ΑΕΚ

ΑΕΚ: Βαρόμετρο ο Σβάρνας

ΑΕΚ: Βαρόμετρο ο Σβάρνας

Ο Στράτος Σβάρνας αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη διακύμανση που θα έχει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Η καλή του παρουσία θα κάνει κομματάκι πιο εύκολη τη ζωή των Μάνταλου, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Ημέρα ντέρμπι ξημέρωσε για την ΑΕΚ η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι απέδειξαν κόντρα στον ΠΑΟΚ πως δεν ανέχονται να τους υποτιμήσεις. Η Ένωση πάει διαβασμένη ως προς αυτό το κομμάτι, αλλά και λαβωμένη παράλληλα λόγω των γνωστών προβλημάτων.

Ειδικότερα η άμυνα του Κωστένογλου είναι θέμα. Λείπει ο Βράνιες εξαιτίας της περιβόητης τιμωρίας, λείπει ο Οικονόμου λόγω τραυματισμού. Εκτός και ο Λόπες. Και πού καταλήγουμε; Πως ο κλήρος πέφτει στον Στράτο Σβάρνα ν' αγωνιστεί δίπλα στον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ο 22χρονος που έχει την επομένη του ντέρμπι τα γενέθλιά του, επανεμφανίζεται έπειτα από αρκετό καιρό απουσίας. Στο τελευταίο ματς που τον είδαμε προπονητής της ΑΕΚ ήταν ακόμα ο Μιγκέλ Καρντόσο. Πρόκειται για το παιχνίδι των σφοδρών αλλαγών, αυτό της 1η αγωνιστικής απέναντι στην Ξάνθη στις 25 Αυγούστου! Ο Σβάρνας, επίσης, αγωνίστηκε σε τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Πορτογάλο στον πάγκο (δύο με Κραϊόβα, ένα με Τραμπζονσπόρ).

Από τότε, δηλαδή, που ανέλαβε ο Κωστένογλου, Σβάρνα ξανά δεν είδαμε. Η τύχη, όμως, τα έφερε έτσι που ο 22χρονος στόπερ όχι απλά καλείται να κλείσει μια τρύπα σήμερα, οφείλει να κάνει και τη διαφορά.

Ελέω της απουσίας του Βράνιες στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έπαιξε ο Οικονόμου. Λίγο ο τραυματισμός, λίγο η έλλειψη ψυχολογίας δεν τον βοήθησαν να βγάλει το κάτι παραπάνω που απαιτεί η προβληματική άμυνα της ΑΕΚ. Τώρα είναι η σειρά του Σβάρνα.

Η παρουσία του είναι κομβικής σημασίας. Ίσως σε κάποιους να φαίνεται υπερβολικό, αλλά σε αυτή την άμυνα της Ένωσης με μία αξιοπρεπή παρουσία... χτίζεις καριέρα. Και σκεφτείτε πόσο πιο άνετα μπορούν να παίξουν Ολιβέιρα, Μάνταλος, Λιβάγια όταν στην πλάτη τους υπάρχει ασφάλεια. Το να κυνηγάς φέρνει νευρικότητα και λάθη.

Σε ματς όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό η ηρεμία είναι αυτή που θα δίνει νίκες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ