ΑΕΚ

ΑΕΚ: Βλέπει Κροβίνοβιτς

ΑΕΚ: Βλέπει Κροβίνοβιτς

Τον Κροάτη μέσο, Φίλιπ Κροβίνοβιτς κινείται για να αποκτήσει η ΑΕΚ, είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς, είτε με αγορά. Ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι η υπόθεση αυτή.

Ενας από τους παίκτες που έχουν μπει στο στόχαστρο της ΑΕΚ για τη θέση του κεντρικού χαφ, με εισήγηση του προπονητή, είναι και ο κεντρικός χαφ της Μπενφίκα, Φίλιπ Κροβίνοβιτς, όπως αποκάλυψε σήμερα (10/6) η εφημερίδα Sport Day.

Ο (οσονούπω) 25χρονος Κροάτης, αγωνίζεται κυρίως ως επιτελικός μέσος αλλά μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις του κεντρικού άξονα, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και στα άκρα της επίθεσης. Διαθέτει υψηλή τεχνική κατάρτιση και γενικά, έχει στοιχεία πολύ κοντινά σε αυτά του Ζεράλντες, ο οποίος είναι ο νο. 1 στόχος γι αυτή τη θέση.

Ο Κροβίνοβιτς έκανε το ξεπέταγμά του στη Ρίο Αβε (26 ματς, 5 γκολ, 3 ασίστ), τη σεζόν 2016-17, σε ηλικία 22 ετών, μία χρονιά δηλαδή πριν από το πέρασμα του Καρντόσο από την πορτογαλική ομάδα. Στη συνέχεια τον αγόρασε η Μπενφίκα, όπου σε δύο σεζόν, έπαιξε 28 ματς, σκοράροντας δύο φορές και γενικότερα ψάχνοντας το ρόλο του στην ομάδα, τον οποίο δεν βρήκε ποτέ.

Για τον Κροβίνοβιτς έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον η πορτογαλική Γκιμαράες και η γαλλική Ναντ, ενώ το συμβόλαιό του με τη Μπενφίκα, το οποίο εκπνέει το καλοκαίρι του 2022, του αποφέρει 700.000 ευρώ ετησίως. Οι συνθήκες δεν είναι απαγορευτικές για την "Ενωση", παρά την απόφαση για οικονομική πολιτική μνημονίου.

Η Μπενφίκα είναι ανοιχτή σε προτάσεις παραχώρησης, αν και η προτεραιότητά της είναι να τον δώσουν με πώληση, ενώ η ΑΕΚ μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις, κοιτάζει πρωτίστως το δανεισμό με οψιόν αγοράς.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ