που μας ζητάει ο προπονητής, να παίρνουμε χώρο και να αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει γιατί έχουμε μπροστά μας παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη με πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ