ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Το μαύρο φεγγάρι του Λιβάγια

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Μάρκο Λιβάγια EUROKINISSI SPORTS

Δεν είναι σε καλό... φεγγάρι» ο Λιβάγια και πληρώνει ακριβά την νευρικότητα που βγάζει στην φετινή σεζόν, καθώς ήδη έχει καταγράψει ένα αρνητικό ρεκόρ. Η πηγή του… κακού και η σημασία της παραμονής του Κροάτη στα Σπάτα για την διακοπή. Το Sport24 αναλύει.

Η φετινή σεζόν είχε όλες τις προϋποθέσεις για να είναι… ονειρεμένη για τον Μάρκο Λιβάγια. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είχε ήσυχο το κεφάλι του καθώς δεν ξεκινούσε σε νέο περιβάλλον και ως δανεικός αλλά σε γνώριμο και με τριετές συμβόλαιο. Ήταν πρωταθλητής με την ΑΕΚ και είχε την προοπτική να παίξει επιτέλους σε ομίλους ChampionsLeague, κάτι που ο ίδιος έλεγε πως είχε όνειρο από μικρό παιδί.

Μάλιστα το δικό του γκολ απέναντι στην Σέλτικ, άνοιξε τον δρόμο γι αυτό το όνειρο. Ωστόσο ξαφνικά ο Λιβάγια, βρέθηκε σ’ ένα κακό φεγγάρι. Κυρίως ψυχολογικά. Νευρικότητα στο παιχνίδι του. Νεύρα στις αντιδράσεις του. Και νεύρα που έχει «πληρώσει» ακριβά. Ο Λιβάγια μήνα Νοέμβρη, έχει καταγράψει ένα αρνητικό ρεκόρ. Μετρά τιμωρίες σε πέντε επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ.

Από την αποβολή στο ματς με την Βίντι, εξέτισε ποινή τεσσάρων αγωνιστικών στοChampionsLeague. Ενώ με την κίτρινη που πήρε στο ματς με τον Ατρόμητο, συμπλήρωσε ήδη τέσσερις στο πρωτάθλημα, μέσα στις δέκα πρώτες αγωνιστικές και θα χάσει το ματς με την Λαμία. Προφανώς και το «τίμημα» που πληρώνει ο Λιβάγια για τα νεύρα του είναι βαρύ. Όπως επίσης και είναι προφανές, πως πρόκειται για μεγάλο αριθμό μαζεμένων τιμωριών.

Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στα Σπάτα και ζουν από κοντά τον Λιβάγια, επιμένουν πως η ρίζα του προβλήματος, βρίσκεται σ’ εκείνο το βράδυ με την Βίντι. Τότε που ο Κροάτης φορ έχασε την ψυχραιμία του και κτύπησε τον Λάζοβιτς. Από εκεί ο Λιβάγια έχασε τον… έλεγχο. Ήταν μεγάλο πλήγμα για τον Κροάτη το γεγονός πως η τιμωρία των τεσσάρων αγωνιστικών, του στερούσε επί της ουσίας την χαρά της πρώτης του συμμετοχής στο ChampionsLeague. Έλεγε και ξαναέλεγε ο Κροάτης φορ και στην προετοιμασία και κατά την διάρκεια των προκριματικών τον Αύγουστο, πως θέλει σαν τρελός να παίξει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και όταν έφτασε να πετύχει τον στόχο του, μια δική του απερισκεψία του στέρησε την ευκαιρία. Αυτό είναι κάτι που πρώτα απ’ όλα στοίχησε ψυχολογικά στον Κροάτη, που τα είχε με τον εαυτό του και αυτό του έβγαινε σε νευρικότητα. Το αντιλαμβάνονται οι συμπαίκτες του στα Σπάτα, από την εικόνα που έχει ο Λιβάγια. Πλέον αυτό η νευρικότητα, άρχισε να φαίνεται και στο γήπεδο και στο παιχνίδι του Κροάτη, καθώς είναι αγωνιστικά αγνώριστος.

ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΚΑΙ…

Αυτή η διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν η πρώτη που ο Λιβάγια έμεινε στα Σπάτα, καθώς δεν ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής Κροατίας. Επομένως ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, για να μπορέσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης να έχει κουβέντα με τον Κροάτη επιθετικό, χωρίς την πίεση της προετοιμασίας για επίσημα παιχνίδια. Ακόμα και ευκαιρία να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί είχε ο Λιβάγια, καθώς από το καλοκαίρι έχει συνεχόμενες υποχρεώσεις και με την ΑΕΚ και με την εθνική. Όμως ακόμα και το γεγονός πως αυτή την φορά δεν κλήθηκε στην Κροατία, επίσης επηρέασε τον Λιβάγια. Φυσικά κανείς στην ΑΕΚ δεν έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στην κλάση και την ποιότητα του Κροάτη. Και θεωρούν πως σύντομα θα βγει απ’ αυτό το μαύρο «φεγγάρι». Άλλωστε ακόμα και έτσι, έχει καταφέρει να πετύχει τρια γκολ στο πρωτάθλημα και να δώσει και δυο ασίστ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ