ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Το σεντόνι του Champions League κόστισε 8 βαθμούς στην Ένωση

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Οι αριθμοί και οι... βαθμοί αποδεικνύουν πως η ΑΕΚ έχει "πληρώσει" την παρουσία της στους ομίλους του Champions League, με χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα. Το Sport24.gr αναλύει.

Για την φετινή ΑΕΚ αποτελούσε και μεγάλο στόχο αλλά και στοίχημα, η παρουσία στους ομίλους του Champions League. Ήταν το βήμα παραπάνω που όφειλε να κάνει στην Ευρώπη, μετά την περυσινή πορεία μέχρι και τους «32» του Europa League.

Και φυσικά αυτή η πρόκριση, όχι μόνο συνιστά επιτυχία, αλλά έχει φέρει και στην ΑΕΚ πολλαπλά κέρδη. Από το οικονομικό κομμάτι (25 εκατομμύρια ευρώ θα μπουν τα ταμεία, μέχρι αυτό του πρεστίζ. Παρόλα αυτά, εκείνο που αποδεικνύουν οι αριθμοί και κυρίως οι… βαθμοί, είναι πως η ΑΕΚ έχει «πληρώσει» την συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League, με χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα. Βλέπετε, η ήττα από τον Ατρόμητο, που ακολούθησε του ματς με την Μπάγερν, δεν ήταν η μοναδική απώλεια.

Η Ένωση έχει δώσει μέχρι τώρα τέσσερα ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Και μόλις μια φορά, έχει καταφέρει να κερδίσει το παιχνίδι πρωταθλήματος που ακολουθούσε. Μετά την πρεμιέρα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, έχασε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Μετά το ματς με την Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Και μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν στο Μόναχο, η Ένωση έχασε στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Ατρόμητο.

Μόνο τον Άρη έχει νικήσει η ΑΕΚ, μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν στο ΟΑΚΑ. Αλλά συνολικά μετά από παιχνίδια για το Champions League, η Ένωση έχει «πετάξει» στο πρωτάθλημα οκτώ βαθμούς. Και η διαφορά της από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, είναι στους εννέα βαθμούς.

Αντίστοιχα πέρυσι, στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές του ομίλου του Europa League, με σαφώς πιο αδύναμες ομάδες, η ΑΕΚ είχε «αφήσει» έξι βαθμούς. Μετά το ματς με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, η Ένωση είχε χάσει με 2-0 στην Τρίπολη και μετά το παιχνίδι με την Μίλαν στο Σαν Σίρο, είχε ηττηθεί από τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είχε κάνει νίκες με Λαμία και ΠΑΟΚ, μετά από τα ματς με Ριέκα και Μίλαν στο ΟΑΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ