ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το νέο αίμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ / ΑΕΚ - ΤΡΕΝΤΣΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τον επόμενο από τα "σπλάχνα" της μετά τον Κώστα Γαλανόπουλο, που θα καταφέρει να γίνει μέλος του βασικού κορμού της ΑΕΚ, έχει (μεταξύ άλλων αποστολών) την επιθυμία να εμφανίσει ο Μάσιμο Καρέρα. Περιπτώσεις με ενδιαφέρον, υπάρχουν αρκετές.

Ο διεθνής μέσος (και βασικός στα πλάνα του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν Σιπ) Κώστας Γαλανόπουλος, είναι το τελευταίο "γέννημα-θρέμμα" των Ακαδημιών της ΑΕΚ που κατάφερε να πατήσει γερά στα πόδια του στην πρώτη ομάδα και να γίνει βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, του τηλεφώνησε όταν έπρεπε να μπει στο χειρουργείο, τονίζοντάς ότι όταν επιστρέψει από τον τραυματισμό του, θα είναι στις κλήσεις και στα βασικά πλάνα του!

Για την ΑΕΚ, αποτελεί πάντοτε ένα στοίχημα το να αξιοποιήσει το καλό εγχώριο στοιχείο που υπάρχει στα τμήματα υποδομής της, όπου τα τελευταία χρόνια γίνεται προσεγμένη και αξιόλογη δουλειά υπό την υποστήριξη του Γρηγόρη Σαράντη. Είναι μια ομολογημένη επιθυμία το να παρουσιάσει περισσότερα νέα πρόσωπα, να τα εμφανίσει στο προσκήνιο και να κερδίσει από αυτά αγωνιστικά και ίσως μέσω μελλοντικών πωλήσεων.

Υλικό υπάρχει και είναι αληθινά ποιοτικό. Στην καθοριστική (αν και τυχαία ως συνάντηση) συνομιλία που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Μάσιμο Καρέρα, συμφώνησαν ότι θα γίνει προσπάθεια να εμφανιστούν νέα πρόσωπα στο προσκήνιο, ασφαλώς με τρόπο που δεν θα απαγορεύει στην ομάδα να κάνει παράλληλα πρωταθλητισμό. Ο Ιταλός είναι προπονητής με εμπειρία στην εκμάθηση και βελτίωση νεαρών παικτών (εργάστηκε για τρία χρόνια στις Ακαδημίες της Γιουβέντους), γνωρίζει τη μέθοδο για το προσπαθήσει.

Ηδη εμφάνισε στο προσκήνιο τον επιθετικό Ευθύμη Χριστόπουλο και τον εξτρέμ Θεοδόση Μαχαίρα, ποδοσφαιριστές που πλέον έχουν επαγγελματικά συμβόλαια, αλλά δεν είχαν κάνει θόρυβο, όπως για παράδειγμα οι Μπότος και Γιούσης, που παραμένουν στα πλάνα του προπονητή (ο πρώτος είχε τραυματισμό και ο δεύτερος δόθηκε δανεικός στον Πλατανιά αλλά έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μένει στην απραξία), αλλά και οι Σαρδέλης, Μπούσης (δανεικός στον Εργότελη) και Σταμούλης, παιδιά των Ακαδημιών τα οποία διαθέτουν το ταλέντο και τις βάσεις για να προχωρήσουν.

Ασφαλώς, εναπόκειται και στις δικές τους προσπάθειες. Βασικά εκεί εντοπίζεται το κλειδί της εξέλιξής τους. Να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο, να δουλεύουν σκληρά και σωστά για την ατομική βελτίωσή τους, να αποκτήσουν τη συγκέντρωση ώστε να διαβάζουν σωστά το παιχνίδι και να αφομοιώνουν τις τακτικές εντολές. Να γίνονται καθημερινά πιο επαρκείς, τόσο σωματικά, όσο και σε επίπεδο τεχνικής κατάρτισης.

ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙ Ο ΚΑΡΕΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΙΒΟΣ ΜΠΟΤΟΣ: Είναι γεννημένος στις 20/12/2000 και αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος. Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματά του στη Διάνα Ηλιούπολης κι από το 2008 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Έως σήμερα, μετρά επτά συμμετοχές με τη φανέλα της πρώτης ομάδας (5 στο Κύπελλο και 2 στο πρωτάθλημα), έχοντας πετύχει ένα γκολ, το οποίο τον καθιστά ως τον πρώτο παίκτη της ομάδας γεννημένο από το 2000 κι έπειτα, που σκοράρει σε επίσημο παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Παράλληλα, έχει αγωνιστεί με τις εθνικές ομάδες Κ17, Κ19 και Κ21 της Ελλάδας.

Για τον 20χρονο επιθετικό, άπαντες στην ΑΕΚ έχουν καλά λόγια να πουν. Για το πλούσιο ταλέντο, τη δουλειά που κάνει, την προσπάθειά του να βελτιωθεί και την κατανόηση ότι πρέπει να ανεβάσει σημαντικά το επίπεδό του, μέσα από προσωπική εργασία, ώστε να πάρει ευκαιρίες δίχως να φοβάται όσους βρίσκονται μπροστά του. Είναι ένας από αυτούς που θα λάβουν μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία του Καρέρα.

ΕΥΘΥΜΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένας εκ των δύο (ο άλλος είναι ο Μαχαίρας) που εμφάνισε ο Ιταλός σχεδόν από το.... πουθενά! Αν και χρησιμοποιήθηκε ως φορ, στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη, πρόκειται για παίκτη που μπορεί να παίξει και στα άκρα της επίθεσης ή ως δεύτερος επιθετικός, πίσω από τον επιθετικό περιοχής. Σωστά καταρτισμένος τεχνικά και γρήγορος, ένα ταλέντο που έχει όλα αυτά που πείθουν τον Ιταλό ότι μπορεί να δουλέψει μαζί του. Είναι ο πρώτος σκόρερ της κ19 φέτος.

Ο Χριστόπουλος γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2000. Εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ από εκείνη του Αχαϊκού το καλοκαίρι του 2015 και τέσσερα χρόνια αργότερα υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του. Ως αρχηγός της Κ19 της ΑΕΚ, σκόραρε 11 φορές στο πρώτο μισό της σεζόν 2019-20, κερδίζοντας την «προαγωγή» του στην πρώτη ομάδα. Στις 5/2/2020 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Έχει «γράψει» διεθνείς συμμετοχές με τις Εθνικές Κ16, Κ17, Κ19.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ: Μία προπόνηση ήταν αρκετή για τον Μάσιμο Καρέρα, ώστε να τον εμφανίσει στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, κόντρα στον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη. Ο Ιταλός είδε τον Θεοδόση Μαχαίρα σε ένα προπονητικό διπλό με τους «μεγάλους», ενθουσιάστηκε, τον έριξε στη μάχη μετά από τρεις ημέρες και μετά από την παρουσία του στο παιχνίδι ως αλλαγή, τον χρησιμοποίησε ως παράδειγμα προς όλους στην ομάδα για τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία του.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 2000 και αγωνίζεται ως αριστερός ακραίος επιθετικός. Ξεχώρισε με τις εμφανίσεις του στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου, με την φανέλα του οποίου πραγματοποίησε 23 συμμετοχές, σκοράροντας εννέα φορές και το καλοκαίρι του 2018 εντάχθηκε στην Ακαδημία της ΑΕΚ. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε 52 παιχνίδια της Κ19, έχοντας σκοράρει οκτώ φορές. Παράλληλα, έχει καταγράψει διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική ομάδα Κ18.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ