ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το χρονικό της σύγκλισης με Μπακασέτα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα Sport24.gr καταγράφει τα γεγονότα που έφεραν τις "γέφυρες" ανάμεσα σε ΑΕΚ και Τάσο Μπακασέτα και το σημάδι που φανερώνει πως υπάρχουν πλέον καλές πιθανότητες ανατροπής στην υπόθεση και παραμονής του διεθνή μεσοεπιθετικού στην Ένωση.

Η αλήθεια είναι πως μετά την σκληρή ομιλία Μελισσανίδη μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και την επιλογή της αποστολής για το ματς τουChampionsLeagueμε τον Άγιαξ την αμέσως επόμενη μέρα, όλα έδειχναν πως ο Τάσος Μπακασέτας, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο Αντρέ Σιμόες, είχαν τελειώσει οριστικά από την ΑΕΚ.

Γενικώς από την ομάδα και όχι απλώς από το αγωνιστικό πλάνο. Άλλωστε και η ΑΕΚ έδειχνε πως σχεδίαζε το μέλλον της χωρίς αυτούς τους παίκτες, αλλά και οι τρεις ποδοσφαιριστές ετοιμαζόντουσαν να ψαχτούν για να αφήσουν άμεσα τα Σπάτα για άλλες πολιτείες.

Η συνέχεια κύλησε εντελώς διαφορετικά. Και όλα όσα έγιναν σ’ αυτό το διάστημα των περίπου 45 ημερών, οδήγησαν στις αυξημένες πιθανότητες να υπάρξει ανατροπή δεδομένων και παραμονή στην ΑΕΚ καταρχήν του Μπακασέτα. Ίσως και κάποιου ακόμα από τους άλλους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τα σειρά, για να δούμε πως φτάσαμε έως εδώ με την περίπτωση του διεθνή μεσοεπιθετικού, αλλά και που βρίσκεται η υπόθεση.

ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Υπάρχουν δεδομένα που έχουν μεγάλη σημασία και έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο. Καταρχήν, ακόμα και τις πρώτες μέρες μετά το "κόψιμο" των τριών, υπήρχε η αίσθηση πως η πλευρά του Μπακασέτα μπορεί να μην είχε απαντήσει θετικά στην πρόταση της ΑΕΚ για ανανέωση του συμβολαίου, αλλά δεν είχε δώσει ούτε και αρνητική απάντηση. Και απλώς η… μπάλα των εξελίξεων από την αγωνιστική κρίση που κορυφώθηκε στο Αγρίνιο, πήρε και τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Όμως παρέμεινε ως αίσθηση, πως χάσμα και οριστική ρήξη ως προς τους όρους του συμβολαίου, επί της ουσίας δεν υπήρχε. Κάτι που έχει την σημασία του.

Επίσης, ακόμα και όταν ο Μπακασέτας φαινόταν "τελειωμένος" από την ΑΕΚ, η σχέση του παίκτη με την ομάδα και αντίστροφα, δεν αλλοιώθηκε στο ελάχιστο. Τι εννοούμε; Ο Μπακασέτας ακολουθούσε κανονικά την καθημερινότητα της ομάδας, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Και συμμετείχε στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, σαν να αποτελεί μέλος της ομάδας. Ούτε απομονώθηκε, ούτε έκανε ατομικό πρόγραμμα. Επίσης έδωσε κανονικά το παρών και στο τραπέζι για σύσφιξη σχέσεων που έκανε ο Νίκος Λυμπερόπουλος μέσα στον Δεκέμβρη, όπως και στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΑΕΚ. Μάλιστα είχε και ένα ιδιαίτερα θερμό τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Ασλανίδη.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι διαπροσωπικές σχέσεις μ’ όλους μέσα στην ομάδα, δεν είχαν αλλάξει στο παραμικρό. Ολα αυτά είχαν την σημασία τους, κυρίως διότι ο Μπακασέτας (όπως και ο Λαμπρόπουλος με τον Σιμόες), ουδέποτε έπαψε να είναι ενεργό μέλος της ομάδας. Ενώ ο ίδιος παρέμεινε απολύτως συνεπής όλο αυτό το διάστημα, στις υποχρεώσεις του. Σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στο πρακτικό κομμάτι, υπήρξαν και γεγονότα που οδήγησαν μέχρι την τωρινή σύγκλιση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Μπακασέτα. Στα μέσα του Δεκέμβρη κυκλοφόρησε μια φημολογία πως άνθρωπος από το περιβάλλον του παίκτη, έκανε προσέγγιση προς υψηλόβαθμο στέλεχος της ΠΑΕ, προκειμένου οι δυο πλευρές να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι. Είναι κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, από καμία από τις δυο πλευρές. "Έβγαλε" όμως, πως στο μυαλό του Μπακασέτα η ΑΕΚ δεν είχε τελειώσει και πως για την ΑΕΚ η προοπτική συνέχισης της συνεργασίας, δεν έχει πάει στα σκουπίδια.

Παράλληλα οι προοπτικές που ανοίγονταν στον διεθνή μεσοεπιθετικό για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, δεν κάλυπταν τις επιθυμίες του. Κάτι που δεν είχε να κάνει τόσο με το οικονομικό κομμάτι. Ο Μπακασέτας θα ήθελε να δοκιμάσει στο εξωτερικό. Υπήρχαν ομάδες που ενδιαφέρθηκαν αλλά δεν ήταν αυτό που ο παίκτης θα ήθελε. Την ίδια στιγμή «ζεσταινόταν» όλο και περισσότερο η προοπτική της γέφυρας με την ΑΕΚ. Και η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη στα Σπάτα για να ευχηθεί για τον νέο χρόνο και το τετ α τετ με τον Μπακασέτα, ήταν το ιδανικό… "ζέσταμα".

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πλέον η υπόθεση Μπακασέτα, έχει μπει σε τροχιά… ανατροπής των δεδομένων. Υπάρχει ένα σημάδι που δείχνει πως οι πιθανότητες τελικά να ανανεώσει το συμβόλαιο του, είναι αυξημένες. Ποιο είναι αυτό το σημάδι; Στο φιλικό που έπαιξε η ΑΕΚ το Σάββατο (5/1) με την ομάδα Κ19 στα Σπάτα, ο Μπακασέτας συμμετείχε κανονικά. Ήταν ο μοναδικός από τους «κομμένους» που έπαιξε σ’ αυτό το εσωτερικό δίτερμα. Κάτι που ενδεχομένως φανερώνει πως η υπόθεση παραμονής του παίκτη, πλέον βαίνει καλώς. Χωρίς ωστόσο τίποτα να είναι «κλειδωμένο».

Τις εξελίξεις, που θα είναι άμεσες, θα κρίνουν τα ραντεβού που θα γίνουν τις προσεχείς μέρες. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και συνάντηση του παίκτη με τον ίδιο τον Μελισσανίδη. Με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον ανοικτά.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ