ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το φινάλε καριέρας του Τσιγκρίνσκι

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επιθυμία του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι είναι να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ και σε αυτό συνηγορεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δεν είναι θέμα μόνο αγωνιστικό, αλλά και υπόθεση με ανθρώπινο δέσιμο.

Η σκέψη εντός ΑΕΚ για την παραμονή ή όχι του Ουκρανού σε ρόλο ποδοσφαιριστή, θα έπρεπε να έχει μια πολύ συγκεκριμένη αφετηρία. Αυτή που υπαγορεύει (και απαγορεύει μαζί το αντίθετο!) ότι δεν πρέπει να γίνεται προγραμματισμός για το κέντρο της άμυνας, με εκείνον να υπολογίζεται στις δύο πρώτες επιλογές, αλλά με το σκεπτικό ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή ειδικής μεταχείρισης, ο οποίος θα πρέπει να υπολογίζεται για συγκεκριμένο αριθμό αγώνων στο βάθος της επόμενης σεζόν.

Βάσει πιθανοτήτων και ιστορικού, το πιθανότερο για τον Τσιγκρίνσκι είναι να απουσιάσει (όπως κάθε σεζόν από τότε που βρίσκεται στην ομάδα) από κάμποσα ματς (και) λόγω ευπάθειας σε μυϊκά προβλήματα, αφετέρου δεν είναι πια ο στόπερ της σεζόν 2017-18, όταν πράγματι, έκανε παιχνίδια ουσίας και διαφοράς, στην πορεία της ΑΕΚ προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, αλλά και ενός πολύ δυνατού ευρωπαϊκού σερί αήττητων αγώνων.

Στον αντίποδα, το ήθος του, η παρουσία του στα αποδυτήρια, ο σεβασμός που εμπνέει σε όλους, συνιστούν σοβαρούς λόγους παραμονής. Εδώ είναι που χτυπάει στο συναίσθημα, συγκεκριμένα αυτό του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος εκτιμά απεριόριστα τους ανθρώπους που προσφέρουν δίχως να δημιουργούν προβλήματα και εκ του αντιθέτου, αποτελούν θετικά στοιχεία για τα αποδυτήρια, βοηθώντας με την εμπειρία, τη ψύχραιμη ματιά και το καθαρό μυαλό τους, όταν συμβαίνουν κρίσεις.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Ο Τσιγκρίνσκι έχει "γράψει" 17 συμμετοχές με την ΑΕΚ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και χρειάζεται 8 ακόμα για να φτάσει τις 25 ώστε να κερδίσει, βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, επιπλέον ένα έτος συνεργασίας με την ομάδα. Ασφαλώς, ο Ουκρανός δεν είναι ένας χαρακτήρας που κάθεται σε συμβόλαια.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, είχε παλαιότερα δηλώσει ότι τον ενδιαφέρει πρωτίστως να ξέρει ότι η ομάδα στην οποία αγωνίζεται, τον θέλει διότι της είναι χρήσιμος κι όχι επειδή επιτυγχάνεται ένας προσωπικός στόχος που του εξασφαλίζει επιπλέον χρόνο συνεργασίας, όπως εν προκειμένω οι 25 συμμετοχές (εφόσον συνεχιστεί η σεζόν και τις πιάσει, καθώς χρειάζεται ακόμα 8).

Είχε αρνηθεί παλαιότερα το συμβόλαιο που του είχε προταθεί ενώ ήταν εκτός δράσης με σπασμένο χέρι, λέγοντας τότε στους ανθρώπους της ΑΕΚ " αφήστε πρώτα να γυρίσω καλά και να παίξω κι αν με θέλετε ακόμα, ανανεώνουμε". Και αυτά είναι γεγονότα που άνθρωποι σαν τον Μελισσανίδη, δεν παραβλέπουν ποτέ, γι αυτό και θέλει να δει τον Τσιγκρίνσκι, να κλείνει την καριέρα του στην "Ενωση".

Ασφαλώς η ΑΕΚ πρέπει να βάλει κάτω τα πράγματα και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει μαζί του, ασχέτως με το αν πιάσει τις 25 συμμετοχές ή όχι (αν και δύσκολο να συμβεί αυτό με μόλις 11 ή 12 αν παίξει τελικό Κυπέλλου, ματς να απομένουν). Πέραν όλων των άλλων, μιλάμε για ένα συμβόλαιο 400.000 ευρώ ετησίως, το οποίο βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει ξανά ο Ουκρανός. Η πρόταση που θα του γίνει θα είναι λογικά για τα μισά χρήματα πλέον.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ