ΑΕΚ

ΑΕΚ - Τρέντσιν 1-2: Θέλει δουλειά για να ρολάρει

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας κόντρα στην Τρέντσιν ηττήθηκε με 2-1. Καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα στο β' μέρος, αλλά με προβλήματα συνεννόησης στην άμυνα. Πνοή επιθετικά από τον "Κλώνα", γκολ ο Μπότος.

Δεύτερο φιλικό για την ΑΕΚ στην Πολωνία με τους "κιτρινόμαυρους" να γνωρίζουν την ήττα από την Τρέντσιν με 2-1. Οι ποδοσφαιριστές του Μιγκέλ Καρντόσο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφεραν να βγάλουν πράγματα στο επιθετικό κομμάτι, αλλά τις στιγμές που ανέβηκαν για να πιέσουν φάνηκαν κενά στην άμυνα. "Τρύπες" οι οποίες κόστισαν τα δύο γκολ.

Στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και με την προσπάθεια του Πορτογάλου ν' αλλάξει φιλοσοφία στην ομάδα, λογικό είναι να υπάρχουν ανορθογραφίες και κενά. Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης έχασε πέναλτι με τον Μάνταλο, ωστόσο δεν ήταν η ομάδα που είχε την κυριαρχία. Η Τρέντσιν ήταν αυτή που δικαιούταν το γκολ, αφού ήταν πιο πιεστική και πιο έτοιμη από τους "κιτρινόμαυρους".

Στο δεύτερο ημίχρονο, πάντως, τουλάχιστον στο κομμάτι της δημιουργίας η ΑΕΚ έδειξε περισσότερα πράγματα με τον Μάνταλο και τον Κλωναρίδη να βοηθούν στο συγκεκριμένο τομέα. Από εκεί και πέρα βέβαια φάνηκε ότι η Ένωση θέλει χρόνο για ν' αφομοιώσει τα "θέλω" του Μιγκέλ Καρντόσο. Το παιχνίδι του Πορτογάλου περιέχει ρίσκα κι αυτό αποδείχτηκε στο δεύτερο μέρος που η Ένωση ήταν πιο απειλητική μεν όμως αδύναμη στις επιστροφές για να αμυνθεί ορθά δε. Επίσης, αδυναμία της ΑΕΚ πέραν των σωστών αντιδράσεων στην άμυνα όταν η ομάδα βρίσκεται μπροστά για να σκοράρει ήταν το τελείωμα. Η Ένωση παλεύει να φέρει έναν επιθετικό ποιότητας και απουσία ενός τέτοιου είναι αισθητή, αφού στις πάσες του Μάνταλου και τις κούρσες του Κλωναρίδη ο Γιακουμάκης ήταν ένα βήμα πίσω.

Άξιο αναφοράς είναι και το κεφάλαιο Νταβίντ Σιμάο. Ο Πορτογάλος χαφ όταν πήρε την εντολή από τον Καρντόσο να παίξει ελεύθερος αντί για παρτενέρ του μέσου, όπως ήταν με τον Κρστίτσιτς, φανέρωσε καλά στοιχεία στη δημιουργία αλλά και το τελείωμα, καθώς πήρε πάνω του κάποια σουτ.

Τα γκολ των Σλοβάκων μπήκαν στο 78' και το 88' από τους Ντεπέτρις και Μπουκανί αντίστοιχα, ενώ ο Μπότος μείωσε δευτερόλεπτα προτού ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του ματς. Το πρώτο τέρμα των Σλοβάκων προήλθε από λάθος των Παουλίνιο - Σιμόες με τον υπαρχηγό των "κιτρινόμαυρων" να δέχεται τη μπάλα υπό πίεση και να την "πουλάει" εύκολα στον αντίπαλο επιθετικό.

Όσον αφορά στην επιλογή συστήματος του Καρντόσο, ο Πορτογάλος άρχισε με 4-2-3-1 και όταν η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ τον είδαμε να δοκιμάζει και το 4-4-2 με Κλωναρίδη - Γιακουμάκη φορ για να βρει την ευκαιρία να πετύχει κάποιο τέρμα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας (46' Μπάρκας), Παουλίνιο, Οικονόμου (46' Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (46' Βράνιες), Χουλτ (66' Λόπες), Σιμάο (80' Μπότος), Κρστίτσιτς (46' Σιμόες), Ντέλετιτς (46' Κλωναρίδης), Σαμπανάτζοβιτς (46' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Λιβάγια (66' Γιακουμάκης).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ