ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το κλειδί της παραμονής για Βράνιες

ΑΕΚ: Το κλειδί της παραμονής για Βράνιες
SOTIRIS DIMITROPOULOS

Η Άντερλεχτ βρίσκεται σε περίοδο εφαρμογής αυστηρού μνημονίου, ο Βόσνιος στόπερ παραμένει ανεπιθύμητος στις τάξεις της και η ΑΕΚ θα αφήσει το χρόνο να κυλήσει υπέρ της.

Η υπόθεση Βράνιες είναι δεδομένο ότι απασχολεί την ΑΕΚ. Όχι όμως στη διάσταση που της έχει δοθεί. Άλλωστε κάθε άλλο παρά σοφό θα ήταν για την Ένωση, το να πέσει από τώρα με τα μούτρα σε αυτή την ιστορία, ώστε να τον διατηρήσει και την επόμενη (ή τις επόμενες) σεζόν στο ρόστερ της.

Ας δούμε πώς ακριβώς έχει η κατάσταση:

* Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός είχε ένα κακό πρώτο μισό περιόδου, όπως βέβαια και όλη η ομάδα. Μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο και εκείνος όταν τις προπονητικές τύχες της, ανέλαβε ο Μάσιμο Καρέρα. Το ίδιο βέβαια συνέβη με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπαικτών του. Εξίσου ισχυρό παράδειγμα αποτελεί ο Νέναντ Κρστίτσιτς.

* Η ΑΕΚ ξέρει καλά ποιος είναι ο Βράνιες, πόσα μπορεί να της δώσει και τη διαφορά που κάνει όταν είναι συγκεντρωμένος και έχει καλή σχέση με τον προπονητή του. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι η Ένωση πρέπει να πέσει στα πόδια της Άντερλεχτ για τον διεθνή στόπερ. Γνωρίζει ότι η βελγική ομάδα θα προσπαθήσει να τον παραχωρήσει όσο πιο ακριβά μπορεί, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του.

* Το φυσάνε και δεν κρυώνει στο Βέλγιο έχοντας πληρώσει 3,4 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για να τον αποκτήσουν, μόλις δύο καλοκαίρια πριν. Θα παίξουν και εκείνοι το δικό τους παιχνίδι τακτικής. Ενδέχεται να τραβήξουν χρονικά την ιστορία, μήπως και προκύψει άλλη ομάδα που θα τους οδηγήσει σε (μια τρόπον τινά) απόσβεση. Βέβαια γνωρίζουν ότι θα λάβουν κι ένα σημαντικό ρίσκο.

* Για την ακρίβεια, ένα ρίσκο ύψους 1,8 εκατ ευρώ (όσα ο παίκτης έχει λαμβάνειν για τα επόμενα δύο χρόνια από εκείνους), στην περίπτωση κατά την οποία ο Βράνιες στυλώσει τα πόδια και αρνηθεί να πάει οπουδήποτε αλλού, πατώντας πάνω στο συμβόλαιο που έχει με την Αντερλεχτ για επιπλέον δύο σεζόν. Εδώ κρύβεται και το κλειδί της υπόθεσης.

* Σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, η ΑΕΚ έχει τον παίκτη με το μέρος της, άρα μπορεί να κάνει την επιμέρους συμφωνία μαζί του και μετά να τον αφήσει να παίξει τη μπάλα του στο Βέλγιο. Άλλωστε στην ομάδα που ανήκει παραμένει ανεπιθύμητος και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει. Οι οπαδοί της Αντερλεχτ δεν θέλουν να τον ξαναδούν με τη φανέλα της ομάδας, αντιθέτως αυτοί της Ένωσης τον γουστάρουν όσο λίγους.

* Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Δεν προβλέπεται λοιπόν η ίδια η ΑΕΚ να ανοίξει κύκλο συζήτησης με το βελγικό σύλλογο. Οταν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις (εφόσον υπάρξουν κι άλλες τέτοιες) του ποδοσφαιριστή με την ομάδα ολοκληρωθούν, ο Βράνιες θα επιστρέψει στο Βέλγιο και θα κάνει το παιχνίδι του, προσπαθώντας να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του, κατ' επέκταση και σε αυτά της Ένωσης.

* Μια συμφωνία δανεισμού του με οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, θα ήταν το πρώτο καλό σενάριο! Το ιδανικό βέβαια θα ήταν να μείνει ο ποδοσφαιριστής ελεύθερος στην περίπτωση που η Άντερλεχτ, εν καιρώ μεγάλων οικονομικών δυσκολιών για το κλαμπ, ψάξει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου των δύο πλευρών, ώστε να απαλλαγεί από το υπέρογκο συμβόλαιο για έναν παίκτη που δεν αγωνίζεται.

* Εδώ βέβαια θα παίξει ρόλο και η επιθυμία του ίδιου του Βράνιες. Δεν πετάς έτσι ένα (διετές) συμβόλαιο που σου εξασφαλίζει 900.000 ευρώ το χρόνο για να πάρεις κάτι παραπάνω από τα μισά σε άλλη ομάδα. Οπότε μπροστά μας υπάρχει μια σκληρή διαπραγμάτευση. Η οποία σε πρώτη φάση, θα κρατήσει την ΑΕΚ αμέτοχη. Όταν ο Βράνιες θα έχει εικόνα για το τι ακριβώς θα βρει στο Βέλγιο και σε ποια βάση θα είναι δυνατή η συζήτηση επιστροφής του στην ομάδα, θα μπει και η Ένωση στο κόλπο.

* Να δώσουμε και ένα tip. Πριν από την άφιξη του Καρέρα, ο Μελισσανίδης είχε απογοητευτεί από τον Βράνιες. Περισσότερο επειδή ο ίδιος τον είχε στηρίξει πάρα πολύ και επέμεινε για την επιστροφή του απέναντι σε αντίθετες απόψεις. Όμως για τον Βόσνιο, ο "capo dei capi" (όπως ο ίδιος ο παίκτης τον αποκαλεί) έχει αλλάξει κάμποσες φορές γνώμη. Του έχει αδυναμία. Άρα και το πως βλέπει την όλη φάση σήμερα, σίγουρα θα μετρήσει.

* Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η ιστορία με τον Βράνιες, ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ εξετάζει περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών τόσο με τα στοιχεία του Βόσνιου στόπερ, όσο και με εκείνα του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι, καθώς δεν υπάρχει η παραμικρή βεβαιότητα ότι θα παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας. Ολα είναι ανοιχτά: από το να μείνει ένας , ή και οι δύο ή και κανένας!

* Ο Ίλια Ίβιτς θέλει να είναι έτοιμος για να μην γίνουν λάθη του παρελθόντος, ειδικά στο "χτίσιμο" της κιτρινόμαυρης άμυνας, η οποία για να διατηρήσει τη φυσιογνωμία που της έχει δώσει ο Καρέρα, θα χρειαστεί περισσότερη ποιότητα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ