ΑΕΚ

ΑΕΚ: Υπό συζήτηση και του Αραούχο για παραμονή του τον Ιούλιο

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχασε τον Βράνιες στην πιο κρίσιμη καμπή των playoffs και του Κυπέλλου, ενώ είναι πιθανό να συμβεί το ίδιο και με τον Αραούχο, καθώς η Λας Πάλμας φέρεται ότι τον θέλει πίσω στο τέλος του Ιουνίου.

Από το Sport24.gr είχατε κατά αποκλειστικότητα ενημερωθεί για το σοβαρό ενδεχόμενο να χάσει η ΑΕΚ νωρίτερα τον Όγκνιεν Βράνιες, ρεπορτάζ το οποίο επιβεβαιώθηκε απόλυτα, λίγες ημέρες μετά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, κίνδυνος να συμβεί το ίδιο προκύπτει και για τον Σέρχιο Αραούχο, καθώς κύκλοι της Λας Πάλμας θέλουν τον πρόεδρο της ομάδας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, "θυμωμένο" για τη μη τήρηση της οψιόν αγοράς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα προκύπτουν από την ισπανική μεριά, για τα οποία στην Ένωση δεν είναι ενήμεροι καθώς ακόμα περιμένουν την απάντηση του εκεί συλλόγου στο αίτημα παραμονής του ποδοσφαιριστή και τον Ιούλιο, υπάρχει δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν μπήκε σε συζήτηση διαπραγμάτευσης με τη Λας Πάλμας για την αγορά του ποδοσφαιριστή, έστω με ένα ποσό διαφορετικό από τα 2,7 εκατ. ευρώ, που είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην τελευταία επαφή των δύο ομάδων, όταν από την πλευρά της Ένωσης εκφράστηκε η επιθυμία επέκτασης δανεισμού του ποδοσφαιριστή, οι κιτρινόμαυροι έπεσαν σε τοίχο. Κατά πως φαίνεται δε, αυτή η προσπάθειά τους δημιούργησε ένα αρνητικό κλίμα και γύρω από το ενδεχόμενο να παραταθεί ο δανεισμός του "Τσίνο" στην ομάδα, έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεών της.

Οι άνθρωποι της Λας Πάλμας, όπως είναι η κατάσταση σήμερα, αμφιταλαντεύονται για το αν πρέπει να αφήσουν Αραούχο στην ΑΕΚ και για το μήνα Ιούλιο, πόσω μάλλον όταν η οδηγία της FIFA δεν είναι δεσμευτική και δύσκολα πλέον θα πάρει τέτοιο χαρακτήρα. Αν λοιπόν δεν αλλάξει η κατάσταση με κάποια παρέμβαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, τότε δεν θα είναι εύκολο για την ΑΕΚ να πείσει την απέναντι πλευρά για την παραμονή του ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα. Από δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ισπανικής ομάδας, προκύπτει μάλιστα μια επίφοβη για την Ένωση θέση του συλλόγου σύμφωνα με την οποία «τον περιμένουμε πίσω την 1η Ιουλίου».

Αν τελικά συμβεί αυτό, η ΑΕΚ είναι πιθανό να ξεμείνει από επιθετικές λύσεις, καθώς περιμένει την απάντηση του Βίκτωρα Κλωναρίδη, στην πρόταση που του έγινε χθες το απόγευμα (όπως και στον Χουλτ), για ανανέωση ενός μήνα στο συμβόλαιό του. Στο ενδεχόμενο που χάσει και τους δύο, θα μπει στην τελική ευθεία των πιο δύσκολων αναμετρήσεων με μοναδικό φορ περιοχής τον Ολιβέιρα, που όμως είναι λαβωμένος, έχει τσιμπήματα και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Κοινώς, δεν είναι για χόρταση...

Πάντως επαναλαμβάνουμε ότι η ΑΕΚ δεν έχει λάβει ακόμα την οριστική απάντηση των Ισπανών για το αν τελικά θα αφήσουν τον ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα για επιπλέον ένα μήνα ή αν θα ζητήσουν να επιστρέψει πίσω στο τέλος του Ιουνίου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ