ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το πρώτο μήνυμα του Πόνσε

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μέχρι πρότινος ήταν φειδωλός. Για πρώτη φορά εξέφρασε συναισθήματα. Ο Εσεκιέλ Πόνσε δείχνει θετικός για την παραμονή του στην ΑΕΚ και ρίχνει το μπαλάκι στο γήπεδό της. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Θα το θυμόσαστε όλοι... Με δυσκολία να το αποδεχθεί ο ίδιος (αλλά κυρίως ο πατέρας του, ο οποίος αρχικά δεν ήθελε να ακούει για το ελληνικό πρωτάθλημα) και με τη Ρόμα να τον ωθεί (σε ένα βαθμό και να τον πιέζει) για το καλό του προς αυτή την κατεύθυνση, αφίχθη το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ, ο Εσεκιέλ Πόνσε. Δήλωσε τότε «είμαι εδώ που ήθελα», ωστόσο η καρδούλα του το ήξερε. Την είχε την αγωνία (και την αμφιβολία) του για το που ερχόταν και τι θα συναντούσε...

Στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, την περασμένη Κυριακή, συμπληρώθηκαν 185 ημέρες από την πρώτη δήλωσή του (19/7/2018) ως μέλος της κιτρινόμαυρης ποδοσφαιρικής οικογένειας. Ήταν η πρώτη φορά που ο Πόνσε, πέραν του ενθουσιασμού του για το επαγγελματικό περιβάλλον που γεμίζει την καθημερινότητά του, εξέφρασε και την έμμεση επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ για περισσότερο από τον έναν χρόνο του δανεισμού του:

«Υπάρχει μία οψιόν αγοράς. Εγώ είμαι πολύ χαρούμενος στην ΑΕΚ. Ο τρόπος που μου συμπεριφέρονται όλοι είναι απίστευτος. Περνώ πάρα πολύ καλά εδώ. Θα συνεχίσω να βοηθώ την ομάδα και θα δούμε στο μέλλον τι θα συμβεί». Ουδέποτε στο παρελθόν είχε αναφερθεί στην περίπτωση συνέχισης της καριέρας του στην Ελλάδα. Δεν έκανε ντρίμπλα, εξέφρασε χαρά και προσμονή. Ανέφερε το θέμα της οψιόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν η ΑΕΚ το αποφασίσει, δεν θα είναι εκείνος το πρόβλημα. Έριξε το μπαλάκι (μιας και είναι ημέρες τένις) στο γήπεδό της. Ωστόσο είναι ακόμα νωρίς...

Τι θα πράξει άραγε η Ένωση με την υψηλή ρήτρα των 6 ή 7 (για το 70% ή το 85%) εκατομμυρίων ευρώ; Σε πρώτη φάση, θα μιλήσει με τον ποδοσφαιριστή για να «κλειδώσει» ως δεδομένο, την επιθυμία παραμονής του. Αν όντως ο Πόνσε θέλει να συνεχίσει στην Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πάρει την απόφαση κατά πόσο είναι συμφέρουσα αυτή η συμφωνία με τη Ρόμα, προκειμένου να την ενεργοποιήσει.

Στην παρούσα φάση, υπάρχει ικανοποίηση για τον Αργεντινό, καλή προδιάθεση για συνέχιση της συνεργασίας, ωστόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει δώσει εντολή για να εισέλθει η ΑΕΚ σε διαδικασία συζήτησης με τον ποδοσφαιριστή προκειμένου να του εκφράσει πρόθεση αγοράς από τη Ρόμα. Θεωρεί ότι ακόμα είναι νωρίς καθώς υπάρχει (περίπου) ένας γύρος πρωταθλήματος μπροστά, με σημαντικά ντέρμπι και το θεσμό του Κυπέλλου να αποτελεί μεγάλο στόχο. Ο Πόνσε θα κριθεί και στα δύσκολα που έρχονται. Και η απόφαση θα παρθεί μετά από αυτά.

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ