ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το σχέδιο για Μάνταλο - Λιβάγια

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την περίοπτη θέση που έχουν στα πλάνα οι Μάνταλος και Λιβάγια, εκτός ασφαλώς εάν προκύψουν κι εδώ πωλήσεις.

Με τις κινήσεις που η ΑΕΚ κάνει στο μεταγραφικό παζάρι, τη σχεδόν βέβαιη προσθήκη του Τσίκο Ζεράλντες και τη μεγάλη (αλλά και μη επιτυχημένη ως απόπειρα) επιθυμία να κάνει δικό της τον Φίλιπ Κροβίνοβιτς, εύλογα δημιουργήθηκαν απορίες για τον τρόπο χρησιμοποίησης υπαρχόντων (και μαζί σημαινόντων) παικτών του κιτρινόμαυρου ρόστερ.

Με ξεκάθαρη την αλλαγή στο μεταγραφικό σχεδιασμό της και τη στόχευση σε παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής, προκαλούνται ερωτήματα για την αγωνιστική τύχη προσώπων όπως ο Πέτρος Μάνταλος. Και τούτο διότι, ο Ζεράλντες είναι παίκτης που παίζει πίσω από τους δύο επιθετικούς (όπως ο αρχηγός της ΑΕΚ) ενώ και ο Κροβίνοβιτς (ή όποιος άλλος από τη στιγμή που δεν ευδοκίμησε η υπόθεση του Κροάτη), είναι ποδοσφαιριστής με ταυτόσημες αρετές.

Ωστόσο, για τον 28χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς χωράει ως βασικός στο πλάνο του Καρντόσο, όσες προσθήκες κι αν γίνουν. Ο τρόπος με τον οποίο η «Ένωση» θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, θα είναι πολύ πιο συμβατός με τα καλά χαρακτηριστικά που ο Μάνταλος έχει και θα υπάρξει στόχευση ώστε να τα παρουσιάσει με περισσότερη συνέπεια, ακόμα και να τα εξελίξει.

Αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο Πορτογάλος και αυτό έχει αναλύσει στους ανθρώπους της ομάδας, στη βαθιά συζήτηση που έγινε παρουσία και του Δημήτρη Μελισσανίδη. Πολλά περισσότερα ασφαλώς, θα φανούν όταν η ομάδα ξεκινήσει τις προπονήσεις ενόψει της νέας σεζόν και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας στο Κίελτσε της Πολωνίας.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ Ο ΚΡΟΑΤΗΣ

Εκεί θα επιλεγεί και η διάταξη, καθώς ο Καρντόσο αναμένεται να δουλέψει το 4-2-3-1, το 4-3-2-1 και το «καθαρό» 4-3-3. Μέσα σε αυτές, ο Μάνταλος μπορεί να αξιοποιηθεί και σε διαφορετικούς ρόλους από αυτόν του επιτελικού μέσου, είτε ως εσωτερικός χαφ, ακόμα και ως ακραίος καθώς για τον Πορτογάλο, οι παίκτες που εκκινούν από τις πτέρυγες, δεν πρέπει να είναι εξτρέμ του «ασβέστη».

Ποδοσφαιριστής πολλαπλών μεσοεπιθετικών χρήσεων είναι στη σκέψη του Καρντόσο και ο Μάρκο Λιβάγια. Πρωτίστως όμως, ο Κροάτης είναι φορ και όχι απαραίτητα ο παίκτης που θα παίζει πίσω από αυτόν. Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα αποκτήσει έναν γκολτζή επιθετικό για να καλύψει την απώλεια του Εσεκιέλ Πόνσε, ωστόσο δεν σημαίνει ότι αυτός που θα έρθει, θα είναι και μόνιμα βασικός.

Σύμφωνα με την τακτική φιλοσοφία του Καρντόσο, ο Λιβάγια μπορεί να αξιοποιηθεί (και) στην κορυφή της επίθεσης, καθώς ο Πορτογάλος θέλει να έχει φορ με διαρκή κίνηση εντός κι εκτός περιοχής, αλλά μαζί και ικανότητα στη δημιουργία.

Στοχεύει στο να «οικοδομήσει» ένα μοντέλο ομάδας με πολλούς σκόρερ στο οποίο ο Λιβάγια θα είναι ταυτόχρονα πρωταγωνιστής ως πασέρ και ως εκτελεστής. Εχει πολύ μεγάλη εκτίμηση στις ικανότητες του Κροάτη και σκοπεύει να του ανοίξει νέους δρόμους αγωνιστικής δράσης.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ