ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το ατού και το θρίλερ για Αραούχο

ΑΕΚ: Το ατού και το θρίλερ για Αραούχο
TAKIS SAGIAS - [email protected] 6978074300

Απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα για την αγορά ή όχι του Σέρχιο Αραούχο, ωστόσο διαπραγματευτικά ατού υπάρχουν για την ΑΕΚ η οποία θα αφήσει το χρόνο να κυλήσει πριν να ανοίξει την κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση.

Ο καιρός περνάει, ακόμα και όταν μένεις σπίτι, ίσως πιο αργά, πιο δύσκολα για εκείνους που έχουν συνηθίσει η καθημερινότητά τους να είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ένταση του αθλητισμού κι εν προκειμένω, τις υψηλές ταχύτητες, τις μάχες σώμα με σώμα του ποδοσφαίρου. Όταν λοιπόν εκκρεμεί και μια υπόθεση, όπως αυτή που "βασανίζει" τον Σέρχιο Αραούχο, όλα κυλούν πιο αργά. Ας δούμε πως έχει η κατάσταση με το συμβόλαιό του.

*Όπως διαβάσατε στο Sport24.gr, η ΑΕΚ έχει deadline καταβολής των χρημάτων για την αγορά του από τη Λας Πάλμας, την 31η Μαΐου. Έως τότε θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την επόμενη κίνησή της και ποια απήχηση θα έχει αυτή στον ισπανικό σύλλογο, καθώς όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθούμε σε ακόμα ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Αργεντινό. Είναι πολύ δύσκολο να παρθεί απόφαση καταβολής των 2,7 εκατ. ευρώ, βάσει των οικονομικών δεδομένων που ΔΕΝ ξέρουμε ότι θα επικρατούν πλέον στην ποδοσφαιρική αγορά. Σίγουρα πάντως, αυτά θα είναι πολύ πιο στενά για (όλες) τις ομάδες.

*Αν λοιπόν δεν προκύψει η άνωθεν εντολή για καταβολή όλου του ποσού, στην περίπτωση δηλαδή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφασίσει ότι απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση, επιλογή η οποία εναρμονίζεται με το πλέον πιθανό (αν όχι βέβαιο) σενάριο, τότε θα πρέπει να ανοίξει ένας νέος κύκλος συζήτησης για τον 28χρονο Αργεντινό. Χωρίς αυτή τη στιγμή να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πως θα αντιμετωπίσει η Λας Πάλμας αυτό το ενδεχόμενο.

*Ας μην λησμονούμε ότι πρόκειται για τον σύλλογο που ιδιοκτησιακά ανήκει σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο και σε πολλές περιπτώσεις απόλυτο ιδιοκτήτη, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις κατά το παρελθόν, αρνήθηκε την οποιαδήποτε κουβέντα για διαθέσιμη προς την ΑΕΚ, οψιόν αγοράς του ποδοσφαιριστή. Τώρα λοιπόν που της έχει παραχωρήσει αυτή την πολυπόθητη επιλογή, θα είναι άραγε απλό να κάνει πίσω;

*Από την άλλη, υπάρχει ο ρεαλισμός της νέας κατάστασης που διεθνώς διαμορφώνεται. Το ποδόσφαιρο στην Ισπανία θα αντιμετωπίσει τεράστια οικονομική κρίση, σε όλες τις βαθμίδες του. Τα μεγάλα κλαμπ ήδη αιμορραγούν δραματικά, ενώ τα μικρότερα θα απειληθούν με ισοπέδωση, διαπιστώνοντας ότι τα έσοδα και οι χορηγοί, θα πάψουν να υφίστανται μέχρι να υπάρξει κάποια κανονικότητα. Θα περάσουν χρόνια γι αυτό.

*Η Λας Πάλμας εν προκειμένω, βάσει των όσων δημοσιεύονται στην Ισπανία, ήδη αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα τέτοιας φύσεως, πριν η ανθρωπότητα πέσει στη δίνη του κορονοϊού. Αφήστε που η κατάσταση για εκείνην μπορεί να γίνει χειρότερη αν αποφασιστεί (χλωμό βέβαια) επανέναρξη των αγώνων. Φλερτάρει με τον υποβιβασμό της στην τρίτη κατηγορία, καθώς την εντοπίζουμε μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΕΚ, ΤΟ ΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ

*Η συμφωνηθείσα οψιόν αγοράς των 2,7 εκατ. ευρώ, η οποία εκπνέει στις 31 Μαΐου, αντιμετωπίζεται πλέον ως βουνό για την ΑΕΚ, καθώς τα έσοδα είναι πλέον μηδενικά, η αγωνιστική δράση έχει διακοπεί και ουδείς γνωρίζει αν θα υπάρξει επιστροφή στα παιχνίδια ώστε να προκύψει ξανά κάποια μορφή κανονικότητας. Επίσης, οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες καθώς προβλήματα αναμένεται να προκύψουν για όλες τις ομάδες με τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά συμβόλαια.

*Η ΑΕΚ λοιπόν καλείται να λάβει μια πολύ κοστοβόρα απόφαση, στην περίπτωση που αποφασίσει να δώσει τα χρήματα αυτά στη Λας Πάλμας για τον Αραούχο, δίχως να έχει την παραμικρή εικόνα για το πόσα (έστω στο περίπου) θα είναι τα έσοδά της για την επόμενη σεζόν κι ενώ εκκρεμεί επίσης η αγορά του Σιμάνσκι. Δεν ξέρει καν αν θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε κάποια πώληση, ώστε να καλύψει μέρος της συγκεκριμένης επένδυσης. Δεν προκύπτει ωστόσο θέμα μη εμπιστοσύνης στον ποδοσφαιριστή, όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Αργεντινός και πόσο καλά "κουμπώνει" με την ομάδα.

*Είναι καθαρά θέμα χρημάτων κι αν αυτά πρέπει να δοθούν σε μια περίοδο που η χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών φθίνει παγκοσμίως και ομάδες σε όλο τον κόσμο, ακόμα και τεράστια σε οικονομική ισχύ κλαμπ, προχωρούν σε περικοπές καθώς βλέπουν μπροστά τους κατάφατσα, τον κίνδυνο της χρεοκοπίας από τη στιγμή που όλες οι αγορές (και η Γη ολόκληρη) έχουν παραλύσει.

*Αυτό που η ΑΕΚ θα επιχειρήσει, είναι η επαναδιαπραγμάτευση είτε του ποσού για εφάπαξ καταβολή, είτε του τρόπου καταβολής στην περίπτωση κατά την οποία η Λας Πάλμας παρουσιαστεί ανένδοτη όσον αφορά στο σύνολο των χρημάτων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών. Στην Ένωση πιστεύουν πάντως ότι η δύσκολη οικονομική θέση που έχει περιέλθει ο σύλλογος και γενικότερα η κατάσταση στην Ισπανία, θα ωθήσουν τη Λας Πάλμας στο να τηρήσει πιο διαλλακτική στάση από το να ρισκάρει την ακύρωση της συμφωνίας που τώρα υπάρχει.

* Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι ο Αραούχο έχει λαμβάνειν ετησίως 1,3 εκατ. ευρώ έως το καλοκαίρι του 2023! Δηλαδή σχεδόν 4 εκατ. ευρώ από ομάδα Β' Εθνικής, για έναν ποδοσφαιριστή που δεν κατάφερε μετά από διαδοχικές προσπάθειες, να γίνει σημείο αναφοράς για τη Λας Πάλμας, παρά την τεράστια αγάπη και στήριξη του προέδρου Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, ο οποίος πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ακροβατώντας στα όρια της παράνοιας, ζητούσε από συλλόγους που τον προσέγγιζαν, τα 60 εκατ. ευρώ που είχε βάλει ως ρήτρα στο συμβόλαιό του!

*Όπως είναι λογικό, τα μαντάτα έχουν φτάσει και στον ίδιο τον Αραούχο, αυτή δηλαδή η αμφιβολία για το αν τελικά η ΑΕΚ θα πληρώσει τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί ή απλά θα προσπεράσει, στην περίπτωση κατά την οποία δεν βρει πρόσφορο έδαφος συζήτησης με τη Λας Πάλμας. Εκείνος πάντως αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση ως... εφιάλτη.

*Ο Αραούχο δεν θέλει να επιστρέψει εκεί, θεωρεί ότι ο κύκλος του στη Λας Πάλμας έχει κλείσει, μετά από διαδοχικές αποτυχημένες σεζόν για τον ίδιο και την ομάδα, ελπίζοντας στο ότι ο Μελισσανίδης του έχει αδυναμία, κάτω που όντως ισχύει. Γι αυτό και θα προσπαθήσει από την πλευρά του και όσο του επιτρέπεται, να έχει έναν ρόλο σε αυτή την "επιχείρηση" αλλαγής δεδομένων.

*Ξέρει και ο ίδιος ότι το συμβόλαιο που έχει με τον ισπανικό σύλλογο, με τις ετήσιες αποδοχές του 1,3 εκατ. ευρώ, είναι υπέρογκο για τη Λας Πάλμας, ειδικά με όσα πλέον θα φέρει η επόμενη ημέρα του κορονοϊού, σε μια χώρα η οποία "μαστιγώνεται" βάναυσα από τη λαίλαπα της επιδημίας.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όταν η ΑΕΚ έστειλε ηχηρό μήνυμα ειρήνης στο εμπόλεμο Βελιγράδι
ΑΕΚ: Το χαρτί του Μπάρκα και η πίστη του Ολιβέιρα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ