ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το deadline για Σιμάνσκι και Αραούχο

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μόλις 60 ημέρες έχει πλέον μπροστά της η Ένωση για να αποφασίσει την καταβολή 3,2 (ή και 4,2) εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Πολωνού μέσου και του Αργεντινού επιθετικού.

Σε μια περίοδο μηδαμινών εσόδων και πλήρους άγνοιας για το πως θα είναι οι ποδοσφαιρικές αγορές όταν η λαίλαπα του κορονοϊού λάβει τέλος, η ΑΕΚ καλείται να πληρώσει ζεστό χρήμα δίχως περιστροφές, ώστε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των Νταμιάν Σιμάνσκι και Σέρχιο Αραούχο. Ας δούμε κωδικοποιημένα, πως ακριβώς έχει η κατάσταση:

* Και για τις δύο υποθέσεις, αυτό που έχει συμφωνηθεί με τις ομάδες στις οποίες ανήκουν, είναι η καταβολή των συμφωνηθέντων ποσών (όπως προβλέπονται από τις σε ισχύ οψιόν αγοράς τους), το αργότερο έως τις 31 Μαΐου. Άρα η «Ενωση» έχει μπροστά της 60 ημέρες για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στις αγορές τους ή όχι.

* Για τον Αραούχο, η ΑΕΚ πρέπει να καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό της Λας Πάλμας, το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ. Μετά από δύο μη επιτυχημένες προσπάθειες κατά τους προηγούμενες δανεισμούς του Αργεντινού, λόγω του ανένδοτου από τον ισπανικό σύλλογο να μπει οψιόν αγοράς στις συμφωνίες των δύο πλευρών, η Ένωση τα κατάφερε με την τρίτη. Για τους περισσότερους, αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

* Για την αγορά του Σιμάνσκι, υπάρχει συμφωνία στο 1,5 εκατ. ευρώ, χρήματα που επίσης πρέπει να μεταφερθούν στη Ρωσία για λογαριασμό της Αχμάτ Γκρόζνι, έως την 31η του Μάη. Εδώ πάντως, εφόσον και ο ποδοσφαιριστής συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση μεταφέροντας στους Ρώσους ότι δεν ενδιαφέρεται να παίξει σε άλλο σύλλογο, παρέχεται η δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε 3 εξάμηνες δόσεις των 500.000.

* Στο καλύτερο λοιπόν (βάσει των σημερινών δεδομένων) για εκείνη σενάριο, η ΑΕΚ πρέπει να πληρώσει συνολικά 3,2 εκατ. ευρώ έως την τελευταία ημέρα του Μαΐου για να κάνει δικούς της τους ποδοσφαιριστές ή και 4,2 εκατ. ευρώ, στην περίπτωση κατά την οποία η Αχμάτ Γκρόζνι ζητήσει (και επιμείνει) να της καταβληθεί μπροστά όλο το ποσό για τον Σιμάνσκι.

* Χρόνος για επαναδιαπραγμάτευση, ασφαλώς και υπάρχει ακόμα διαθέσιμος. Το να προσπαθήσει δηλαδή η ΑΕΚ, λόγω της κατάστασης που παγκοσμίως επικρατεί, να αποπληρώσει σε πιο μακρινό χρονικό ορίζοντα, καταβάλλοντας τμηματικά τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί με τους δύο συλλόγους. Δύσκολα πάντως θα γίνει κουβέντα για χαμηλότερες οψιόν αγοράς.

* Ειδικά η Λας Πάλμας, η οποία έφτασε πολύ πιο χαμηλά από τα στάνταρ που είχε κάποτε για τον Αραούχο, θεωρείται απίθανο να τον παραχωρήσει με μικρότερο ποσό από τα 2,7 εκατ. ευρώ που θα της "οφείλονται", εφόσον η ΑΕΚ αποφασίσει να προχωρήσει στην αγορά. Ίσως να αποδειχθεί κάπως πιο διαλλακτική όσον αφορά στον τρόπο καταβολής των χρημάτων, αλλά κι εδώ, οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ της Ένωσης.

* Οι αποφάσεις αυτές δεν είναι απλές, αν κάποιος συνυπολογίζει ότι βιώνουμε μια περίοδο που μας οδηγεί στο άγνωστο, δίχως το παραμικρό έσοδο για την ΠΑΕ, με άγνοια για το τι θα προκύψει στις αγορές και μια χασούρα γύρω στα 10 εκατ. ευρώ, λόγω του καλοκαιρινού ευρωπαϊκού αποκλεισμού, χρήματα τα οποία στην ΑΕΚ υπολόγιζαν πολύ.

* Επίσης, δεν προκύπτει από πουθενά κάποιο μαξιλαράκι ασφαλείας από ενδεχόμενες πωλήσεις. Τον περασμένο Γενάρη, προέκυψαν σημαντικές προτάσεις οι οποίες απερρίφθησαν. Τώρα οι πιθανότητες να προκύψουν αντίστοιχες για τους συγκεκριμένους παίκτες, βάσει των όσων συμβαίνουν γύρω μας, μάλλον είναι σημαντικά λιγότερες.

* Κυκλοφορεί πάντως και το σενάριο να δοθεί η δυνατότητα παράτασης τέτοιων πληρωμών με απόφαση της UEFA. Κάτι που ωστόσο δεν είναι μια απλή ιστορία όταν μιλάμε για ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ ομάδων και όχι για την παράταση της μεταγραφικής περιόδου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ