ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τρία ματς και ο Τσιγκρίνσκι κέρδισε το νέο συμβόλαιο

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα έφερε από εδώ, τα έφερε από εκεί ο Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι και πλέον απέχει μόλις τρεις συμμετοχές από το να εξασφαλίσει συμβόλαιο. Ή μήπως εν τέλει αυτό, βολεύει περισσότερο την ΑΕΚ; Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η αποχώρηση του Όγκνιεν Βράνιες και η χαμηλής συνέπειας ανταπόκριση του Μάριου Οικονόμου, δημιούργησαν μεγάλο ζήτημα εντός ΑΕΚ για τη συνέχιση της προσπάθειας με στόχο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης (μέσω των πλέι οφ) και του Κυπέλλου Ελλάδας. Ένα θέμα που ''έσβησε'' με την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια, ο Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι.

Όπως είχε αποκαλύψει το Sport24.gr ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός ''κυνηγά'' τις 25 συμμετοχές προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαιο για επιπλέον μία σεζόν με την Ένωση, βάσει ιδιωτικής συμφωνίας που έχει συνάψει μαζί της.

Αυτό το σενάριο έμοιαζε πολύ δύσκολο προς πραγματοποίηση πριν από την έναρξη των πλέι οφ, με τον Τσιγκρίνσκι να μετρά 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και να αναζητά επιπλέον 8 σε έναν μάξιμουμ αριθμό 12 αγώνων. Να όμως που είναι κατορθωτό!

Ασφαλώς και βοήθησε η απώλεια του Βράνιες, σε μια περίοδο που με τον Στράτο Σβάρνα είχαν αποκτήσει καλούς κώδικες συνεργασίας και ήταν βέβαιο ότι θα έπαιζαν αρκετά μαζί. Η ανάγκη που δημιουργήθηκε μονιμοποίησε τον Τσιγκρίνσκι στο βασικό σχήμα και πλέον ο Ουκρανός θέλει μόλις 3 συμμετοχές στα επόμενα 5 ματς. Αυτό όμως πλέον για την ΑΕΚ, δεν είναι πρόβλημα, κάθε άλλο!

Με τις εμφανίσεις του και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στο αγωνιστικό πλάνο του Μάσιμο Καρέρα, ο Τσιγκρίνσκι απέδειξε ότι έχει ακόμα πράγματα να δώσει, σε μια πεντάδα κεντρικών αμυντικών που θα εξασφαλίζει ότι θα γίνεται σωστά η διαχείρισή του. Οπότε το να επεκταθεί αυτομάτως η συνεργασία των δύο πλευρών, βάσει των συμμετοχών που θα έχει πιάσει στο τέλος της σεζόν, ίσως να είναι και ευτύχημα για την Ένωση, σε μια περίοδο που ο Ουκρανός θέλει συνεργασία δύο ετών και εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές.

Βέβαια, η σχέση που η ΑΕΚ και ο Τσιγκρίνσκι έχουν αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, ξεπερνά τις τυπικότητες. Ακόμα και αν επεκταθεί αυτομάτως η συνεργασία, οι δύο πλευρές θα κάτσουν να συζητήσουν όλες τις παραμέτρους προκειμένου αμφότερες να νιώσουν ικανοποιημένες από τη συνέχιση της συνύπαρξής τους. Διότι αν ο Ουκρανός επιμείνει σε διετές συμβόλαιο, είναι μάλλον απίθανο να τον πιέσει η Ένωση να συνεχίσει για έναν χρόνο επειδή έτσι λέει το συμφωνητικό, σεβόμενη την προσφορά και τον επαγγελματισμό του.

Να σημειωθεί εδώ ότι σε μια συζήτηση που είχε γίνει πριν από κάμποσο καιρό, στον Τσιγκρίνσκι προτάθηκε ένα φιξ ποσό ετήσιων αποδοχών και επιπλέον πληρωμές ανάλογα με τις συμμετοχές του, για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους. Κάτι που πάντως δεν προχώρησε παρακάτω ώστε κάποιος να πει αν του άρεσε ή όχι ως σκέψη. Η προτεραιότητα του Ουκρανού είναι ένα διετές συμβόλαιο. Ή, στη χειρότερη περίπτωση, ένα καινούργιο ''1+1'' το οποίος θα του εξασφαλίζει το δεύτερο έτος, με νορμάλ συμμετοχές (όπως δηλαδή ισχύει τώρα).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ