ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ξεμάτιασμα του Ολιβέιρα την οδηγεί στη δεύτερη θέση

SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / PLAY OFF / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και "αεράτα" από το "Κλεάνθης Βικελίδης" και ο Νέλσον Ολιβέιρα κατάφερε να σκοράρει ξανά σε κανονική ροή αγώνα, ύστερα από διάστημα πεντέμισι μηνών.

Κόσμο στις γύρω ταράτσες δεν είχε, το σκηνικό σε τίποτα δεν θύμιζε τη μάχη του ημιτελικού Κυπέλλου και το συγκλονιστικό φινάλε του. Ο Άρης είχε πια εικόνα παραίτησης, πολλοί παίκτες του έχουν αποχωρήσει, κίνητρο δεν προέκυπτε, περισσότερο απογοήτευση υπήρχε τριγύρω. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου για την ΑΕΚ να αντεπεξέλθει στην απαίτηση της νίκης, όταν το είχε καταφέρει απέναντι σε πολύ πιο "μαχητικές" συνθήκες, μόλις εννέα ημέρες νωρίτερα.

Ακόμα και το γεγονός ότι στην πρώτη προσπάθεια του για γκολ, ο γηπεδούχος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, δεν σε προδιέθετε ότι κάτι θα μπορούσε να στραβώσει για την Ένωση. Αντιθέτως, οι 5 (!) χαμένες ευκαιρίες στο διάστημα 42' - 45' του πρώτου μέρους, δηλαδή εντός τριών λεπτών, έδινε ξεκάθαρα την απάντηση. Ο Άρης θα δεινοπαθούσε στην επανάληψη, έχοντας τον στον πάγκο του, όλες κι όλες ως εναλλακτικές λύσεις, δύο πιτσιρικάδες από τις Ακαδημίες κι έναν τερματοφύλακα.

Συνέβη λοιπόν! Το τελικό 4-1 είναι ένα αποτέλεσμα που λέει την αλήθεια, συνάμα όμως και κάτι που η ΑΕΚ δεδομένα πρέπει να αφήσει γρήγορα πίσω της, συνεχίζοντας την προσπάθεια για να τερματίσει στη 2η θέση των playoffs. Η ευκαιρία που ο ΠΑΟΚ δημιούργησε για εκείνη, με τη γκέλα του στην Κρήτη, δεν πήγε χαμένη όπως άλλες (είτε πρόσφατα, είτε παλαιότερα) και η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα και η κατάσταση του αντιπάλου, ευνοούν για μεγαλύτερη διαφορά, προτού καν να παίξουν οι δυο τους.

Να μην ξεχνάμε ότι η Ένωση δεν θέλει να πάει την τελευταία αγωνιστική της συγκεκριμένης διαδικασίας στο "Καραϊσκάκης", απέναντι στον Ολυμπιακό, θέλοντας οπωσδήποτε αποτέλεσμα για να κατακτήσει αυτό που κυνηγά. Και η αλήθεια είναι ότι πλέον την τύχη αυτής της διαδικασίας, την κρατά στα χέρια της. Με νίκες επί των ΟΦΗ, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, θα είναι σίγουρα δεύτερη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μία ισοπαλία, αρκεί να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και να αφήσει εκείνος βαθμούς κάπου αλλού, πιθανότατα στο παιχνίδι του "Καραϊσκάκης" με τον Ολυμπιακό.

ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΙΒΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΙΜΑΝΣΚΙ

Στα επιπλέον θετικά της διαδικασίας, είναι η επιστροφή στα γκολ για τον Νέλσον Ολιβέιρα, εξαιρουμένων των πέναλτι, καθώς είχε πετύχει ένα τέτοιο στο τρίτο ματς των πλέι οφς απέναντι στον Άρη. "Κανονικό" τέρμα είχε να σημειώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο και από τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε το πρώτο εκ των δύο που σημείωσε στο "Βικελίδης", ήταν σαν να ένιωθε ότι είχε γκίνια. Πάει, την αποτίναξε. Όπως το έκανε και ο Νταμιάν Σιμάνσκι.

Ο Πολωνός μέσος πέτυχε το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα της ΑΕΚ, λες και έπρεπε να επιτευχθεί επιτέλους η αγορά του για να βρει δίχτυα, κάτι που δεν είχε καταφέρει σε αρκετές καλές περιπτώσεις στη διάρκεια του εξαμήνου που βρίσκεται στην Ελλάδα. Έμοιαζε να έχει άγχος από τις χαμένες ευκαιρίες, αλλά πλέον ξέρει και αυτός ότι το έσπασε το ρόδι.

Συμπερασματικά, η ΑΕΚ επιστρέφει από το "Βικελίδης" σωματικά και βαθμολογικά αλώβητη, παρόλο που ο Μάσιμο Καρέρα πήρε το ρίσκο να χρησιμοποιήσει ξανά τον Τσιγκρίνσκι, ο οποίος διαγράφει την καλύτερη σειρά αγώνων της εν Ελλάδα καριέρας του, από την πρωταθληματική σεζόν 2017-'18 κι εντεύθεν, αλλά είναι μοναδικός στόπερ υψηλής ποιότητας και πρέπει να προφυλαχθεί. Η επόμενη αποστολή είναι η νίκη επί του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ και στα καπάκια το ίδιο απέναντι στον ΠΑΟ. Η ΑΕΚ είναι στην κατάσταση και στη φόρμα για να τα καταφέρει.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ