ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τίμησαν τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου

ΑΕΚ: Τίμησαν τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του εμβληματικού προέδρου της ΑΕΚ, Λουκά Μπάρλου. Παρόντες στο μνημόσυνο εκπρόσωποι της Ένωσης και παλιές δόξες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στο Δίστομο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Λουκά Μπάρλου, πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα 20 χρόνια από το θάνατο του εμβληματικού και ιστορικού προέδρου της ΑΕΚ.

Την μνήμη του Θείου Λουκά τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι της Ένωσης από τη διοίκηση, παλιές ποδοσφαιρικές δόξες, οπαδοί και φυσικά συγγενείς και φίλοι που έκαναν το ταξίδι στο Δίστομο.

Μεταξύ των παρευρισκομένων οι Θωμάς Μαύρος, Μίμης Παπαϊωάννου, Λάκης Νικολάου, Νίκος Πανταζής, Στέλιος Σεραφείδης, Μιχάλης Συμιγδαλάς και άλλοι.

Για την ημέρα, απέστειλε χαιρετισμό ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ανέφερε: " Αγαπητοί φίλοι, Χαιρετίζω, τη σημερινή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Λουκά Μπάρλο και από την πλευρά μου συγχαίρω τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ για αυτή την πρωτοβουλία στα είκοσι χρόνια από το θάνατό του και μάλιστα στη γενέτειρα του μεγάλου μας προέδρου.

Για όλους εμάς ο Λουκάς Μπάρλος παραμένει ένα αιώνιο σύμβολο στην ιστορία της αγαπημένης μας ομάδας. Το έργο του αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας. Η προσφορά του στην ΑΕΚ είναι μόνιμη πηγή έμπνευσης. Το όραμά του είναι αυτό που μας καθοδηγεί.

Ο Λουκάς Μπάρλος άνοιξε διάπλατα το δρόμο για μία μεγάλη ΑΕΚ και σε αυτόν τον δρόμο όλοι μας καλούμαστε να βαδίσουμε ακολουθώντας τα χνάρια του.

Τόσο σε επίπεδο αρχών, σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά και σε επίπεδο έργων, που σε τελική ανάλυση είναι αυτά που μένουν στην ιστορία.

Πριν από σαράντα χρόνια ήταν αυτός που έβαλε το λίθο της τελευταίας μεγάλης επέκτασης στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια με την κατασκευή της περίφημης σκεπαστής εξέδρας. Λίγοι τότε αξιολόγησαν το έργο του, αλλά το όνομά του πέρασε στην ιστορία με χρυσά γράμματα.

Σαράντα χρόνια μετά το έργο του Λουκά Μπάρλου θα τιμάται καθημερινά μέσα στο χώρο στον οποίο μεγαλούργησε, μέσα στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο παρεκκλήσι του Οσίου Λουκά, που θα υπάρχει μέσα στην 'Αγιά Σοφιά', δίπλα στα αποδυτήρια της ομάδας μας, το κερί της ιστορικής μνήμης και του παντοτινού και έμπρακτου σεβασμού θα είναι πάντα αναμμένο!

Το όραμά του ζωντανεύει και πάλι!

Και δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ!"

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ: " Στο μνήμα του Λουκά Μπάρλου ακουμπά ακόμα και σήμερα όλη η ΑΕΚ! Το έργο, οι αρχές, τα ιδανικά και η μεγάλη προσφορά σου στην ΑΕΚ παραμένει ζωντανή και αναλλοίωτη στο χρόνο! Θείε Λουκά, δεν σε ξεχνάμε ποτέ!"

ΑΕΚ: Τίμησαν τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου

Ο Θωμάς Μαύρος με την σύζυγος του Λουκά Μπάρλου, Νόνη

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ